De mobiele telefoon vandaag de dag

Wij beoordelen dit product met een:

De mobiele telefoon is in ons dagelijkse leven niet meer weg te denken. Deze historische uitvinding is dan ook onmisbaar in de huidige maatschappij. Dat kent natuurlijk enkele gevaren, dus moet er zorgvuldig met telefoongebruik worden omgegaan. Daarnaast is er tegenwoordig geruime keus aan smartphones en zien we vele populaire modellen zoals de Iphone SE. In deze blog gaan we je dan ook meer vertellen over de evolutie van de mobiele telefoon, tips voor veilig telefoongebruik en de afwegingen bij de aankoop van een smartphone.

De evolutie van de mobiele telefoon

De mobiele telefoon heeft enorme ontwikkelingen meegemaakt, met name in de jaren 90. De eerste telefoon is inmiddels bijna 150 jaar geleden ontwikkeld door Alexander Graham Bell. Wanneer je in een varkensvlies praatte, ging dit vlies trillen en zetten het om in elektrische stroom wat via koperdraden bij een ontvanger terecht kwam. Deze uitvinding heeft geleid tot de mobiele telefoon zoals we die op de dag van vandaag kennen.

In 1947 werd vervolgens de eerste mobiele telefoon uitgevonden, in 1973 de eerste draagbare telefoon en de jaren 90 stonden centraal voor de opkomst van smartphones met nieuwe functies, zoals sms’en, internetten en het maken van foto’s. Er kwamen toen ook meerdere aanbieders op de markt en dit kwam allemaal door de ontwikkeling van computerchips. In 2007 lanceerde Apple de eerste iPhone, wat ons mobiele telefoongebruik compleet heeft veranderd.

Veiligheid tips

Door al deze technologieën is het noodzakelijk om verantwoord om te gaan met je telefoongebruik. Download daarom alleen apps uit officiële app stores en voorkom malware. Trap ook nooit in phising! Dit is een term voor het stelen van persoonlijke (bank)gegevens door internet criminelen. Ze vragen je dan door middel van ongevraagde e-mails, berichten of telefoontjes om persoonlijke (bank)gegevens of om op links te klikken, doe dit nooit! Je kan daarnaast de veiligheid van je telefoon verbeteren door een antivirus app te downloaden die virussen of malware opsporen. Update je mobiele telefoon ook met regelmaat om het risico op beveiligingsproblemen te verminderen.

De welbekende besturingssystemen, zoals IOS en Android zijn betrouwbaar op het gebied van veiligheid. Over het algemeen is de iPhone net iets veiliger, omdat IOS door en voor Apple is ontwikkeld.

Tips bij de aankoop van je telefoon

Het is belangrijk om een aantal factoren te onthouden bij de aankoop van een nieuwe telefoon, bijvoorbeeld het besturingssysteem. Het bepaalt de functies en beschikbare apps van de telefoon. Kies daarom voor een besturingssysteem wat bij je past. De twee bekendste besturingssystemen zijn IOS van Apple en Android van Samsung. Een andere factor die meespeelt is uiteraard de prijs. Het nieuwste van het nieuwste is niet voor iedereen weggelegd. Sommige kiezen dan ook voor een telefoon die beter betaalbaar is. Onthoud dat goedkopere telefoons tegenwoordig ook zeer goed werken!

Afhankelijk van je telefoongebruik spelen een aantal andere factoren mee. Iemand die van spelletjes houdt, zal letten op de batterijduur, schermgrootte en de resolutie. Een ander geniet ervan om foto’s te maken en vindt een kwalitatieve camera en opslagruimte belangrijker. Als je er niet uitkomt door de vele opties die er zijn dan kan je telefoons ook nog altijd vergelijken op basis van reviews.

Prepaid vs. abonnement

Naast het type merk wat je kiest, bestaat er ook nog de keuze tussen een abonnement of prepaid. Een voordeel van de iphone SE prepaid is dat je niet aan een contract vast zit. Je kan zelf bepalen wanneer en hoeveel je betaalt. Zo heb je meer controle over je uitgaven en heb je geen krediet check nodig. Als je minder belt en niet veel gebruik maakt van mobiel internetten dan kan dit ook nog is voordeliger zijn.

Als je echter wel veel gebruik maakt van deze services kunnen de tarieven van een abonnement gunstiger zijn. Bij een abonnement hoef je daarnaast geen rekening te houden met het herladen van je prepaid. Er wordt namelijk maandelijks een bedrag van je rekening afgeschreven. Aan een abonnement zit je dan ook echt vast en het brengt dus kosten met zich mee als je dit vroegtijdig wil beëindigen. Let daarnaast op dat je niet te veel betaald voor verborgen kosten, zoals het overschrijden van je bundel.

Laat in de reacties weten waar jij altijd op let bij de veiligheid en aankoop van een mobiele telefoon!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant