Moddervarkens; laat je varkentjes niet wassen! Gegarandeerd plezier!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Pas geleden zag ik het gezelschapsspel Moddervarkens liggen en het trok eigenlijk meteen mijn aandacht. Het is een compact spel wat eruit zag als een leuk spelletje om tussendoor te spelen. Na een paar keer spelen kan ik mededelen dat het een leuk spel is om met kinderen te spelen maar ook samen met volwassenen is het een vermakelijk spelletje. Omdat het spelletje maar ongeveer 15 minuten duurt kan je er wel snel op uitgekeken zijn maar dat neemt niet weg dat het na een paar dagen weer leuk is om te spelen.

Leeftijd: Vanaf 7 jaar
Aantal spelers: 2-4
Spelduur: ca. 15 minuten

Varkens rollen het liefst in de modder en dat is dan ook precies de bedoeling van het gezelschapsspel. Moddervarkens is een kaartspel waarbij je moet zorgen dat je schone varkens vies worden van de modder. Er is 1 soort kaart waarmee je kan zorgen dat je varkens vies worden, gelukkig zijn deze kaarten veel terug te vinden in het stok kaarten. Het is aan je tegenstanders de taak om op zoveel mogelijk manieren te zorgen dat je varkens schoon worden of schoon blijven.

Hoe speel je Moddervarkens?

Afhankelijk van het aantal spelers krijg je 3 of 4 kaarten die je voor je neerlegt. deze kaarten hebben 2 speelbare kanten, 1 met moddervarkens en 1 met schone varkens. Je begint met de schone varkens. In de basis wil je dat je eigen varkens vies worden en eventuele varkens van de andere spelers schoon worden. Je begint met 3 speelkaarten in je hand en bij iedere beurt speel je 1 kaart en pak je ook weer 1 kaart van de stapel af zodat je weer 3 kaarten in je hand hebt.

De kaart waarmee een varken in de modder speelt zorgt ervoor dat je 1 van je varkens om kan draaien naar een echt moddervarken. Een tegenspeler kan je varken schoon maken door de boer het te laten wassen en door een regenbui los te laten. Deze regenbui wast alle moddervarkens weer schoon tenzij.. je een stal hebt gebouwd omdat een stal de varkens zal beschermen tegen de regen. Echter kan de boer nog steeds je stal in om het moddervarken te wassen.

Wat zou het dan toch fijn zijn om als je de stal dicht kon timmeren zodat de boer er niet meer in kan. Nu is je vieze varken beschermt tegen de regen en de boer dit je varken wil wassen. Echter is het moddervarken nog niet veilig bliksem zorgt ervoor dat je schuur afbrand waardoor je varken weer gewassen kan worden en bloot staat voor regen.

Er is 1 manier om te zorgen dat je varken echt veilig is en dat is om daarbovenop ook nog een bliksemafleider te plaatsen. Dan heb je dus een schuur, die dicht getimmerd is en beschermt wordt door een bliksemafleider.

Moddervarkens tips & tricks

Zoals hierboven beschreven zie je dat het een voordeel is wanneer je een dicht getimmerde schuurt hebt die beschermt wordt met een bliksemafleider. Echter kost je dit minimaal 3 beurten en de schuur kan tijdens dit proces altijd nog getroffen worden door bliksem. Daarnaast kan je tussendoor dus geen eigen varkens omtoveren in moddervarkens en geen andere moddervarkens schoonwassen. Bedenk dus goed welke welke kaart je speelt kijkend naar het speelveld. Voor de gedetailleerde bijgevoegde spelregels, klik hier.

Zijn er meerdere moddervarkens in het spel dan is het een goede zet om het te laten regenen omdat dit meerdere varkens treft. Wil je bij een varkentje wassen kiest voor 1 specifiek varken waarbij een dichtgetimmerde schuur niet aangevallen kan worden.

Zie je iemand heel druk in de weer met het bouwen van bescherming om zijn varkens vies te houden kan je kiezen om dit tegen te werken met bijvoorbeeld bliksem of het wassen van 1 of meerdere moddervarkens. Vergeet tussendoor ook niet om je eigen schone varkens lekker in de modders te laten spelen. Ben goed op je hoede want de eerste speler die 4 moddervarkens heeft wint het spel. Dit gezelschapsspel is een super leuke gezinsactiviteit voor jong en oud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant