Moeder en Kind

Een moeder, een verzorger, een coach en een docent. Een moeder is alles en is pas gelukkig als haar kinderen dat ook zijn. Een moeder is een onuitputtelijk bron van support en je beste vriendin. Ze geeft je alles wat ze heeft, ze is voortdurend degene die verbind. Een moeder is zoveel meer dan alleen maar een vrouw met een kind. Hier wordt alles besproken, ook onderwerpen waar een taboe op rust komen voorbij. We geven je adviezen, delen onze persoonlijke verhalen en praten open met je van moeder tot moeder.

Willen jullie er graag een avondje tussen uit? Dan is het tijd om een oppas te zoeken, maar wat zijn eigenlijk de taken van…
Geen tijd om een nagelsaloon te bezoeken maar kunnen jouw nagels wel een oppepper gebruiken? Zonde! Jouw nagels zijn ook wel het ‘visitekaartje’ van…
De zon is tegenwoordig erg scherp en de zomers bestaan uit steeds meer zonnige dagen. De temperaturen lopen op en dat maakt dat er…
Het huishouden is een breed begrip aan taken die niet altijd even gemakkelijk te managen zijn. Niemand heeft tegenwoordig nog zeeën aan tijd en…
Kinderen zijn natuurlijk allemaal anders, waar de een om half 7 al aan het moe is, heeft de ander nog energie voor tien, maar…
Helaas gooit het coronavirus nog een jaar al onze plannen overboord, ook Koningsdag 2021 gaat er helaas anders uit zien. Er gaat een streep…
Hoe kun je voorlezen leuk maken? Voorlezen is eigenlijk al heel gezellig en leuk, het is echt even een momentje om jullie band te…
Wil jij graag een kat kopen? Dan is het goed dat je daar al wat langer over nadenkt. Een kat leeft gemiddeld 14 jaar,…
Het leek me wel eens leuk om te kijken naar wat een pasgeboren baby allemaal kan! We weten dat als een baby ter wereld komt…
Linkshandig of rechtshandig? Hoe beslissen peuters en kleuters met welke hand ze hun potlood het liefst vasthouden? Op een gegeven moment lijkt een kind…
Pasen 2021, alles ziet er nu al een jaar compleet anders uit en helaas brengt dat ook beperkingen tijdens Pasen 2021 met zich mee….

Moeder en kind

Een moeder, een verzorger, een coach en een docent. Een moeder is alles en is pas gelukkig als haar kinderen dat ook zijn. Een moeder is een onuitputtelijke bron van support en je beste vriendin. Ze geeft je alles wat ze heeft, ze is voortdurend degene die verbindt. Een moeder is zoveel meer dan alleen maar een vrouw met een kind. Hier wordt alles besproken, ook onderwerpen waar een taboe op rust komen voorbij. We geven je adviezen, delen onze persoonlijke verhalen en praten open met je van moeder tot moeder.

Kinderwens

Als je een kinderwens hebt, breekt een spannende periode aan. Het is een grote stap waarvan je weet dat die jouw leven gaat veranderen. Want moeder zijn is heel speciaal. Je wilt niets liever dan zo snel mogelijk zwanger zijn, je wilt als moeder en kind samen door het leven gaan. Maar er komen ook veel vragen om de hoek kijken. Welke voeding vergroot de kans op een zwangerschap? Wat als er een erfelijke ziekte in jouw of zijn familie zit? Wat als blijkt dat je geen kinderen kunt krijgen? 

We vertellen je alles wat we weten want we snappen jouw verlangen naar een kind maar al te goed!

Zwangerschap

Zodra je eindelijk die streepjes op je zwangerschapstest ziet staan, ben je verkocht. Je bent zwanger! Direct ben je in liefde verbonden met je kind. Het is een hele bijzondere tijd, je lichaam verandert en er spelen een hoop vragen in je hoofd. Vanaf dag één voel je je moeder, maar wat betekent dat? Wat gaat er allemaal veranderen? We weten dat zo’n eerste tripje naar de babywinkel ontzettend intimiderend kan zijn. Al die verschillende flesjes, de machines om je borsten leeg te pompen, badkuipen, babyfoons, speelgoed, vreemde vuilnisbakken, maxi cosi’s, de kinderwagens waarin nog meer keuze lijkt te zijn dan in auto’s en dan heb je nog allerhande kussens: ververskussen, borstvoedingkussens, stootkussens, speelkussens. We hebben ook nog een bedje nodig waar je baby in kan slapen, je zou het bijna vergeten. Wij praten je bij over wat je echt nodig hebt, wat je allemaal moet regelen én we delen onze tips!

Voor al je vragen zijn wij er, we helpen je met onze kennis en artikelen zodat jij zoveel mogelijk kunt genieten van je zwangerschap en wordt voorbereid op het leven als moeder en kind. 

Baby 

Moeder en kind zijn vanaf dag één onafscheidelijk. Dat kleine handje in de jouwe, je weet direct dat je voor altijd voor jouw baby zult zorgen en terwijl jij zorgt voor je baby zijn wij er voor jou. Zo’n kleintje brengt ook veel onzekerheden met zich mee. Doe ik het wel goed? Bij ieder kuchje, boertje of krijsje ren je al terug de babykamer in. Hoe vind je de rust terug na je bevalling? Hoe vind je een ritme wat bij je past? Je wilt niets over het hoofd zien, maar je hoeft het niet alleen te doen. Juist het feit dat je zoveel liefde voor je baby voelt maakt dat je het allerbeste wilt en dit zorgt voor onzekerheden.

Maar je bent niet alleen. Voel je niet raar, denk niet meteen dat je iets verkeerd doet. Vraag gewoon alles wat je wilt weten aan je ouders, vrienden en vriendinnen, deskundigen en aan ons. Want wij zijn er om je alles te vertellen over baby’s!

Kinderen 1-4 jaar

Zo’n kleine erbij onder je dak is natuurlijk fantastisch maar iedere leeftijd is anders. Een kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo maar er zijn mijlpalen die essentieel zijn voor de groei en bloei van jou kind van 1-4 jaar. Als moeder wil je natuurlijk weten waar jouw kind staat en alles weten op het gebied van motoriek, taalontwikkeling, sociaal-emotionele en cognitieve-zintuigelijke ontwikkeling en persoonlijkheidsontwikkeling. Want langzaam maar zeker krijgt jouw kind steeds meer een eigen ik en daarmee ook een eigen willetje dat weten we allemaal, maar het zien opbloeien van jouw kind tot een eigen persoon is fantastisch om mee te maken. 

We gaan je alles vertellen over deze leeftijdsfase, je tips geven voor moeder en kind, bijvoorbeeld over de ‘twee is nee’-fase en je vertellen wat je kind met 4 jaar ongeveer zelf moet kunnen. Houdt altijd in je achterhoofd dat iedere moeder en kind uniek is en stel gerust al je vragen.

Kinderen 4-12 jaar

Vanaf 4 jaar gaan moeder en kind een nieuwe fase in, school komt om de hoek kijken en het lijkt af en toe wel of al die jaren opvoeding voor niets zijn geweest. Je kind wordt onafhankelijker en je wilt dat jouw kind genoeg zelfvertrouwen heeft om deze periode met veel plezier te beleven. Het legenestsyndroom speelt op. In deze fase van kleuter tot pre-puber gebeurt er heel veel. We gaan je alles vetellen over kleuterfantasie. Het feit dat ze alles zelf kunnen en willen doen maar jou eigenlijk heel hard nodig hebben, we gaan je vertellen over leuke activiteiten om samen als moeder en kind te beleven en je tips geven om de basisschool periode zo leuk en leerzaam mogelijk te maken. We vertellen wat je kunt verwachten, welke lichamelijke ontwikkelingen om de hoek komen en hoe je het beste om kunt gaan met de emoties van je kind van 4-12 jaar.

Zodat jullie als moeder en kind kunnen werken aan een stabiele relatie en jullie samen klaar zijn voor de volgende fase. 

Kinderen 12-18 jaar

De puberale fase van de ontwikkeling is aangebroken, wellicht de fase waar je het meest tegen opziet. Het is de fase met de grootste schommelingen, ook in jullie relatie als moeder en kind verandert er veel. Je kind van 12-18 jaar heeft de ruimte nodig om op zoek te gaan naar zijn eigen identiteit en groeit hard. Het zelfbeeld verandert, ze willen gaan experimenteren en steeds meer vrijheid, maar kunnen de gevolgen van hun gedrag vaak nog niet overzien. Je kind gaat de buitenwereld ontdekken en doet zich stoer voor maar eigenlijk zijn ze heel onzeker. Ze zijn opzoek naar hun positie tegenover hun eigen lichaam, leeftijdsgenoten en ouders. De opvoeding verandert naar observeren, adviseren op verzoek en begrenzen. Het is af en toe lastig om met de weerstand die je krijgt om te gaan, maar als moeder en kind elkaar de gelegenheid geven om open te communiceren dan valt er ook genoeg leuks te beleven samen.

Het is een hectische fase, van alle kanten wordt er aan je kind getrokken. Op school wordt meer verwacht en soms weet je het als moeder en kind even allemaal niet meer, maar op ons kun je rekenen. We vertellen je alles over deze levensfase en ik hoop dat je uit onze artikelen veel steun en tips kunt halen.

Moeders

Jij als moeder wordt ook niet vergeten, want hoewel moeder en kind onafscheidelijk zijn, is er af en toe rust nodig om tot jezelf te komen. Je kind is zodra je zwanger bent direct het middelpunt van je bestaan, je hebt je nog nooit zoveel zorgen gemaakt, maar ook nog nooit zoveel liefde gevoeld. Toch is het ook goed voor moeder en kind als je af en toe aan jezelf denkt, want naast de zorgen voor je kind, het huishouden en je baan wil je ook gezond blijven, lichamelijk en mentaal. 

De artikelen die online komen gaan over mindset, hulp vragen, nee zeggen, plannen, je relatie met je partner en al het andere wat komt kijken bij het moeder zijn. Want aan het einde van de dag zijn we het er allemaal over eens: 

  • Moeder zijn is meeleven met alles wat je kind doet en meemaakt.
  • Moeder zijn is eindelijk je eigen ouders begrijpen.
  • Moeder zijn is heel graag even me-time hebben, maar je kind direct missen als je alleen bent.
  • Moeder zijn is kunnen functioneren op drie uur slapen.
  • Moeder zijn is wildvreemden foto’s van je kinderen laten zien.
  • Moeder zijn is horen wat je kind niet vertelt.
  • Moeder zijn is voor altijd.

Ik hoop dat jullie veel leesplezier halen uit de artikelen op deze pagina voor moeder en kind, bij vragen of opmerkingen mag je altijd even een berichtje sturen via onze contactpagina. Ik hoor graag van jullie!