Mondo Verde – Een heerlijk dagje uit in de speeltuin / dierentuin te Limburg

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Een heerlijk dagje uit waarbij je je volledig waant in een andere wereld? Dat kan in Limburg bij Mondo Verde te Landgraaf. Mondo Verde is een ruim opgezet park met diverse wereldtuinen, speeltuinen, attracties en een dierentuin in één. Dit is dan ook de perfecte plek om met jouw gezin naartoe te gaan en heerlijk te genieten. Als je door dit spectaculaire park loopt waan je je in Australië, je wandelt door de Toscaanse cipressen of je loopt bijvoorbeeld door de woestijn. In elk deel van dit park vind je dan ook bijbehorende beelden, gebouwen maar ook dieren. De entreeprijs is all-inclusive (voor eten, koffie, thee en ranja) waardoor je een heerlijke dag kunt beleven met het hele gezin.

mondo verde kinderen

Mondo Verde betekent “groene wereld”

De naam Mondo verde is de italiaanse betekenis vertaling van “groene wereld”. Dit is dan ook de perfecte naam voor dit park welke mooi is ingedeeld in allerlei verschillende landen en culturen. De heer van Strijthagen die hier zelf een landgoed had heeft het gehele park bedacht en uitgetekend. Hij reisde in zijn verleden over de hele wereld en legde alles vast wat hij zag. Dit heeft hij dan ook later doorvertaald naar dit mooie park voor jong en oud. Het kasteel van dhr van Strijthagen staat er nog steeds, deze vind je terug aan de rand van de visvijver onderaan de Wilhelminaberg.

Naast Mondo Verde is het welbekende Snowworld te vinden.

De verschillende gebieden in Mondo Verde

Zoals aangegeven is Mondo Verde opgedeeld in verschillende thema gebieden. Hieronder vertellen wij een stukje over de verschillende gebieden:

De tropen

Zodra wij het park in kwamen lopen liepen we direct tegen een grote tropenhal aan. De meeste bezoekers lopen dan ook direct hier naar binnen waardoor je al snel merkt dat het erg druk is, wellicht is het slimmer om deze hal later op de dag te bezoeken. In de tropenhal vind je dan ook veel tropische beplanting met vele palmbomen, orchideeën en bloemen. De temperatuur in deze hal is altijd rond de 20 graden en je kunt hier ook verschillende dieren zoals schildpadden, flamingo’s, apen toekans en papegaaien.

mondo verde tuinen

Italië

Midden in Mondo Verde vind je een Toscaanse villa welke boven op de heuvel te vinden is. Deze villa geeft je dan ook een prachtig uitzicht over het park en de omgeving. Vanaf deze villa loop je via verschillende terrassen naar beneden en kom je uit bij een mooi restaurant met terras waar je heerlijk kan zitten om te eten of drinken. Bij alle eet- drinkgelegenheden in Mondo Verde vind je ook speeltoestellen waar je kinderen even heerlijk kunnen spelen.

Japan

De Japanse bouwstijl is erg kenmerkend en dit herken je dan ook direct in het theehuis in Mondo Verde. Dit theehuis staat midden in een mooi aangelegde Japanse tuin. Theehuizen spelen een grote rol in de Japanse cultuur, omdat hier de traditionele theeceremonies worden gehouden. Als je verder rondkijkt in deze mooi aangelegde tuin zie je diverse waterloopjes, rotstuinen, vijvers etc.

China

De Chinese tuin in Mondo Verde is voorzien van vele doorkijkjes en prieeltjes zoals we die kennen uit China. Daarnaast is er ook een chinese muur nagemaakt en zien we de bekende wachttorens terug zoals we deze kennen vanuit China.

Australië

Wanneer we aankomen bij de grote rotspartij dan betreden we Australië. Hier komen we dan natuurlijk ook direct de kangoeroes en de wallabie’s tegen. Australië is bij Mondo Verde ook voorzien van een groot vogelparadijs (de op twee na grootste van Europa). De vogels leven in deze volière in hun natuurlijke leefomgeving, deze is gecreëerd door beekjes, watervallen en strandjes. Je vindt hier onder andere bergeenden, pijlstaarteenden, pauwen, vinken, lijsters etc.

Oostenrijk

Zodra we naar het Oostenrijkse deel van Mondo Verde lopen dan herkennen we natuurlijk direct de Alpen. Dit gebied bestaat uit steile hellingen, een berkenbos, watervallen en bergweides. Een mooi detail van dit deel is de bierstube met terras waar je als ouder kunt genieten van een lekker biertje en waar je even rustig kunt eten. Voor de kinderen hebben ze hier bij de vijver een trekpondje/vlot om heen en weer te varen.

Engeland

In het Engelse gedeelte zie je een kopie terug van de twee bekendste kasteeltuinen: de tuinen van Hidcote Manor in Gloucestershire en de tuinen van Sissinghurst Castle in Kent.

Sahara

Zodra we de Sahara inlopen komen we bij een mooie oase uit met vele palmbomen. De Sahara, gelegen in het noorden van Afrika, is de grootste zandwoestijn en één van de bekendste woestijnen wereldwijd. In Mondo Verde vind je deze verschillende culturen terug; van de berberhuisjes die aan de rotswanden zijn geplakt als bescherming tegen de zon.

Marokko

Wanneer we Marokko betreden zien we overal blauwpaarse kleuren. Dit is ontworpen op basis van de blauwe tuin van de Franse schilder Majorelle in Marrakech. De naam van deze in het oog springende kleur is dan ook Majorelle-blauw. Centraal in dit deel ligt een mooie vijver met daaromheen een theehuis en pergola’s.

Portugal

Het Palacio dos Marquises de Fronteira in Lissabon stond model voor deze tuin en galerij. Men vindt hier azulejo’s, waarmee de galerij is bekleed. Er staan in deze tuin gesnoeide haagjes en marmeren beelden.

Spanje

Hier vind je de De poort van Alcazar. In de Moorse tuin staan lange en smalle watertjes met verschillende fonteinen. In dit deel vind je het Alhambra restaurant.

mondo verde waterbaan

Vele verschillende attracties

Wat Mondo Verde naast de vele speeltuinen, thema’s en dieren ook extra leuk leuk maakt zijn de verschillende attracties. Het park beschikt over een achtbaan, een zweefmolen, draaiend schip, boomstammetjes, botsauto’s etc. De dag dat wij door dit park liepen was het al direct erg mooi weer, wij hebben daarom afgesloten bij alle attracties.

All-inclusive genieten

Het heerlijke All-inclusive recept is natuurlijk erg fijn wanneer je een dagje heerlijk wilt gaan genieten met je gezin. Dit houdt dan ook in dat je zorgeloos en voordelig kunt gaan genieten van deze dag. Zaken zoals friet, snacks, ranja, koffie, thee of een slushpuppie is in de entreeprijs inbegrepen. Je hoeft dus in principe ook zelf geen eten of drinken mee te slepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant