Houd muggen op afstand met deze planten op je terras

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Heerlijk genieten van de zomeravonden in de buitenlucht is een must. Het gevoel van heerlijk genieten in rust, maar dan komen die irritante muggen de sfeer bederven. Gelukkig zijn er verschillende planten die muggen op afstand houden.

Geurige planten tegen muggen?

De meeste mensen weten het niet, maar muggen hebben een indrukwekkend reukvermogen. Ze kunnen geuren van wel 70 meter afstand waarnemen, vandaar dat ze ons maar al te goed weten te vinden. Muggen worden namelijk aangetrokken door de koolstofdioxide die we uitademen en andere lichaamsgeuren. Gelukkig kunnen bepaalde geuren van planten je aanwezigheid voor muggen verhullen. Het is dan ook aan te raden om daar gebruik van te maken om zo die zoemende beestjes van je terras te weren.

Hoe gaat het in zijn werking?

Veel planten hebben natuurlijke geuren die muggen afstoten. Deze geuren zijn vaak onaangenaam voor muggen en kunnen hen ontmoedigen om in de buurt te komen. De meeste planten die muggen op afstand houden bevatten namelijk essentiële oliën. Daarnaast maskeren sommigen planten menselijke geuren, daardoor kunnen muggen hun menselijke prooien moeilijker vinden. Nieuwe planten in de tuin levert ook nieuwe bewoners op. Er zijn dan ook een aantal insecten en vogels die muggen op hun menukaart hebben en zo hun steentje zullen bijdragen.

Welke planten helpen een handje?

Er zijn een aantal muggenwerende planten die helpen om het aantal muggen te reduceren. Dit zijn de volgende planten

1. Kattenkruid

Kattenkruid bevat Nepetalacton, dat katten aantrekt en muggen juist afstoot. Het schijnt zelfs sterker te werken dan DEET. Kattenkruid is een gemakkelijke en leuke plant voor in de tuin. Plaats hem in de zon en knip hem na de bloei terug om een tweede bloei te stimuleren.

2. Lavendel

De geur van lavendel is geliefd bij velen, maar muggen hebben er een hekel aan. Overweeg deze plant zeker als je muggen op afstand wil houden. Bovendien trekt lavendel verschillende bestuivende insecten aan.

3. Citroentijm

Citroentijm ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook een citroenachtige geur die muggen op afstand houdt. Deze plant gedijt goed in potten, zodat je hem dicht bij je terras kunt plaatsen. Kneus enkele blaadjes om de oliën vrij te laten komen voor het beste anti-muggeneffect.

4. Citroenmelisse

Citroenmelisse is een kruid dat zich gemakkelijk verspreidt in je tuin. Kneus de blaadjes om te genieten van de heerlijke citronella-achtige geur, terwijl de muggen op afstand blijven. Deze plant houdt van schaduw en vochtige grond, maar vermijd teveel water.

5. Basilicum

Basilicum is een onmisbaar kruid voor liefhebbers van pasta, maar het houdt ook muggen op een afstand. Zaai basilicum in potten op een zonnige plek op je terras of plant het naast je tomatenplanten. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en besproei de plant af en toe bij warm weer. Verwijder de bloemstelen, omdat basilicum geen nieuwe blaadjes meer produceert zodra het bloeit.

6. Rozemarijn

Laat rozemarijn uitgroeien tot een flinke struik en je hebt niet alleen altijd wat takjes bij de hand om gerechten op smaak te brengen, maar ook om muggen op afstand te houden. Plaats rozemarijn op een zonnige plek met goede drainage.

8. Munt

Munt is een veelzijdige plant die gebruikt kan worden voor het maken van thee, het decoreren van zomerse cocktails en het toevoegen van smaak aan Aziatische gerechten en salades. Bovendien houdt munt muggen op afstand! Om te voorkomen dat munt zich door je hele tuin verspreidt, kun je het het beste in potten kweken. Kies een plek met halfschaduw en zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt.

7. Afrikaantjes

Afrikaantjes, ook wel stinkertjes genoemd, zijn prachtige planten met vrolijke gele, rode en oranje bloemen. Ze houden verschillende plagen op afstand in de moestuin en weren ook muggen op je terras. Ze gedijen goed in potten. Zet ze in de zon en geef water wanneer de grond droog aanvoelt. Verwijder regelmatig de bloemen en ze bloeien tot ver in de herfst.

9. Bergamotplant

De prachtige bergamotplant lokt bijen, vlinders en andere bestuivers, maar houdt muggen op afstand met zijn muntachtige geur. Plaats de bergamotplant op een zonnige plek en houd de grond vochtig. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om ervoor te zorgen dat hij tot in de herfst blijft bloeien.

10. Pelargonium

De meeste soorten pelargoniums hebben felgekleurde zomerbloemen, maar er zijn ook soorten die bekend staan om hun citroenachtige geur. De geurpelargonium ‘Citriodorum’, ook wel citroengeranium genoemd, is een goede keuze om muggen op afstand te houden. Plaats hem in de zon, geef water alleen wanneer de grond droog is en geef geen extra voeding.

11. De Lantana

De Lantana, ook wel wisselbloem genoemd, is geliefd bij bestuivende insecten zoals bijen en vlinders, maar muggen hebben er een hekel aan. Deze plant gedijt goed in warmte en zon, maar is helaas niet winterhard.

12. Citroengras

Citroengras, ook bekend als sereh, is vooral bekend in de Aziatische keuken, maar je kunt dit heerlijk ruikende kruid ook zelf kweken. Muggen hebben er een hekel aan! Geef de plant een warme plek in de zon, voldoende water en af en toe wat voeding. Let op: citroengras kan niet tegen kou, dus zet het ’s winters op een zonnige vensterbank.

Nu lekker genieten!

Met deze planten op je terras kun je genieten van een omgeving met veel minder muggen terwijl je geniet van hun heerlijke geuren en prachtige bloemen. Voeg ze toe aan je tuin en creëer een natuurlijke barrière en houdt muggen op afstand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant