10 beste musea in Noord-Brabant voor kinderen

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Naar het museum gaan is een gezellig uitje voor jong en oud. Van sommig leer je veel, bij andere kun je vooral genieten van al het moois wat je ziet. Musea in Noord-Brabant gaan over verschillende thema’s. Zo kan de auto liefhebber langsgaan bij het DAF Museum, leer je alles over de prehistorie in het Prehistorisch dorp 

10 mooiste musea in Noord-Brabant

Lees snel verder en kijk mee welke musea in Noord-Brabant aansluit bij jou wensen!

1. Oorlogsmuseum in Overloon

Een van de mooiste musea in Noord-Brabant als het aan komt op het in ere houden van de herinnering aan de Tweede wereldoorlog is het Oorlogsmuseum Overloon. Je vindt er meer dan honderd vliegentuigen en voertuigen, er worden verhalen verteld die de herinneringen levend houden en er zijn verschillende voorwerpen te bewonderen.

Je staat stil bij de gestreden strijd maar ziet ook het mooie van de bevrijding en hoe het leven tijdens de oorlog was. De vindingrijkheid van de mens, het verzet maar ook aan de vervolging komen aan bod. Het is museum is maar liefst 20.000m2 groot, dus er is meer dan genoeg te zien ook voor de kinderen!

2. PreHistorisch Dorp

Wat mij betreft de allerleukste om met kinderen te bezoeken onder de musea in Noord-Brabant: het Prehistorisch Dorp. Je leert hier hoe de eerste boeren aan het werk gingen, hoe je zelf brood kunt bakken, hoe ze vroeger woonde, warm bleven en sieraden maakte. Je beleeft de geschiedenis in levende lijven en mag mee op pad. Leer schieten met pijl en boog of een zwaard smeden, in het PreHistorisch Dorp mag het allemaal. 

Let op: dit is het enige museum in Nederland waar je gegarandeerd vies wordt, dus trek niet je nieuwste kleding aan.

3. Oertijdmuseum Boxtel

Het grootste geologische museum van Nederland vind je in Boxtel. Je leert er alles over de oertijd en voor heel even zijn dinosaurussen nog niet uitgestorven. Er is namelijk een bos waar je ze kunt bewonderen. Het is geschikt voor kinderen tot ongeveer 12 jaar en een leuk uitje voor het hele gezin. Door middel van spelletjes wordt er over de oertijd geleerd. Je kan zelfs fossielen opgraven in de zandbak. Het is een leuke mix aan activiteiten, want er is ook genoeg te spelen, een tv voorstelling te bewonderen en een plek om uit te rusten.

4. Slot Loevestein

Er zijn ook musea in Noord-Brabant te vinden die gaan over de middeleeuwen. In Slot Loevestein draait het om de ontsnapping van Hugo de Groot die via een boekenkist zijn vrijheid tegemoet trad. Het kasteel is gebouwd in 1358 en erg mooi bewaard gebleven. In het museum komt de ontsnapping van Hugo de Groot tot leven, leer je over de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. 

Het Gezinsleven - Uitstapjes - Museum - 10 beste musea in Noord-Brabant voor kinderen - Slot Loevestein

5. Natuurmuseum Brabant

In Tilburg vind je een interactief en leerzaam museum waar je een grote verzameling aan diersoorten kunt bewonderen. De meeste van deze dieren hebben ooit in Brabant geleefd. Het museum is erg gericht op kinderen. Ze kunnen hier op een leuke en speelse manier kennis maken met de natuur. Het Natuurmuseum Brabant is dan ook vooral geschikt voor gezinnen

Computer opdrachten worden afgewisseld met fysieke uitdagingen en er is heel veel interactie. Zo hoeven de kinderen zich geen moment te vervelen. Er is bijvoorbeeld een vijftien meter lang skelet van een potvis te bewonderen en waan je je voor even terug in de ijstijd.

6. DAF Museum

In het DAF Museum kom je meer te weten over het belangrijkste product dat Noord Brabant rijk is. Wist jij dat DAF een afkorting is van “Van Doorne’s Automobielfabriek”? DAF maakte vroeger naast vrachtwagens ook auto’s, alle historische modellen kun je hier terugvinden!

Je kan zelfs ervaren hoe het is om in een echte vrachtauto te zitten! In dit museum is voor jong en oud meer dan genoeg te beleven, voor de oudere onder ons brengt het herinneringen naar boven terwijl voor de kleinste een unieke beleving wordt geboden. De DAF Museum collectie toont de geschiedenis van de Van Doorne’s aanhangers tot DAF Trucks N.V met ruim 100 voertuigen van 1928 tot nu.

7. Museum de Pont

Ben je een echte kunst liefhebber? Ga dan eens op bezoek bij Museum de Pont in Tilburg. De Pont is een van de bekendste kunst musea in Noord-Brabant en is gevestigd in een voormalige wolspinnerij. De eigen collectie bevat inmiddels meer dan 800 werken van zo’n 75 kunstenaars.

Het monumentale pand, een oude fabriek met een grote, lichte zaal en intieme ‘wolhokken’ vormt een prachtige omgeving voor haar collectie kunstwerken. Het is geschikt voor oudere kinderen met een voorliefde voor kunst!

8. Van Abbe Museum 

Wist jij dat het Van Abbe museum in Eindhoven een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa is? Daarmee is dit met recht een van de beste musea in Noord-Brabant. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van meer dan 3.000 kunstwerken, waaronder bijzondere werken van Joseph Beuys, Marc Chagall, René Daniëls, Marlene Dumas, Paul McCarthy, Pablo Picasso.

Als je bij het Van Abbe Museum rondloopt merk je direct dat het museum staat voor openheid en gastvrijheid. Je wordt continue geprikkeld om over onderwerpen na te denken, je ziet hier echt iets anders. 

9. Jheronimus Bosch Art Center

Ik weet vrijwel zeker dat jij wel eens in een kerk bent geweest, maar ik weet ook vrijwel zeker dat jij nog nooit in een museum in een kerk bent geweest! Alleen dat maakt dit museum al het bezoeken waard als een van de beste musea in Noord-Brabant. 

Het Jheronimus Bosch Art Center is gevestigd in de prachtige voormalige kerk gewijd aan St. Jacob. In deze kerk is het internationale kennis- en ervaringscentrum Jheronimus Bosch Art Center gevestigd. Dit is een unieke eerbetuiging aan de kunstenaar Jheronimus Bosch die omstreeks 1450 is geboren en in 1516 is gestorven in ’s-Hertogenbosch. Bezoekers kunnen hier de kunstenaar, zijn werk en zijn leven ontdekken en verkennen.

10. PSV Museum

Ben jij een echte voetbal fan? Dan is het PSV museum een van de musea in Noord-Brabant die jij gezien moet hebben! Denk jij dat je alles over PSV weet? Dan kom je er hier achter dat je het mis hebt! Je wordt meegenomen in de clubgeschiedenis, komt alle bekende voetballers van PSV tegen en kunt de grootste prijzen van dichtbij bewonderen, een echte aanrader voor jong en oud!

Wil jij nog meer van PSV zien? Kies dan een combi-ticket met de enige echte PSV Stadiontour! Hierdoor krijg jij een uniek inkijkje in het stadion, je brengt een bezoek aan het veld, loopt als een echte professionele voetballer door de spelerstunnel en mag een kijkje nemen in de kleedkamers van de spelers! Ook kom je op bijzondere plaatsen zoals het Perscentrum waar de trainer en spelers de journalisten te woord staan, de Bestuursloge en de Sponsoretage. Tijdens de tour loop je door het stadion onder begeleiding van een gids, de gids vertelt je leuke anekdotes en wetenswaardigheden over PSV.

Er zijn dus meer dan genoeg leuke uitstapjes met kinderen naar de musea in Noord-Brabant te maken! Welke musea in Noord-Brabant zijn jouw favoriet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant