Scheve tanden? Neem een beugel!

Wij beoordelen dit product met een:

Als je scheve tanden hebt, kan dit je een onzeker gevoel bezorgen. Zodra je praat of lacht, ziet een ander namelijk direct dat jouw tanden niet staan zoals ze horen te staan. Gelukkig kan een beugel je helpen om scheve tanden weer recht te zetten. Kinderen vinden een beugel vaak niet erg, maar volwassenen zitten er vaak niet op te wachten. Toch is dit wel aan te raden, want door een beugel krijg je (weer) een mooi gebit.

Traditionele beugel

Wanneer we het over een beugel hebben, denken de meeste mensen al snel aan een traditionele beugel. Deze beugels zijn grofweg onder te verdelen in twee categorieën: vaste en uitneembare beugels. Bij scheve tanden volwassenen wordt er vaak een vaste beugel aangeraden. Dit komt vooral doordat tanden en kiezen hiermee makkelijker in beweging gezet kunnen worden dan met een uitneembare beugel. Het bekendste voorbeeld van een vaste beugel is een blokjesbeugel. Door de combinatie van slotjes, ringetjes en elastiekjes worden tanden en kiezen afzonderlijk van elkaar rechtgezet.

Naast vaste beugels kennen we ook uitneembare beugels. Een buitenboordbeugel, plaatbeugel en blokbeugel zijn hier de bekendste voorbeelden van. Het verschil met vaste beugels is dat uitneembare beugels vaak invloed hebben op de kaakgroei. Omdat dit op latere leeftijd vaak niet meer aan de orde is, zal een tandarts of orthodontist je niet snel een uitneembare beugel adviseren. Toch zijn er wel volwassenen die eerst een uitneembare beugel moeten voordat ze een vaste beugel kunnen krijgen.

Onzichtbare beugel

Adviseert een tandarts of orthodontist je een vaste beugel te nemen, maar zit je hier niet op te wachten? Dan kun je ook voor een onzichtbare beugel van DR SMILE kiezen. Doordat deze beugels gemaakt worden van transparant kunststof, zie je zo’n beugel amper zitten wanneer je hem draagt. Extra bijkomstigheid is dat je een onzichtbare beugel makkelijk en snel in en uit kunt doen.

Als jouw voorkeur uitgaat naar een onzichtbare beugel, moet je eerst een 3D-scan van je gebit laten maken. Op basis van deze scan kunnen er namelijk beugels op maat gemaakt worden. Je krijgt meerdere aligners – hoesjes die je over je gebit draagt – thuisgestuurd. Het is de bedoeling dat je ze minimaal 22 uur per dag draagt. Houd jij je hieraan? Dan zie je vaak binnen een paar weken al de eerste veranderingen.

Veneers

Naast een (onzichtbare) beugel kun je voor veneers – ook wel facings genoemd – kiezen. Dit zijn in principe niets meer dan een soort schildjes van kunststof of porselein. Je plaatst ze over je scheve tanden heen, waardoor de stand hiervan langzaam maar zeker gecorrigeerd wordt. Eén van de grote voordelen van veneers is dat ze tot wel 15 jaar mee kunnen gaan. De levensduur hangt af van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Veneers die beschadigd zijn kunnen in veel gevallen gerepareerd worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant