Dagje uit? Neem je hond mee!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Onze hond is natuurlijk onderdeel van het gezin! Dat betekent ook dat wanneer je een dagje weggaat, je hond prima meekan. Nu zijn er wel een aantal uitzonderingen, maar is het ook leuk om te kiezen voor iets waar je trouwe vriend ook mee naartoe kan. Zo is een dagje naar het pretpark of de dierentuin meestal niet toegankelijk voor honden, maar is een dagje naar het strand natuurlijk wel ontzettend leuk.

Uiteraard is het wel belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen om ervoor te zorgen dat je hond allereerst veilig kan worden vervoerd, maar dat je hond het ook aan niets ontbreekt. Zo kun je natuurlijk zelf gemakkelijk even naar een supermarkt gaan voor wat te drinken, maar is dit voor een hond lastig. Om ervoor te zorgen dat jij en je hond een leuke dag hebben, hebben wij een aantal tips voor je.

Ga met je hond naar het strand

Hoe leuk is het, wanneer het een graad of 20 is, om lekker met je hond naar het strand te gaan. Niet alleen heerlijk om je eigen hoofd even leeg te maken, maar ook de perfecte plek voor je hond waar ze even lekker kunnen ravotten. Het leuke aan een dagje strand, is dat het voor vrijwel iedere hond leuk is. Het maakt dus niet uit of je nu een kleine of een grote hond hebt.

Natuurlijk zijn kleine hondenrassen wat sneller vermoeid dan de meeste middelgrote hondenrassen, maar dan kun je uiteraard gewoon even rustig pauze nemen en zowel zelf als je hond laten uitrusten. Wel is het aan te raden om even een handdoek mee te nemen, voor het geval je hond denkt een duik in het water te kunnen nemen.

Ga de bossen in

Wat is er nu leuker voor een hond dan lekker rond te kunnen rennen en te snuffelen in de vrije natuur? Als je een echte natuurliefhebber bent, kun je met je hond genieten van prachtige wandelingen in het bos, langs rivieren of door verschillende parken. Veel natuurgebieden hebben speciale paden waar honden zijn toegestaan. Terwijl jij geniet van de rust en schoonheid van de natuur, kan je hond snuffelen aan interessante geuren en ravotten in de modderige plassen.

Let wel op dat je goed op de bordjes kijkt en zeker weet dat honden hier zijn toegestaan en of ze wel of niet aangelijnd moeten worden. Kies voor een flexibele riem, zodat je hond de ruimte heeft om, ondanks dat hij aangelijnd is, toch een flink eind vooruit kan wandelen. Kijk voor tips voor een goede riem eens op hondjesinfo.nl voor verschillende modellen riemen.

Struinen door de stad

Ben je met het hele gezin op vakantie en is je hond ook mee op vakantie, dan is het ook leuk om bijvoorbeeld eens door de stad te gaan wandelen. Helemaal wanneer jullie met het gezin zijn, kan er bijvoorbeeld altijd even iemand met de hond buiten blijven op het moment dat er iemand een winkel in wil om te kijken. Daarnaast zijn er vaak ook genoeg terrassen waar je hond gewoon mee naartoe mag, dus niets houdt je tegen om je hond mee te nemen tijdens een wandeling door de stad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant