Op zoek naar een nieuw matras

Wij beoordelen dit product met een:

Je hoort vaak dat mensen voor thuis op zoek zijn naar een nieuw matras of nieuw matras inclusief topper omdat hun huidige bed nog goed is. Het is vaak ook lastig om je zoektocht te beginnen omdat je simpelweg niet weet waar je moet beginnen. Dit is ook de reden waarom we hier dieper ingedoken zijn en we vinden het leuk om onze kennis hierover te delen. Tijdens ons onderzoek hebben we veel nuttige informatie gevonden door te zoeken op beste matras 2022. Ben je dus benieuwd naar ons onderzoek dan lees je er hieronder alles over.

Waarom een nieuw matras?

Dit is eigenlijk de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Bedenk goed waarom je een nieuw matras wil want een goed matras kan zeker 10 jaar (of langer) meegaan. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de kwaliteit van het matras. Is je matras inderdaad al oud en merk dat het doorzakt waardoor je eigenlijk in een kuil ligt dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd voor een nieuw matras. Tip: los dit probleem niet op door enkele een (nieuwe) topper op je matras te leggen. Dit is een tijdelijke oplossing want op den duur zal ook de topper dezelfde kuilvorming aannemen waardoor je met hetzelfde probleem zit.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een nieuw matras?

Bedbodem

Wanneer je ervoor kiest om een nieuw matras aan te schaffen maar je behoud wel je huidige bed dan is het belangrijk om naar je bedbodem te kijken. De meest bekende bedbodems zijn lattenbodems, boxsprings en schotelbodems waarbij een lattenbodem en boxspring de meest bekende zijn. Schotelbodems kom je ook nog wel regelmatig tegen maar een spiraalbodem kennen we alleen nog maar van vroeger. Bij sommige matrassen wordt expliciet aangegeven of deze wel of niet geschikt is voor een bepaalde bedbodem.

Soort matras

Als je op zoek ben naar een nieuw matras dan zijn de meest voorkomende matrassen gemaakt van koudschuim, traagschuim of pocketvering. Ieder soort matras heeft bepaalde eigenschappen waarvan je zelf kan bepalen of deze van belang zijn. Hieronder zullen we een korte samenvatting geven van deze 3 soorten:

Koudschuim matras

Dit matras voelt echt niet koud aan maar het heeft te maken met het productieproces. Het vloeibare schuim wordt in koude mallen gegoten waarna het zijn vaste structuur krijgt. Echter heeft het matras wel een verkoelende functie. Het productieproces van koudschuim zorgt ervoor dat er een open celstructuur ontstaat wat er vervolgens voor zorgt dat het een ventilerend vermogen heeft en dus je lichaamswarmte af kan voeren.

Traagschuim

Traagschuim is in het verleden ontwikkeld door NASA. Zij gebruikte traagschuim als extra ondersteuning tijdens de lancering van hun astronauten. Van origine is traagschuim een stevig matras maar door je lichaamstemperatuur worden de warme delen van het matras soepel. Als het ware vormt je lichaam een mal en zak je in het matras weg. Het fijne is dat je gewicht evenredig verdeeld wordt waardoor het de bloedsomloop bevordert.

Pocketvering

Deze matrassen zijn in de kern voorzien van metalen vieren die ieder los verpakt zitten in een aparte zakjes, oftewel pockets. Omdat iedere veer los verpakt in het matras zit worden ook alleen de veren belast waar druk op komt te staan door het lichaamsgewicht. Daarnaast heeft het matras ook koelende eigenschappen omdat er ‘lucht’ zit tussen de verpakte veren. Dit kan de lichaamswarmte afvoeren.

Het Gezinsleven - Het Gezinsleven blog Nieuw matras sfeerbeeld

Andere belangrijke aspecten

Eigenlijk slapen we op 3 manieren, dat is op je rug, je zij of op je buik. Vraag na of het matras geschikt is voor de manier waarop je slaapt. Je kan je bijvoorbeeld voorstellen dat het voor je rug erg vervelend is wanneer je op je buik slaapt en je een heel zacht matras hebt waar je in zakt. Vraag je daarnaast ook af of je het snel koud of warm hebt in bed, of je fysieke klachten hebt zoals rugpijn of nekpijn en of je allergisch bent, kies dan voor anti allergeen matras hoes.

Daarnaast is je gewicht ook een belangrijke factor in de keuze van de hardheid. Hoe zwaarder je lichaamsgewicht hoe meer comfort je krijgt bij een harder matras. Om de levensduur van het matras te verlengen is het een optie om een passende topper te zoeken. Deze verlicht namelijk de druk van je lichaam op het matras. Als laatste nog een kleine tip, verleng je nachtrust met een passend slaapmasker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant