Nieuwe boxspring

Wij beoordelen dit product met een:

Helaas was ons bed toe aan vervanging maar hadden wij geen idee waar we moesten beginnen met onze zoektocht naar een nieuwe boxspring. Wel of geen boxspring? Wat voor soort martassen en top matrassen? Welke afmeting, kleur en stijl? Allemaal vragen die we gaandeweg tegenkwamen en voor ons zelf moesten beantwoorden. Na een flinke zoektocht zijn we gelukkig goed geslaagd en we willen jullie graag in ons zoekproces meenemen.

Waar begin je?

De eerste stap is om te kijken naar wat voor voor soort bed het beste bij je past. Daarin heb je eigenlijk 2 mogelijkheden, een ledikant en een boxspring. Een ledikant is eigenlijk de ouderwetse bekende ombouw van een bed. Daarbij horen nog lattenbodems en matrassen (en eventueel top matrassen), deze maken het ledikant compleet. Een boxspring is een gestoffeerde box waar een matras en topmatras op komt te liggen. Hier kan je vaak kiezen om de box en het matras in dezelfde stof/ kleur te kopen. Om het plaatje compleet te maken zie je ook vaak een hoofdbord wat in dezelfde kleur/stof gemaakt is.

Onze keuze tussen een nieuw ledikant en nieuwe boxspring was snel gemaakt. Voorheen hadden wij al een boxspring en dat bevalt prima dus daarom kiezen we nu weer voor een nieuwe boxspring. Wat wij ook een voordeel vinden is dat de twee boxen direct tegen elkaar aanstaan en je dus geen vervelende rand in het midden hebt.

Verschillende maten, materialen, kleuren etc.

Uiteraard zijn er veel verschillende soorten, maten, materialen en prijzen. Veel online aanbieders van boxsprings hebben veel informatie over de bedden op hun website staan en deze hebben wij zoveel mogelijk gelezen. Het eerste waar je over leest is de box van de boxspring. Dit is eigenlijk een houten framewerk wat aan de buitenzijde voorzien is van een schuimlaag en stoffering als afwerking. Aan de binnenzijde kan de box bestaan uit een houten plaat met dunne schuimlaag ofwel ‘monobox’ of uit een luxere binnenzijde bestaande uit bonellveren of pocketveren. Deze varianten zorgen voor meer comfort maar hebben ook een hogere prijs.

De matrassen zijn er in zeer veel verschillende materialen en kwaliteiten. Daarnaast kan je ook kiezen voor een matras wat mee gestoffeerd is in de kleur en materiaal van de box. Hiermee kan je het afstemmen om het interieur van je slaapkamer. Veelgebruikte materialen bij de matrassen voor boxsprings beschikken over een pocketvering binnenkant afgewerkt met (koud)schuim. Pocketvering wil zeggen dat iedere veer in een apart zakje verpakt zit. Hierdoor kunnen pocketveren los van elkaar functioneren en precies de juiste druk meegeven om het lichaam te ondersteunen.

Daarnaast ventileert een pocketvering matras goed omdat de veren los van elkaar verpakt zitten. Bij een pocketvering matras zien we vaak een koudschuim afwerking wat een ideale combinatie is omdat ook koudschuim een ventilerende werking heeft. Zo kan de lichaamswarmte goed afgevoerd worden.

De topper, ook wel topmatras genoemd ligt op op het matras en zorgt voor extra ondersteuning van je lichaam. Omdat de topper een zacht oppervlak heeft vormt het wel lekker naar je lichaam en draagt het bij aan een goede nachtrust. Bijkomend voordeel is dat het de lichaamsdruk van je matrassen vermindert en je dus bijdraagt aan een langere levensduur.

Nieuwe boxspring bij Beddenkoopjes.nl

Uiteindelijk hebben wij veel onderzoek gedaan en hebben wij onze nieuwe boxspring gekocht bij Beddenkoopjes.nl. We konden op de website al veel informatie lezen en ook gaven ze ons deskundig advies. Ze pushen totaal niet en beantwoorden eerlijk en duidelijk al je vragen. We vonden hier een boxspring wat volledig voldeed aan onze wensen. Onze nieuwe boxspring heeft een chique uitstraling en bestaat uit materialen die wij vonden passen bij ons slaapritme.

De bestelling was eenvoudig te plaatsen en we werden netjes op de hoogte gehouden van de status van onze nieuwe boxspring. Uiteindelijk werden we gebeld om een leverafspraak in te plannen en kwamen ze onze nieuwe boxspring op de afgesproken dag/ tijd afleveren. Wij zijn zeer tevreden over Bedenkoopjes.nl en slapen vooraan heerlijk in onze nieuwe boxspring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant