Nieuwe dames sneakers toevoegen aan je garderobe

Wij beoordelen dit product met een:

Iedere vrouw heeft minimaal 1 paar dames sneakers in de kast staan maar eigenlijk weten we allemaal dat het er meerdere zijn. Het liefst in allerlei verschillende soorten modetrends en kleuren zodat er bij ieder outfit een passend paar dames sneakers klaar ligt. Omdat iedereen zo geobsedeerd is door deze schoenen is het leuk om er eens een keer wat dieper in te duiken.

De geschiedenis van de sneaker

Geloof het of niet maar de sneaker (althans de voorganger) zag het levenslicht in 1865. Destijds was het een sportschoen ontwikkeld voor de sport Croquet. In die tijd waren er nog geen gymschoenen maar de sport kon niet beoefend worden op het huidige schoeisel waardoor er een schoen ontwikkeld werd met een rubberen zool, canvas bovenwerk en veters. Jarenlang werden deze schoenen gebruikt voor uiteenlopende sporten waardoor een Amerikaans bedrijf bedacht deze schoen op grote schaal te produceren. Basketballers hebben deze schoen uiteindelijk groot gemaakt en we kennen ze tot op de dag van vandaag nog, Converse All Star.

De benaming van dit soort schoenen is aan het begin van de 20e eeuw vastgesteld als sneakers. Dit was een afgeleide van het Engelse woord sneaken. Door de rubberen zool kon je geruisloos rondlopen. In Amerikaanse advertenties wordt als sinds 1917 het woord sneakers gebruikt.

Verschillende soorten dames sneakers

Dames sneakers heb je in veel verschillende soorten. Logisch ook als je kijkt naar de hoeveelheid kleding(stijlen) er in de kast hangen. Het liefst past er bij ieder setje kleding een passend paar sneakers. De grootste verschillen in dames sneakers vinden we terug in de hoogte, materialen en kleuren. De normale hakhoogte van 1-2 centimeter is normaal maar tegenwoordig vinden we ook hogere modellen met een hoogte van 6 cm en soms zelfs hoger.

Daarnaast zijn er de wat neutralere kleuren maar heb je ook uitgesproken modellen die voorzien zijn van felle of metallic kleuren die er echt uitspringen. Verder is er nog een groot verschil in de zool, de kleur is vaak (off)white waardoor een andere kleur als snel opvalt en de zool loopt meestal van de haak naar de tenen maar soms is deze ook onderbroken onder de voet waardoor de zool in tweeën verdeeld is.

Een ander belangrijk verschil is terug te vinden in het soort materiaal. Leer en imitatieleer zijn samen met suede de meest voorkomen materialen maar ook stof en nubuck zijn erg populair. Afhankelijk van de kledingstijl past een bepaald materiaal beter bij de gelegenheid. Vaak varieert dit van casual naar chique.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant