Nieuwe pannen nodig? Let hierop in je zoektocht!

Wij beoordelen dit product met een:

Kun je wel nieuwe pannen gebruiken in je keuken? Ga dan zeker met nieuwe exemplaren aan de slag: dit is wel zo belangrijk bij het koken. Niemand wordt blij van koken met oude, slechte pannen. Maar waar let je nu precies op als je nieuwe pannen koopt? Dit zijn onze tips!

Let op de materiaalsoort

Pannen worden van allerlei materialen gemaakt, zoals aluminium, keramiek en RVS. Let altijd op de materiaalsoort als je nieuwe pannen gaat kiezen. Het gaat met name om een persoonlijke voorkeur: de een kookt het liefst met RVS, de ander vindt dit juist onpraktisch. Soms komen slimme samenstellingen samen. Ken je bijvoorbeeld al de gietaluminium braadpan? Een ideale keuze als je van lekkere stoofpotjes houdt, maar niet van een te zware pan. Aluminium is namelijk lichtgewicht, wat het tot een praktische optie maakt in de keuken.

Pannen voor verschillende bereidingswijzen

Uiteraard zijn er verschillende nieuwe pannen te vinden voor uiteenlopende bereidingswijzen. Hier kun je je keuze tevens op baseren. Ga allereerst voor een allrounder, zoals de koekenpan. Nog wel praktischer bij veel verschillende ingrediënten is een hapjespan: hier kun je allerlei gerechten in bereiden. De hoge randen maken dat er niet zomaar iets naast de pan valt.

Geschiktheid voor de warmtebron

We koken thuis op verschillende manieren, bijvoorbeeld op gas, halogeen of inductie. Niet elke pan is voor iedere kookmanier geschikt. Zeker bij koken op een inductieplaat is dit het geval. Lees je hier vooraf dus over in! Vaak staat bij de pan ook wel vermeld waar deze wel of juist niet voor kan worden ingezet.

Complete pannenset

Je kunt losse nieuwe pannen kopen, maar het is ook een idee om voor een complete pannenset te kiezen. Zo haal je direct een gevarieerde set in huis. Zeker bij de pannen waar je meerdere formaten van nodig hebt, is dit een aanrader. Denk aan een pannenset van koekenpannen in allerlei formaten, of juist van kookpannen.

Grootte van de pan

We benoemden het hierboven al kort, maar willen er nog wat verder op ingaan: let op de grootte van de pan. Hiermee doelen we op zowel de diameter als de inhoud. Dit ligt er maar net aan wat je erin wilt bereiden en waar jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat. Soms is een grote pan handig, maar soms heb je juist genoeg aan een kleiner pannetje. Je kunt vaak het best deze twee opties in huis halen, en niet voor de middenweg kiezen: een pan in een middelgroot formaat is in veel gevallen niet heel praktisch. Als je er voldoende opbergruimte voor vrijmaakt, heb je vast genoeg plek voor de verschillende pannen!

Kwalitatieve pannen

Denk er verder aan dat je kwalitatieve pannen gebruikt. Hier doe je namelijk een stuk langer mee. Het is zonde voor de portemonnee en het milieu om pannen steeds maar weer weg te moeten doen en nieuwe te moeten halen – uiteindelijk kun je hier zelfs meer aan kwijt zijn. Een doordachte keuze is daarom absoluut een aanrader!

Heb jij wellicht nog goede tips voor onze lezers welke ze kunnen gebruiken in hun zoektocht naar nieuwe pannen? Laat deze dan achter in de comments hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant