Een nieuwe tv kopen, waar moet ik op letten

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Een nieuwe tv kopen is vaak toch wel een mannending. Groter, beter beeld, meer functies goede geluidsinstallatie zijn allemaal punten die meegenomen worden bij het kopen van een nieuwe tv. Bij het proces van een nieuwe tv kopen raken we soms ook wel verblind door allerlei termen en eigenschappen maar wat is nu echt belangrijk? Hieronder bespreken we een aantal punten die bepalend kunnen zijn in het aankoopproces

Heb je echt een nieuwe tv nodig?

Dit is misschien wel de belangrijkste vraag. Als je tv plotseling kapot gaat dan heb je inderdaad een nieuwe tv nodig maar hoe vaak komt het niet voor dat je kijkt naar een nieuwe tv terwijl je huidige tv nog werkt? Stiekem best wel vaak. Je komt bijvoorbeeld een reclame op tv tegen, iemand in je omgeving heeft een nieuwe tv gekocht, tussen de reclamefolders op de deurmat gooien ze met aanbiedingen of je krijgt een online advertentie te zien terwijl je ergens anders naar kijkt. Dit zijn allemaal momenten waarop je kan denken, laat ik eens kijken naar een nieuwe tv.

Een nieuwe tv kopen kan natuurlijk ook omdat je in een nieuwe levensfase beland bent en bijvoorbeeld je het interieur een upgrade gaat geven en een nieuwe tv wel in de lijn der verwachting ligt of een andere tv in huis gaat kapot waardoor je gaat schuiven en 1 lege plek overhoudt. Al met al allemaal redenen die bij kunnen dragen aan de gedachte ”ik wil een nieuwe tv kopen”.

nieuwe tv slaapkamer

Waar moet ik op letten?

Schermdiagonaal
Er zijn teveel punten die belangrijk zijn bij het onderwerp ”een nieuwe tv kopen” en niet alle punten zijn voor iedereen belangrijk. Voor het kijkgenot is de meest belangrijke reden toch wel vaak de kijkafstand. Je kan wel een hele grote tv willen kopen maar als je 2 meter van de tv af zit kijkt dit niet prettig. Je zit in de bioscoop ook niet graag op de eerste rij toch?

Op internet zijn veel verschillende tabellen te vinden die de ”ideale” kijkafstand weergeven. Hierdoor kunnen we ook geen duidelijk beeld schetsen omdat de verschillen zeer uiteenlopend zijn. Probeer zoveel mogelijk specialisten te vragen naar hun mening. Zowel via chats op internet als fysiek in een winkel en kies dan waar je je het meest prettig bij voelt.

Beeldkwaliteit
Ieder merk is verschillend en heeft daarom ook verschillende beeldscherm resoluties. sommige merken geven vanuit zichzelf heel fel beeld waar andere een wat matter beeld geven. De grote spelers hebben ook eigen ontwikkelde technieken waardoor ze aangeven dan hun beeldkwaliteit het beste is. Google maar eens op OLED en QLED. Kijk maar eens in een winkel waar ze veel verschillende tv’s bij elkaar hebben staan dan valt het op dat verschillende merken met dezelfde achtergrond op de tv een andere beeldkwaliteit/ helderheid laten zien.

nieuwe tv kopen netflix

Aansluitingen
We hebben tegenwoordig steeds meer apparatuur wat we willen verbinden met onze tv. Zo hebben we vanuit de provider een ontvanger die met een HDMI kabel verbonden moet worden. Heb je een spelcomputer, soundbar of Chromecast. Alle apparaten hebben een aansluiting nodig in de tv. Bekijk daarom welke aansluiten en hoeveel je er nodig hebt en neem deze mee in je overweging van een nieuwe tv kopen. Het is natuurlijk vervelend wanneer je iedere keer achter je tv moet kruipen om een aansluiting te verwisselen maar weet niet getreurd, bijna iedere tv heeft tegenwoordig voldoende usb en hdmi aansluitingen.

Prijs
Je kan het zo spannend maken als je zelf wil. Je hebt al voor enkele honderden Euro’s een nieuwe tv maar je kan er ook makkelijk duizenden Euro’s aan uitgeven. Bedenk zelf eerst wat je budget is voor een nieuwe tv en welke eigenschappen je belangrijk vindt.

Merk
Tegenwoordig zijn Sony, Samsung en LG hoog aangeschreven merken maar dit wil niet zeggen dan andere merken niet goed zijn. Sterker nog deze merken zijn vaak ook zeer prijzig dus op gebied van prijs kwaliteit kan een ander merk wel beter uit de test komen. Het is belangrijk dat je kijkt welke eigenschappen belangrijk zijn en welk merk deze aan kan bieden tegen welke prijs. Op basis hiervan kan je een goede selectie tv’s samenstellen.

Valkuilen bij een nieuwe tv kopen

Bij een nieuwe tv kopen horen helaas weleens valkuilen waar je misschien later spijt van kan krijgen. Ga er bijvoorbeeld niet vanuit dat groter altijd beter is, zoals eerder aangegeven wil je ook niet op de eerste rij zitten in een bioscoop. Hoe meer opties en technologieën er in de tv verstopt zitten hoe duurder deze zal zijn, laat je hier niet in meeslepen en daardoor een tv te kopen die boven je budget ligt.

Aan het einde van het liedje zap je vaak een beetje tussen zenders en zie je geen verschil in zwart en nog dieper donker zwart. Van de andere kant, als je een echte game of sport fanaat bent kies dan wel een scherm wat past bij je eisen en kies niet voor het goedkoopste model waardoor je je iedere keer ergert als je naar het scherm kijkt. Neem soms even een stapje terug om overzichtelijk te kijken wat je wil en wat je nodig hebt en vervolg dan weer je zoektocht. Een nieuwe tv kopen is vaak een flinke investering dus verdiep je goed in de mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant