Online een auto kopen

Wij beoordelen dit product met een:

Online een auto kopen lijkt voor veel mensen een brug te ver maar dat zeiden we vroeger ook over een mobiele telefoon, een spijkerbroek of bijvoorbeeld een bed. Omdat het voor veel mensen onwerkelijk lijkt vertellen we je hier iets meer over ”online een auto kopen”.

Als je op zoek bent naar een andere auto start de zoektocht vaak wel online. Je speurt de online aanbod sites af om te kijken wat de waarde ongeveer is, wint online extra informatie in over de bevindingen van de auto en misschien ben je benieuwd naar een bepaald merk, type en/of kleur waardoor je verschillende afbeeldingen bekijkt. Vanaf dat moment gaat het echter anders, je gaat fysiek naar een particulier of verkooppartij om de auto te bekijken, proefrit te maken en wellicht te kopen. Dat kan tegenwoordig dus anders want online een auto kopen wordt steeds populairder.

online-een-auto-kopen

Waarom online een nieuwe auto kopen

Goede vraag toch, waarom zou je online een auto kopen? Net als de reden van zoveel online aankopen, om het gemak. Hoe duurder hoe terughoudender we zijn met online aankopen maar 10 jaar geleden kocht niemand online een bed of (duur) horloge. Tegenwoordig worden dit soort uitgaven makkelijk online gedaan dus waarom zou je niet online een auto kopen? Waarschijnlijk omdat dit concept nieuw is en je niet precies weet hoe het werkt. Daar brengen we dan graag verandering in.

Hoe werkt het?

Online een auto kopen kan eigenlijk heel eenvoudig als we een kijkje nemen op de site van auto.nl. Ze leggen duidelijk uit wat men kan verwachten en leggen transparant uit hoe het proces werkt. Waar je bij een fysieke garage vanuit gaat gebeurt uiteraard ook bij hen, de auto wordt eerst volledig gecheckt voordat deze online geplaatst wordt. Of zoals ze zelf aangeven ”Daar hebben we onze vakman Johan voor. Durft hij een auto niet aan zijn moeder te verkopen? Dan komt-ie ook niet in de webshop’.’

In plaats van rond te rijden naar één of meerdere showrooms surf je nu online naar het actuele aanbod. Omdat ze een vaste lage prijs hanteren hoef je ook geen onderhandelingstraject in maar weet je precies wat je waarvoor betaald. Daarbij mag je een auto 2 weken uitproberen en als je niet tevreden bent kan je deze ruilen voor een andere of krijg je je geld terug.

Het Gezinsleven - online een auto kopen 2

Woon je in Limburg en heb je een mooie auto gevonden in Groningen dan heb je een flinke reis voor de boeg maar niet bij auto.nl want zij leveren de auto bij je thuis af. Verder beschikken ze over verschillende servicepunten verspreid door het land dus je hoeft ook niet ver te reizen wanneer je bij een servicepunt moet zijn.

Betalen

Uiteindelijk betaal je je nieuwe auto net als een paar schoenen, gewoon met iDEAL. Het verschil is dat dit over een groter bedrag gaat dan een paar schoenen dus het geld wordt tijdelijk op een derdengeldenrekening gezet. Je betaald dan pas bij de levering van de auto.

Garantie

Bij een nieuwe auto geldt een fabrieksgarantie van minimaal 2 jaar en daarvoor kan je terecht bij de Nederlandse dealers van het merk. Wanneer je een occasion koop geldt de wettelijke BOVAG-garantie.

online-een-elektrische-auto-kopen-2

Reviews

Als we kijken naar de reviews die klanten achterlaten kunnen we wel stellen dat online een auto misschien helemaal geen gek idee is. Wat je leest is dat men in het begin sceptisch is over het concept maar na wat eigen research zien ze eigenlijk geen reden om het niet te doen. Online een auto kopen zit totaal niet in ons systeem omdat het dermate grote bedragen gaat dus zal de toekomst uit moeten wijzen of het over een aantal jaar als ”normaal” gezien wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant