Tips voor het online kopen van kinderkleding

Wij beoordelen dit product met een:

Kinderen groeien snel en daarom is het regelmatig weer tijd om de garderobe van de kinderen aan te gaan vullen. Online kinderkleding kopen wordt daarbij steeds aantrekkelijker omdat het erg gemakkelijk gaat, maar ook omdat het in de meeste gevallen voordeliger is. Daarnaast voorkom je de drukke winkelstraten, heb je geen last van vermoeide kinderen en kan je de kleding rustig thuis gaan passen. Online kinderkleding kopen is wat mij betreft dan ook ideaal! In deze blog geef ik je wat tips voor het online kopen van kinderkleding, hoe voorkom je miskopen en hoe shop je duurzaam of zelfs low budget.

Verschillende tips voor online kinderkleding kopen

Mijn vrouw en ik genieten ervan als onze 2 zonen er goed en verzorgd bijlopen. Wij zouden eerder geld uitgeven aan de kleding van de kinderen dan aan onszelf. Wij hebben daarbij wel een voorkeur voor casual chique, mooie bloesjes, polo’s etc. Niet iedere ouder zal gecharmeerd zijn van deze kledingstijl en daarom zijn er voldoende online warenhuizen waar je veel verschillende stijlen kunt kopen. De OTTO is daarin een goed voorbeeld. In dit artikel ga ik je een aantal tips geven die een miskoop kunnen voorkomen waardoor je ook retourzendingen kunt besparen.

kinderkleding casual chique

1. Blijf trouw aan je favoriete merken

De meeste ouders (waaronder wij zelf) hebben zo onze vaste merken/winkels waar wij de kinderkleding voor onze twee zoontjes bestellen. Als je bepaalde favoriete merken hebt kan dit nogal wat voordelen hebben, je weet daardoor namelijk precies hoe de maat valt en of de kwaliteit naar wens is. Onze zoontjes hebben bijvoorbeeld vaak kleren aan van merken zoals Ralph Lauren en Tommy Hilfiger waardoor wij exact weten welke maat we nodig hebben en daardoor eigenlijk nooit iets retour hoeven te sturen.

2. Ga eerst alles passen en ruim kleding op die niet meer past

Voor je online kinderkleding wilt gaan bestellen is het verstandig om eerst te kijken wat er nog allemaal past. Misschien heeft je kind een groeispurt gehad en denk je dat niks meer past. Als je toch een passessie gaat doen zul je zien dat er wellicht toch nog leuke kledingstukken in de kast liggen die nog prima passen. Daarnaast kan je natuurlijk kleding op de groei kopen en dan bijvoorbeeld de mouwen van je sweatshirts oprollen zodat je kind langer met kledingstukken kan doen.

Als je eenmaal je garderobe hebt opgeruimd en je weet wat je nog allemaal hebt kan je nieuwe kledingstukken uitzoeken die matchen met datgene wat je nog in de kast hebt liggen.

de leukste kinderkleding

3. Meten is weten

De kledingmaten van kinderen staan gelijk aan de lengte van je kind, het is dus verstandig om eerst de lengte van je kind op te meten voordat je gaat shoppen. Koop liever iets te groot dan te klein. Is jouw kind bijvoorbeeld 1.20 meter? Koop dan liever maat 122-128, kinderen groeien namelijk erg snel en anders kan je wellicht niet lang genieten van je nieuwe kinderkleding.

De meeste webshops hebben uitgebreide maattabellen op zijn/haar website staan. Naast de lengte van je kindje kan je ook de taillemaat, borstmaat en de heupomvang opmeten om de juiste kledingmaat te selecteren.

4. Maak leuke combinaties en ben voorbereid

Als je online gaat shoppen is het vaak verstandig om vooraf een budget te bepalen. Daarnaast is het goed om voorbereid te starten en dus eerst goed in de huidige garderobe van je kind je kijken, hierdoor kan je gericht op zoek gaan naar mooie kledingstukken die passen bij de huidige kinderkleding die al in de kast ligt. Door goed voorbereid te gaan zoeken voorkom je ook dat je onnodig teveel kledingstukken gaat kopen.

kinderkleding polo

5 Kijk goed naar de labels

De labels zijn bij kinderkleding ook erg belangrijk! Onze kinderen spelen bijvoorbeeld graag buiten waardoor de kleding ook wel eens echt vies kan worden, het is verstandig om te weten of je de kleding gemakkelijk kunt wassen. Kinderkleding die alleen op de hand gewassen mag worden, is niet heel praktisch in dit geval.

Wil je bij het kopen van de kinderkleding van jouw kind ook rekening houden met het milieu? Kies dan voor een milieubewuste garderobe. Kies dan bij voorkeur bijvoorbeeld voor kledingstukken die uit 1 materiaal bestaan, deze zijn namelijk gemakkelijker te recyclen. Natuurlijke materialen hebben de voorkeur en TENCEL en biologisch katoen hebben een streepje voor op bijvoorbeeld zijde en wol wat betreft duurzaamheid.

Lees nu ook onze andere blog over kinderkleding en schoenen voor de warme zomerdagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant