Een opvouwbare bolderkar is geschikt voor alle gelegenheden

Wij beoordelen dit product met een:

Een opvouwbare bolderkar is een leuk en functioneel vervoersmiddel om kinderen en (hun) spullen mee te vervoeren door bijvoorbeeld het bos of het strand. Ook kan een bolderkar gebruikt worden om even naar het centrum, school of familie kennissen te lopen. Vaak is de omvang van een gewone bolderkar een probleem omdat niet iedereen zoveel ruimte thuis heeft. Daarnaast is het niet ideaal wanneer je de halve auto moet verbouwen om een bolderkar mee te nemen. Dan is een opvouwbare bolderkar een perfect alternatief.

Waarom een opvouwbare bolderkar

Zowel een niet opvouwbare bolderkas als een opvouwbare bolderkar hebben hun eigen voordelen en nadelen. Hier gaan we verder in op de opvouwbare bolderkar. Deze bolderkarren zijn juist fijn omdat ze opvouwbaar zijn waardoor je heel mobiel bent en toch kan genieten van de voordelen van een bolderkar. De functionaliteit blijft hetzelfde al met je er wel rekening mee houden dat een opvouwbare bolderkar wat minder stevig is waardoor je minder gewicht kan vervoeren. De techniek zit verwerkt in de functie van het frame wat als een harmonica in en uit kan vouwen.

Dit zorgt ervoor dat een ingevouwen bolderkar eenvoudig opgeborgen kan worden en vervoerd kan worden met de auto en dat een uitgevouwen bolderkar de zelfde functionaliteiten heeft en je dus kinderen en spullen mee kan nemen. Omdat de meeste mensen een bolderkar niet dagelijks of regelmatig gebruiken kan die nogal in de weg staan. Met een opvouwbare bolderkar heb je dit probleem niet omdat deze makkelijk ergens in, op of onder gestopt kan worden.

Waar moet je op letten?

Als je op zoek bent naar een opvouwbare bolderkar dan zoek je waarschijnlijk een compact model. Kijk daarom goed naar de afmeting wanneer deze ingeklapt is. Sommige modellen kunnen zelf als een soort tas meegenomen of opgeborgen worden als ze opgevouwen zijn. Omdat de bolderkar opgevouwen kan worden is de stevigheid minder dan bij een ‘normale’ bolderkar. Als je dus van plan bent veel zware spullen mee te nemen moet je goed kijken naar het laadvermogen.

De scharnierfunctie van het frame zorgt ervoor dat deze in- en uitgevouwen kan worden maar dat wil ook zeggen dat het materiaal van de zijkanten flexibel maar toch stevig moet zijn. Hoe dikker en stugger dit materiaal hoe minder flexibel het is. Bedenk je goed wat je zoekt en welke eigenschappen het belangrijkste zijn. Stevige en dikke zijwanden wil vaak zeggen dat ze minder compact zijn.

Daarnaast is het van belang om goed over de wielen na te denken. Loop je vooral over gladde en geasfalteerde wegen dan heb je aan kleine en hardere wielen een goede oplossing. Wanneer je vaker op oneffen en onverhard terrein loopt zoals een bos of het strand dan kan je beter voor grotere wielen kiezen omdat deze hier makkelijker doorheen kunnen. Grote wielen zorgen er ook voor dat je eenvoudiger over obstakels kan zoals bijvoorbeeld een tak. Tip: overweeg lekvrij banden wanneer je veel op grof terrein loopt.

Het gewicht is ook een belangrijke eigenschap om rekening mee te houden. Vooral als je van plan bent om veel spullen mee te nemen is het verstandig om te kiezen voor een licht model. Let er wel op dat een lichte bolderkar vaak niet het meeste laadvermogen heeft dus zoek hier naar de juiste verhouding. Het materiaal van het frame en de wanden bepalen de kwaliteit maar ook het gewicht. Het frame is meestal van aluminium maar er zijn ook stalen varianten. Deze zijn duurzamer maar wel een stuk zwaarder. De wanden zijn vaak van bepaald soort canvas gemaakt. De dikte hiervan bepaald meestal de ingeklapte afmeting.

Heb je zelf een bolderkar of ben je al een tijd op zoek naar een bolderkar en heb je tips voor onze lezers? Laat ze dan hier achter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant