10 dingen die ik niet meer alleen doe sinds er een peuter in huis is

Het Gezinsleven - Personal Blog

Even vlug alleen iets doen, het klinkt simpel totdat je kinderen hebt. Je deelt opeens bijna alles, of zeg gerust alles. Alleen zijn? Wat is dat?!

1.Toiletbezoek

Vanaf het moment dat ze kunnen kruipen is alleen naar het toilet gaan al niet meer aan de orde. Je laat de deur open om toezicht te houden en vanaf het moment dat ze bij de klink kunnen gaat de deur voortaan vanzelf open. In het begin voelt het ongemakkelijk, maar na een tijdje doe je er alles ongegeneerd met de deur open.

2. De was

Mijn wasmachine, wasrekken en droger bevinden zich op zolder. Dat wil zeggen dat daar eigenlijk alles qua wassen gebeurd. Mijn baby alleen in de box laten? No way, dus mee naar de zolder. Mijn baby is nu een peuter van drie en dat wil zeggen; mama, mag ik helpen? Even vlug de was ophangen bestaat niet meer, althans.. als ik het niet even stiekem doe wanneer ze speelt of voor de tv zit.

Het gezinsleven - Foto bellen

3. Telefoneren

Wanneer ik gebeld word is dit telefoongesprek vaak niet meer alleen voor mij. Alessia belt maar wat graag mee. ‘Is dat papa?’. Gezellig? Dat zeker wel, maar ook telefoontjes waar ze niets mee te maken heeft voeren we soms wel eens samen. En mag ze dan niet mee telefoneren, dan gaan we lastig doen moeders. Tegenwoordig neemt ze haar eigen (niet werkende) telefoon mee, kan ze zelf oma bellen dat we eraan komen ;).

4. Televisie kijken

Denk maar niet dat je als ouder zijnde nog even lekker alleen televisie kan kijken overdag wanneer zij bezig zijn met hun spel. Hier heerst paw patrol tegenwoordig. Dus wanneer overdag de tv aan gaat zie ik niets anders dan pups over mijn scherm voorbij komen. En kijken ze niet? Dan kijken ze toch. Durf hem eens uit te zetten of je zender te wijzigen.. not done!

Het gezinsleven - Efteling

5. Uitstapje plannen

Oké, dit doe ik zelf. Een uitstapje plannen kan nog wel alleen, maar ik vraag al snel wat ze leuk vindt om te doen. En daar gaat het mis hé. ‘Ik denk dat ik wel naar de Efteling wil vandaag’. Eh ja, zou ik ook wel willen maar dat was niet helemaal de insteek vandaag. Dus tip; niet teveel vragen en vooral overleg plannen als ze in bed liggen, want vooral als ze niet hoeven te luisteren hebben peuters oren.

6. In de tuin werken

Nou moet ik zeggen dat ik hierin hulp wel welkom vind! Alessia kan heel enthousiast de blaadjes opruimen en dat is met zijn tweetjes nou eenmaal sneller gedaan dan alleen. Geef alleen goede instructies, want de blaadjes uit de bladmand gooien is natuurlijk net zo leuk als opruimen. Wil je echt gaan planten? Dan kun je beter wachten totdat je peuter een dagje bij opa en oma is, hoe goed ze het ook bedoelen het duurt ineens twee keer zolang om dat plantje op zijn plek te hebben.

7. Cadeautjes inpakken

Super leuk, een verjaardag! Cadeautjes kopen (vaak ook al samen) en dan inpakken. Ik doe dit altijd zelf. Althans, ik deed dit altijd zelf. Alessia helpt nu graag mee op haar manier. Dat betekent stickers.. heel veel stickers. Oja en plakband niet te vergeten. Eigenlijk best gezellig, maar met kerstcadeautjes kan ik dit dus niet handelen. Oplossing; haar eigen cadeautjes geven. Zo wordt het nog gezellig ook aan tafel!

8. Discussiëren met mijn partner

Deze kan gunstig zijn afhankelijk van welke kant je peuter kiest. Ze horen nu vaak eenmaal alles wat ze niet hoeven horen, dus ook als jij en je partner een discussie hebben. Je staat er zelden alleen voor, want herhaling is the key voor peuters. Dus ze herhalen mooi alles wat je zegt. Dit kan overigens voor hilarische momenten zorgen en het ijs breken.

9. Het huishouden

Eigenlijk vergelijkbaar met de tuin. Zodra ik de stofzuiger pak ben ik hem kwijt. Uit goede bedoeling met 5 december een eigen stofzuiger gegeven, grote teleurstelling want deze zuigt dus niet echt! Mam, hoe durf je?! Poetsen en haar afschepen met een droge in plaats van natte doek gaat ook niet op, dus zorgen dat je snel genoeg bent om uit te wringen. Achja, houd me scherp toch?!

10. Mezelf alleen voelen

Eigenlijk het mooiste. Sinds je een kind hebt voel je jezelf nooit meer alleen. Zeker als ze peuter zijn heb je heel de dag aanspraak. Soms vermoeiend maar ook onwijs gezellig. Ik geniet echt van de gezelligheid en het geklets om me heen. En al snak ik soms wel naar een moment voor mezelf, uiteindelijk kan ik haar voor geen goud missen.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Ook interessant

Thuiswerken in coronatijd

Thuiswerken in coronatijd

Thuiswerken is door de omstandigheden rondom corona (COVID-19) steeds populairder geworden, ook bij ouders. Uiteindelijk gaat werken natuurlijk het beste in een omgeving waar je

Lees meer →