Baby

Daar is dan eindelijk je kleine wondertje maar wat nu? Het is nog zo klein en kwetsbaar, je wilt het al je liefde geven en je weet dat het jou heel hard nodig heeft, maar hoe doe je dat op een goede manier? Hoe bied jij jouw kleintje de juiste voeding aan? En ga zo maar door… Ik snap al je vragen, het is ook niet niks! Bij ons vind je tips en kun je terecht met al je zorgen.

Het gezinsleven - Ouder en kind - Baby - Wat je moet weten over flesvoeding
Het overwegen van flesvoeding is een overweging die veel ouders maken tijdens de voedingsreis van hun baby. Of ouders nu kiezen voor uitsluitend flesvoeding,…
Het gezinsleven - ouder en kind - baby - gender reveal
Gender reveal-feesten zijn de perfecte manier om het geslacht van je baby met dierbaren te delen. Het is een moment van blijdschap, spanning en…
Het gezinsleven - lifestyle - duurzaam leven - wasbare luiers
Ouderschap is een prachtige reis vol met onvergetelijke momenten, maar het brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee, waaronder luiers verschonen. In een wereld waar…
Hetgezinsleven-gezinsactiviteiten - feestdagen - cadeautjes voor een babyshower
Ik ben ontzettend enthousiast, want mijn zus is zwanger! Ze is momenteel 22 weken in verwachting en over slechts 3 weken staat er iets…
Het gezinsleven blog - The Jiffle wagon ventilatiemogelijkheden
We hebben het al vaker over deze geweldige kinderwagen gehad maar met dit warme weer willen we wat extra aandacht schenken aan The Jiffle…
Hetgezinsleven - ouder en kind - kinderen 1 tot 4-jaar - kinderveiligheid
Als ouder is er niets belangrijker dan de veiligheid van je kinderen. Het creëren van kinderveiligheid in huis is essentieel om ongelukken en verwondingen…
The Jiffle Wagon banner 5
The Jiffle wagon is alweer een tijdje in Nederland en wij lichten een aantal leuke voordelen voor je uit….
Het gezinsleven blog kind slaapt - banner
Slaap is voor iedereen belangrijk, maar vooral voor onze kinderen is dit essentieel. Een goede nachtrust draagt bij aan een gezonde ontwikkeling en groei,…
Het Gezinsleven blog - Baby brezza Formula Pro Advanced - banner
Lees hier alles over de Baby brezza Formula Pro Advanced automatische flessenmaker …
Het Gezinsleven blog - schommelstoel - banner1
Lees hier waarom ook jullie een fauteuil of schommelstoel op de babykamer willen….
Het Gezinsleven - Ouder en kind - geboortekaartje ontwerpen
Bij de geboorte van een kind is het gebruikelijk om een geboortekaartje te versturen naar je naasten. …

Baby

Daar is dan eindelijk je baby, je kleine wondertje maar wat nu? Ze is nog zo klein en kwetsbaar, je wilt het al je liefde geven en je weet dat ze jou heel hard nodig heeft maar hoe doe je dat op een goede manier? Hoe bied jij jouw kleintje de juiste voeding aan? En wanneer moet ze eigenlijk eten? Hoe zorg je ervoor dat ze veilig is? Welke verzorgingsproducten moet ik gebruiken? Hoe knip ik die nageltjes toch? En hoe zorg ik dat ze in goede gezondheid kan opgroeien? Wanneer en hoe begin ik met opvoeden en wat zijn toch al die sprongetjes waar ik iedereen over hoor?

Ik snap al je vragen, het is ook niet niks! We gaan je helpen, onderwerpen die aan bod komen zijn:

Borstvoeding

Vlak na je bevalling komt de borstvoeding op gang. Het is heel goed voor je baby maar je moet het jezelf wel even eigen maken. We gaan je de basisprincipes leren zodat jij en je kindje tijd krijgen om te binden. Vragen als hoe leg je aan tot hoe verzorg je je tepels en nog veel meer komen voorbij.

Flesvoeding

Of je er nu direct mee begint of van de borst over stapt op flesvoeding, het brengt hoe dan ook nieuwe vragen met zich mee. Welke fles, spenen en melk passen er bij mijn kindje? Hoe zorg je voor de juiste hygiëne en hoeveel moet de kleine drinken?

Eten en drinken

Wanneer is je kleine toe aan zijn eerste hapje? Waar begin je dan mee en hoe zorg je dat jouw kind uiteindelijk een grote variatie aan groente en fruit lekker vindt?

Groei en ontwikkeling van jouw baby

Er gebeurt in het eerste jaar heel veel op het gebied van ontwikkeling. Iedere week heeft ze zichzelf weer wat nieuws geleerd, het is niet voor niets dat we vinden dat ze zo snel groot worden. Kijken, lachen, omrollen, kruipen en misschien zelfs al lopen in het eerste jaar zijn algemeen bekend, maar wat kun je nog meer verwachten in het eerste jaar? En hoe kun jij jouw baby helpen zichzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen?

Babykwaaltjes en kinderziekten

Van krampjes tot spugen, van luieruitslag tot diarree. Koorts, spruw, verstopping, ontstoken oogjes en verkoudheid zo’n kleintje blijft niets gespaard. Het is vaak heel zwaar voor ouders om te zien dat hun geliefde baby ergens last van heeft, wij gaan je helpen met tips en tricks zodat jij je niet zo machteloos hoeft te voelen en de kwaaltjes zo snel mogelijk weer verdwijnen.

Allergieën

Het komt steeds vaker voor dat ze last hebben van een allergie. Vaak begint dit met klachten die je niet meteen herkent en waarbij je niet weet wat je eraan kunt doen. Maar het is heel belangrijk om te weten wat je eraan kunt doen en hoe je een allergie kunt voorkomen. Wij gaan je hier alles over vertellen.

Vaccineren

In het eerste jaar wordt je verschillende keren uitgenodigd om je pasgeboren kindje te laten vaccineren, dit betekent niet dat het verplicht is! Al wordt het door artsen wel vaak aangeraden het zorgt er namelijk voor dat jouw baby bepaalde infectieziektes niet krijgt. Vragen die blijven zijn: wanneer moet jouw kindje gevaccineerd worden en wat kunnen de bijwerkingen zijn?

Verzorging

Je zou het misschien niet meteen denken maar dat kleine lichaampje van jouw kindje heeft heel wat verzorging nodig. Waarschijnlijk heb je er straks meer voor in de kast staan dan voor jezelf. Van wat heb je nodig om je baby in bad te doen, tot de nageltjes knippen en tandjes poetsen. We gaan je er alles over vertellen, want waar moet je op letten en wat zijn de do’s en dont’s bij het verzorgen van de kleine? Ook vertellen we je meer over natuurlijke verzorgingsproducten en waarom je toch zoveel hydrofiele luiers nodig hebt.

Erop uit

Een dagje weg of een vakantie, wat kan er nog? Er komt vaak al een hoop op je af en dit allemaal ook nog eens doen buiten de veiligheid van je eigen huis waar je alles voorhanden hebt, brengt vaak spanning met zich mee. Maar het is echt zo, je baby kan eigenlijk overal mee naar toe. We gaan je vertellen wat slim is om je baby mee op reis te nemen. Van de perfecte ingepakte baby koffer, tot welk artikelen handig zijn op de camping. We gaan er mede voor zorgen dat jouw kleine samen met jou de wereld kan ontdekken!

Slapen

Het is een onderwerp wat veel vragen oproept. Hoeveel mag mijn kleine slapen? De ene is de andere niet, je hebt actievelingen tot echte slaapkoppen en alles ertussenin. We gaan je helpen je kindje zo goed mogelijk in slaap te krijgen en zo snel mogelijk door te laten slapen, maar waan je geen illusie, het slaapritme gaat grotendeels je dagindeling bepalen. Dus het is helemaal niet erg om af en toe een baby vrij momentje voor jezelf te plannen!

Spelen

De lach op zijn of haar gezichtje, dat is toch een van de mooiste dingen die er is! Spelletjes kunnen zorgen voor gezelligheid en helpen een goede band te creëren tussen jou en je kleine. Het is nog goed voor de ontwikkeling ook dus we gaan je alles vertellen over spelletjes waarmee je de hersenen kunt trainen, je de motorisch ontwikkeling kunt ondersteunen maar ook je baby en jouzelf heerlijk kunt laten ontspannen.

EHBO en veiligheid

EHBO bij je kleintje, je hoopt het natuurlijk nooit toe te hoeven passen maar als het helaas toch zover komt is het wel fijn als je de juiste spullen in huis hebt en weet wat je moet doen! Want hoe handel je als je kleine ondanks jouw voorzichtigheid toch stikt? We gaan je alles vertellen over EHBO bij baby’s.

Veiligheid, je wilt je huis natuurlijk zo kind veilig mogelijk maken. Je baby kent nog geen gevaar terwijl ze wel heel druk zijn met het ontdekken van de wereld. Wij hebben praktische tips hoe je je huis kind veilig maakt en zorgen ervoor dat je niets vergeet met een handige checklist!