Een koptelefoon voor jouw peuter: vanaf wanneer mag dit en waar let je op?

Het Gezinsleven - Sponsored blog

Als ouder wil je graag jouw kleintje beschermen tegen gehoorschade, maar soms kan een koptelefoon handig zijn om je peuter rustig te houden zonder dat je zelf gestoord wordt door de eindeloze reeks K3-liedjes Peppa Pig filmpjes. Tijdens een lange autorit of vliegreis kan het verleidelijk zijn om een koptelefoon voor kinderen te gebruiken wanneer je kind op de tablet een filmpje kijkt. Maar vanaf welke leeftijd mag dit?

Vanaf welke leeftijd mag een kind een koptelefoon?

Over het algemeen wordt aanbevolen om kinderen onder de twee jaar geen koptelefoon te geven, tenzij het medisch noodzakelijk is. Dit komt omdat het gehoor van jonge kinderen nog in ontwikkeling is en daardoor gevoeliger is voor schade. Een te luid geluid kan permanente gehoorschade veroorzaken.

Bij kinderen boven de 2 jaar is het vooral belangrijk om goed op te blijven letten dat het geluid niet te hard staat. Kinderen kunnen hier gevoeliger voor zijn dan volwassenen: wat voor ons een normaal geluid is kan voor een kind heel luid klinken. Dat komt omdat je als ouder zelf vaak al (lichte) gehoorschade hebt opgelopen door de jaren heen. Bij een speciale kinderkoptelefoon is er vaak standaard een beperking ingebouwd op het volume.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een koptelefoon voor een kind?

Voor kinderen ouder dan twee jaar is het belangrijk om te kiezen voor een koptelefoon die speciaal is ontworpen voor kinderen. Deze koptelefoons hebben beperkingen op het maximale volume om de gehoorschade te voorkomen. Daarnaast hebben ze vaak een zachtere en kleinere pasvorm en zijn ze gemaakt van materialen die veilig zijn voor kinderen.

Een goede tip is de JBL Jr310BT koptelefoon. Deze koptelefoon is speciaal ontwikkeld voor kinderen. De koptelefoon heeft een begrenzing op het geluid en een batterijduur maar liefst 30 uur. De koptelefoon heeft vrolijke kleuren en werkt op bluetooth; dus geen  problemen met snoertjes die in de knoop zitten.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een koptelefoon voor een lange periode schadelijk kan zijn, zelfs als je kind boven de 2 is en het volume op een veilig niveau staat. Is jouw peuters jonger dan twee jaar, dan zul je dus echt nog even zelf moeten meegenieten van de kinderliedjes die je opzet.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Het Gezinsleven - Ouder en kind - ouder wordende ouders

Zorgen om je ouder wordende ouders?

Het kan een uitdaging zijn om de zorg voor je ouder wordende ouders te combineren met je eigen gezinsleven en werk. Je wilt er natuurlijk voor hen zijn als ze je nodig hebben, maar soms is dat niet altijd mogelijk.

Lees meer →