Positieve gevolgen corona pandemie

Het Gezinsleven - Personal Blog

De corona pandemie maakt ons bang en onzeker en heeft een grote impact op onze gezondheid, de samenleving en de economie, maar toch zijn er ook positieve gevolgen van deze corona pandemie. Zo zitten we momenteel allemaal in hetzelfde denkbeeldige schuitje en voelen we ons meer verbonden dan ooit. In dit artikel gaan we je vertellen over de voordelen van de corona pandemie en de strenge lockdown maatregelen.

Meer tijd voor familie en vrienden

Normaal gesproken is standaard het antwoord op een uitnodiging van vrienden en familie: ik ben zo druk, druk, druk. Door de corona pandemie spreken we elkaar juist heel regelmatig. Al is het digitaal, ik vind dit toch een van de grootste voordelen van deze tijd. We hebben meer contact en ik waardeer vrienden en familie meer. We begrijpen elkaar, maken hetzelfde mee en kunnen af en toe lekker bij elkaar klagen. Deze tijd laat je inzien wie er echt belangrijk voor je is, want wie mis je nu echt meest?

Het Gezinsleven - Moeder & kind - Moeders - De positieve gevolgen van de corona pandemie - online meeting

Tijd voor jezelf

Mensen voelen in deze tijd meer druk, spanning en onzekerheid, we zeggen tegen onszelf: als de corona pandemie weer voorbij is dan worden we echt gelukkig. Maar deze crisis duurt al te lang om daarop te wachten. Geniet van de tijd die je nu hebt doordat alle sociale en werk afspraken buiten de deur zijn weggevallen, geniet van het feit dat je minder ‘moet’ en dat je nu wel eens op tijd om uitgebreid te koken!

Zie de tijd die je nu hebt als iets goed, lees bijvoorbeeld eindelijk eens dat boek waar je al zolang benieuwd naar bent, ga met je kinderen spelen, geniet met volle teugen van het moeder zijn en als je wat ontspanning nodig hebt probeer dan eens te puzzelen. Pak die lijst met dingen die je altijd al graag wilde doen en ga aan de slag, geloof me het werkt zeer therapeutisch om vinkjes te kunnen zetten op je to-do list en zodra de corona pandemie voorbij is, kun je iedereen het eindresultaat laten zien.

Denk aan klusjes in huis zoals eindelijk de zolder opruimen. Je kledingkast uitmesten en verkopen op Vinted of doneren aan het goede doel. Je schuur of garage herindelen, hier in huis was dat zeker een klusje die al lang doorgeschoven werd. Denk ook eens aan je huis opfrissen door met een kwast de muren te voorzien van een nieuwe kleur of ga lekker aan de slag met accessoires en posters zodat je in je nieuw gestylde woning kunt cocoonen. 

Wat te doen met al die extra tijd tijdens de corona pandemie:

✣ Netflix marathon van een serie de je altijd al wilde zien.

✣ Bestel eindelijk die boeken die je nog graag wilde lezen en kruip lekker op de bank met een goed boek en een warme mok thee.

✣ Wordt ook een plant lover, je hebt nu veel tijd om ze te leren verzorgen, die van mij gaan nu al 4 maanden mee en dat is een nieuw record!

✣ Een beauty avondje voor jezelf, stop de kinderen op tijd te bed en geniet van een heerlijk warm bad of douche. Scheer, scrub, poets en was er oplos. Smeer daarna een verzorgend gezichtsmasker op en begin aan je welverdiende pedicure. Geef die voetjes van je wat extra aandacht, van een vrolijk kleurtje op de nagels knapt ieder mens op. Daarna nog een lekkere gezichtscrème en dan voel je jezelf als herboren.

✣ Fotoboek maken, een klusje wat ik altijd voor me uit blijf schuiven maar het is nu toch echt tijd voor een fotoboek van ons huwelijk. Afgelopen week ben ik begonnen en hoewel het nog een bult werk is, voelt het goed om er eindelijk aan te beginnen.

Geld overhouden

De corona pandemie duurt alweer een hele periode en ik moet zeggen dat ik het waardeer dat ik ineens zoveel geld overhoud. Ik geef gewoon veel minder uit en gelukkig komt er wel iedere maand wat binnen. Één keer per week worden de boodschappen bezorgd, even langs de supermarkt omdat ik trek heb in een pasta met scampi’s is er niet meer bij en dat bespaart serieus geld. Je koopt eigenlijk telkens wat te veel als je met honger om 6 uur s’avonds in de supermarkt staat.

Daarnaast koop ik weinig kleding en schoenen, ik zie op dit moment weinig nut van een leuke nieuwe broek of jas. Het is ook voor het eerst sinds 10 jaar dat ik met de kerst een ‘tweedehandsje’ uit de kast aantrok.

Al sinds februari komen we hier thuis amper in een winkel door het besmettingsgevaar. Ik hou er niet van om onnodig risico te lopen. Wat me trouwens ook veel geld scheelt is dat ik geen bezoekjes meer breng aan de Action. De keren dat ik daar kwam om 5 euro uit te geven en naar buiten liep met een volle tas met 40 euro aan spullen wil ik niet tellen. 

De enige dure uitgave die we doen in de maand is eten bestellen, dit proberen we wel regelmatig te doen zodat we de lokale horecaondernemers kunnen steunen. Dat is ook weer een stuk goedkoper dan uiteten want het feit dat je dan alleen eten bestelt en de wijn thuis uit de kast kunt pakken is een flinke besparing. Nu alleen nog plannen maken om naar uit te kijken ná de corona pandemie.

Het wij-gevoel 

Ken je dat gevoel dat je op de camping in Frankrijk aankomt na een lange reis en er dan meteen een groepje Nederlanders om je auto verzamelt om mee de caravan op zijn plek te duwen? Dat wij-gevoel bedoel ik nou, die verbondenheid die er anders alleen is op vakantie of tijdens een EK- of WK-voetbal is er door de corona pandemie nu al maanden. We kijken meer naar elkaar om, willen elkaar helpen en sturen een extra bloemetje of kaartje. 

Het is even niet meer belangrijk om je ego hoog te houden, we staan als blije kinderen buiten spandoeken omhoog te houden en te zwaaien naar ouderen in een verzorgingstehuis of te klappen voor de medewerkers in de ziekenhuizen. Het is toch fantastisch! Al die post voor eenzame mensen, boodschappen doen voor elkaar en alle andere initiatieven die de grond uit schieten als narcissen in het voorjaar. Zo zie je dat de corona pandemie ook het beste in de mens naar boven kan halen.

Ik weet dat veel mensen het psychisch zwaar hebben in deze tijd, ik ben zelf ook meer prikkelbaar en gespannen. Ik snap de angst voor het verliezen van een dierbare, zelf heb ik 4 opa’s en oma’s die ruim boven de 80 jaar zijn. Maar toch helpt het dat we samen een gemeenschappelijke vijand hebben, ik voel me gesteund door die verbondenheid en ik hoop jij ook!

Ik vind het mooi om te zien dat wij als mensen zo veerkrachtig zijn. Als er dingen wegvallen dan worden we ons bewuster van wat er wel is. Doordat we voor ons gevoel nu dingen moeten opgeven en verliezen gaan we ze extra waarderen, denk aan de sportschool en de kinderopvang. 

Het einde van de corona pandemie 

We zijn onszelf een stuk bewuster geworden van de wereld om ons heen maar zullen onszelf hier aan moeten herinneren als straks alles weer ‘normaal’ is. We leren in deze tijd te omarmen dat we niet altijd op de top van ons kunnen presteren, dat we af en toe wat minder serieus moeten zijn en we leren onze kernwaarden ontdekken. Hopelijk kunnen we ook na de corona pandemie deze nieuw ontdekte saamhorigheid en innerlijke kracht vasthouden en snel weer terug naar de tijd waar we Corona alleen kende van een lekker pilsje op het strand.

Het Gezinsleven - Moeder & kind - Moeders - De positieve gevolgen van de corona pandemie - Corona biertje op het strand
Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

hetgezinsleven - lifestyle - gezondheid - onder een sport gaan

Onder een sport gaan biedt talloze voordelen voor kinderen

Sporten is een belangrijke activiteit voor kinderen, en het is essentieel om kinderen te motiveren om een sport te kiezen die bij hen past. Er zijn talloze voordelen van sporten voor kinderen, en het is belangrijk om deze voordelen in te zien. In deze blogpost bespreken we het belang van sporten voor kinderen en waarom het essentieel is dat kinderen onder een sport gaan.

Lees meer →
Het Gezinsleven - Lifestyle - Interieur - Identowel handdoeken

Het handdoeken probleem in een gezin

Wij zijn een gezin bestaande uit mijn man en twee zoons, die niet zo georganiseerd zijn. Regelmatig ontstond er een discussie over welke handdoek van wie was, waardoor er soms meerdere handdoeken in de wasmand belandden, terwijl ze eigenlijk nog niet vies zijn.

Lees meer →