Last van rammelende eierstokken? Dan herken je vast deze 10 signalen!

Het Gezinsleven - Personal Blog

De bevalling, de slapeloze nachten en je hele lichaam in rep en roer, je neemt het allemaal voor lief. Waar je ooit dacht, ik wil dit nooit weer, vervaagt de herinnering van je bevalling, de moeilijke eerste periode en de pijn die je hebt doorstaan. Door je rammelende eierstokken kun je niet meer helder nadenken en droom je van een roze of blauwe wolk. Wij verzamelden 10 herkenbare tekenen van rammelende eierstokken.

Rammelende eierstokken

Het blijft een bijzonder fenomeen, de geur van Zwitsal die je reikhalzend uit doet kijken naar een eigen kindje om te vertroetelen, volle luiers die ineens lang niet meer zo vies ruiken en iedere kleine spruit is een blik waard. Misschien is het iets ‘vrouw-eigens’, de interesse in bevalingsverhalen, kolfklachten en de sprongetjes die een baby maakt. 

Je bent écht niet de enige vrouw die direct na haar bevalling roept: ‘Dit nóóit weer!’ Toch ga je twijfelen, hoe zou het zijn (nog) een baby erbij? Je mist een baby om te knuffelen en te verwennen. Langzaam wordt dit gevoel sterker en kun je steeds moeilijker aan andere dingen denken. Hoeveel signalen van rammelende eierstokken herken jij?

Deze 10 signalen geven aan dat jij toch écht last hebt van rammelende eierstokken en stiekem verlangt naar een (nog) een kindje.

1. Pinterest

Waar je ooit borden vol met interieur tips, droom vakanties en outfit ideeën spaarde zijn, je Pinterest borden tegenwoordig verandert in een walhalla voor baby’s. Van de leukste babykamer, tot perfect ingepakte luiertassen en de slimste manieren om speelgoed te bewaren. Óh en die super schattige Newborn shoot kan ook al vast gepland worden! 

2. Babynamen

Een van de eerste tekenen van rammelende eierstokken die ik zelf ondervond, was toen ik aan mijn man vroeg: “Wat vind je van deze of deze naam voor onze eventuele baby?” Ik werd vreemd aangekeken en dat was dat. Toen ik een paar maanden later de namen voor ons hele gezin al had verzameld, ben ik toch maar een gesprekje met hem aangegaan.

3. De babyafdeling

Waar je vroeger de babyafdelingen in de Hema, de H&M en de Bijenkorf geen blik waardig gunde, kun je het nu niet laten om even een kijkje te nemen. Voor je het weet, heb je al een hele outfit bij elkaar gesprokkeld, het is ook allemaal zó klein en schattig! 

4. Ze worden ook zó snel groot

Och jee, je kleintje wordt alweer een jaartje ouder. Iedere keer als de jongste een jaartje ouder wordt, heb jij het er maar wat moeilijk mee. “Waar is de tijd toch gebleven?” vraag je jezelf met een lach en een traan op je gezicht af. Je blijft maar kijken naar de oude foto’s, was hij/zij echt ooit zo klein? Je rammelende eierstokken brengen je emoties in de war en je verlangen naar een baby groeit

5. Je eigen vragen beantwoorden

Hoe zou het zijn met een baby erbij? Eentje erbij zal toch niet zoveel verschil maken? Ze kunnen dan toch gezellig samen spelen? Niet iedere baby is een huilbaby en bovendien, ik weet nu toch al veel beter hoe alles moet! Herken je deze stroom van gedachtes die over elkaar heen tuimelen? Weet je alles goed te praten wat met baby’s te maken heeft? Dan zijn die rammelende eierstokken vast al goed te horen.

6. Alles goed praten

Die ochtendmisselijkheid in het eerste trimester? Zo lang duurde die nou ook weer niet. De bekkenpijn? Och, gewoon wat rustiger aan doen deze keer. Slapeloze nachten? Die nachtrust komt vanzelf wel weer terug en weet je, dat hele zwanger zijn, was eigenlijk écht niet zo erg! 

7. Opruimen

Kun je maar geen afscheid nemen van de dozen vol babykleertjes, schoentjes, speelgoed? Het wiegje, wat je al een hele tijd geleden beloofde naar de kringloopwinkel te brengen, staat nog altijd op zolder. Soms loop je een klein stukje achter de kinderwagen en mis je het gevoel van een wandeling met je baby. Spullen wegdoen? Je moet er niet aan denken!

8. Zijn er nog andere onderwerpen?

Er bestaan voor jou geen andere onderwerpen meer, praten over wat je beste vriendin nu weer heeft meegemaakt met haar laatste scharrel of horen hoe de vakantie van je ouders beviel, kan je nu even niet meer interesseren. Jij wilt het hebben over baby’s! Hoe was het voor je moeder toen jij nog klein was? Je hoort je vriendinnen uit over welke spullen favoriet zijn en dat het liefst terwijl jij knuffelt met hun kleine.

Waar je het vroeger maar wat vervelend vond als vriendinnen besmet werden met het baby virus, ben je nu de ergste van allemaal. Wie weet heb je het zelf niet eens in de gate. Maak je niet druk, het is je vergeven, het zijn je rammelende eierstokken maar!

9. Moederschap

Waar je ooit misschien nog twijfelde of het moederschap wel iets voor jou zou zijn, ben je volledig van het moederschap gaan houden. Inclusief de oneindig stroom aan wasgoed, de stress en de zorgen. Je hebt nog nooit zo onvoorwaardelijk veel van iemand gehouden als van je eigen kinderen en je kunt je geen leven meer voorstellen zonder! 

10. Baby hier, baby daar…

Het lijkt wel of iedereen om je heen zwanger is of een baby heeft. Iedere kinderwagen of Maxi-Cosi die voorbij komt, moet bekeken worden. De baby’s lachen je tegemoet, ik wil alléén maar eventjes kijken zeg je tegen jezelf. Mag je eindelijk op kraamvisite komen, dan ben jij de eerste die langs komt. Gewoon, om eventjes te knuffelen en natuurlijk om de moeder te feliciteren. Stiekem zie jij jezelf er al zo bij zitten en kun je niet wachten hoe het is om met je eigen baby te knuffelen. Zou hij/zij op mij lijken vraag je jezelf af?

Heb jij last van rammelende eierstokken?

Heb je jezelf betrapt en herken je jezelf in de meeste van de bovenstaande tekenen van rammelende eierstokken? Dan weet je het nu zeker! Jij zou dolgraag (nog) een kindje in je leven willen verwelkomen. 

Hoewel we allemaal weten dat het echt niet alleen maar geluk en zaligheid is, de veranderingen in je lichaam, de ochtendmisselijkheid, de slapeloze nachten die zorgen voor een slecht humeur en het bevallen wat écht niet iets is om naar uit te kijken. Is een baby in je armen het allemaal dubbel en dwars waard. Nu alleen nog even je partner overtuigen! “Uh schat, heb je even?”

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant