Hoe kun je oud worden in je eigen huis?

Wij beoordelen dit product met een:

Ouderdom komt helaas vaak met gebreken; het lichaam wordt minder soepel, je zicht wordt minder en daardoor kunnen dingen die vroeger niet eens opvielen ineens een uitdaging worden. Voor veel ouderen wordt het naarmate de jaren vorderen, steeds lastiger om de trap op te komen. Toch zullen velen van hen deze hindernis iedere dag moeten nemen omdat de slaapkamer vaak boven gevestigd is. Als er geen mogelijkheid is om beneden te gaan slapen, dan wordt vaak al snel een verhuizing overwogen. Dat is echter niet altijd nodig. Er zijn namelijk interessante aanpassingen aan te brengen waardoor de trap geen hindernis meer hoeft te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een traplift kopen.

Zonder moeite de trap op

Een traplift is een lift die je op jouw trap kunt laten aanbrengen. Langs de muur zal een rails geplaatst worden waarop een stoel van beneden naar boven kan gaan en omgekeerd. Het voordeel van trapliften is dat zij op iedere trap gemonteerd kunnen worden. Zelfs trappen met veel bochten zijn geschikt om te voorzien van een traplift. Met een traplift verander je de trap van een hindernis in een aangename verplaatsing. Je hoeft enkel op de stoel plaats te nemen en op de knop te drukken. De stoel zal vervolgens op een aangenaam en met een veilig tempo naar boven, dan wel naar beneden gaan. De lift is voorzien van een beveiliging dus wanneer je niet goed zit, zal de lift niet in beweging komen.

Is een traplift duur?

Als je graag een traplift wilt laten installeren, maar bang bent dat je niet voldoende geld hebt, is het goed om te weten dat je ook voor een tweedehands exemplaar kunt gaan. Deze lift bestaat deels uit gebruikte onderdelen. De rails zelf wordt altijd op maat gemaakt dus deze is nooit tweedehands. De stoel en de motor zijn tweedehands, maar daar zal je weinig van merken. Deze onderdelen wordt namelijk alleen een tweede leven gegeven wanneer zij door een strenge keuring zijn gekomen. Je kunt ook eens bij je gemeente informeren naar de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen. Vaak zijn er voor ouderen, of mensen met speciale zorgvragen, potjes beschikbaar om hun woning aan te passen. Je leverancier kan je hier meer over vertellen.

Verhuizen is niet nodig

Wanneer je eenmaal een traplift in je woning hebt laten aanbrengen, kun je nog vele jaren plezier hebben van je huis. Je kunt gewoon boven blijven slapen en je hoeft niet meer bang te zijn dat je niet de trap op kunt komen. Ook wordt het risico dat je van de trap zult vallen aanzienlijk verminderd. Neem even contact op met je leverancier om te kijken welke traplift het beste bij jouw trap past. Als je een specialist langs laat komen, kan deze je gelijk vertellen op welke kosten je moet rekenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant