Mode

Mode is niet alleen kleding, het is een expressie van je persoonlijkheid! De mode van de wereld is dynamiek, het veranderd elke dag. Geïnspireerd door het dagelijkse leven, technologische ontwikkelingen en artistieke creativiteit van de designers. Van de Catwalks in Parijs tot aan de andere kant van de wereld in Tokyo, mode is overal inspirerend! Hier duiken we in die dynamische en altijd veranderende wereld van dé Fashion. Allerlei verschillende stijlen komen voorbij. Ben je op zoek naar basics voor in je Capsule Wardrobe of wil je juist iets heel bijzonders, hier kun je het vast vinden! Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de laatste trends.

 

Kies je onderwerp:

Lil Atelier: Duurzame Kinderkleding met Scandinavische Elegantie

Lees meer

Hoe kies je de perfecte festival kleding uit om van de zomer te genieten?

Lees meer

Online winkelen: 5 handige tips

Lees meer

Stel je voor: Voel je comfortabel in een ondershirt

Lees meer

De Shirtmeister: Kreukvrije overhemden zonder te strijken

Lees meer

Kleding en zelfvertrouwen: de kracht van je stijl

Lees meer

Motorkleding: Stijlvol en veilig de weg op

Lees meer

Handig: met modeaccessoires een andere look creëren

Lees meer

De inspirerende wereld van vrouwen sieraad

Lees meer

Hoe vind ik een goede pyjama?

Lees meer

Hoe te profiteren van Cyber Monday & Black Friday-Deals?

Lees meer

Warme huissokken: de geheime wapens tegen koude winters

Lees meer

LET’S DIVE INTO STYLE! Zwembroeken van Undiemeister met €50 korting en een GRATIS strandlaken cadeau bij je aankoop!

Lees meer

De mooiste bikini’s om mee op vakantie te nemen: Stralend op het strand

Lees meer

Mode

Mode is  een verschijnsel wat op een bepaald moment aantrekkelijk wordt gevonden, mijn oma zegt altijd: “Mode is gek als ze komt en gek als ze gaat.” Had ons 50 jaar geleden vertelt dat we allemaal in een skinny jeans over straat zouden lopen en niemand had je gelooft. Mode kan op ieder moment ontstaan en groeien, toch wordt het vaak gedicteerd door dezelfde modehuizen. In een moderne lifestyle wil je natuurlijk wel op de hoogte zijn van de laatste trends op het gebied van fashion! Een beetje inspiratie kan dan natuurlijk geen kwaad!

3 wereldberoemde modeontwerpers

Deze iconische ontwerpers hebben zich keer op keer bewezen en bepalen vandaag de dag nog steeds de trends in de fashion industry. Wij gaan het hebben over de koning van de trenchcoat Yves Saint Laurent, de dame die de vrouwen uit het korset bevrijdde: Coco Chanel en als laatste Christian Dior die met de kleuren muisgrijs en zachtroze de modewereld heeft veroverd. 

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent was de zoon van Charles Saint Laurent, een Pied-Noir en manager bij een verzekeringsmaatschappij. Yves Saint Laurent verliet op zijn zeventiende al het ouderlijk huis omdat hij voor de grote ontwerper Christian Dior aan de slag ging. Toen meneer Dior in 1957 stierf, nam Saint Laurent het modehuis op 21 jarige leeftijd over. Op dat moment ging het slecht met modehuis Dior, maar de ontwerpen van de getalenteerde Saint Laurent waren zo vernieuwend dat ze het modehuis Dior terug op de kaart hebben gezet en tot zeer grote successen hebben geleid.

5 weetjes:

 1. Hij is geboren in 1963 in de Algerijnse staat van Frankrijk
 2. Hij had twee zussen
 3. Na zijn tijd bij Dior is hij gestart met zijn eigen bedrijf met de bekende naam YSL.
 4. Belangrijke modetrends die hij de wereld in heeft geholpen zijn jumpsuits, trenchcoats, korte mantels en smokings voor mannen.
 5. Na zijn pensioen is Saint Laurent vertrokken naar Marrakesh in Marokko, hier is hij op zeventig jarige leeftijd overleden.

Yves Saint Laurent staat bekend om zijn ‘Power Suits’ mode, hij heeft de gave om mannelijke, ruwe kleding om te vormen naar elegante mode voor vrouwen. Zijn kleding heeft als doel om het emanciperen van vrouwen te helpen, door kleding te ontwerpen waarin de vrouw zich krachtig en onafhankelijk voelt. 

Quote 

“Over the years I have learned that what is important in a dress is the woman who is wearing it”. – Yves Saint Laurent 

Coco Chanel

Coco Chanel als Gabrielle Coco Bonheur Chanel in augustus 1883 wordt wereldwijd nog altijd gezien als één van de beste modeontwerpsters die ooit heeft geleefd. Na de eerste wereldoorlog zorgde Chanel er samen met personen als Paul Poiret voor dat de sterk gekoketteerde figuur van de toenmalige mode werd aangepakt. Chancel veranderde het straatbeeld het zorgde ervoor dat mode een meer casual en sportieve uitstraling kreeg. Naast kleding ontwierp ze ook juwelen, handtassen en parfums. Waarvan de bekendste geur Chanel Nº5 is. 

5 weetjes:

 1. Coco Chanel’s eerste winkel is te vinden in Parijs aan de Rue Cambon nummer 31.
 2. Chanel No. 5, de 5 is het lievelingsgetal van de modeontwerpster, is in mei 1921 voor het eerst uitgebracht en is tot op de dag van vandaag nog steeds een zeer populair parfum
 3. Chanel is de ontwerpster van de nog steeds geliefde Little Black Dress.
 4. Coco Chanel stierf op 87-jarige leeftijd in het hotel Ritz gelegen in Parijs.
 5. Ze wordt ook wel “de koningin van de mode” genoemd.

Quote

“A girl should be two things: Classy & Fabulous” – Coco Chanel

Christian Dior

Christian Dior zag het levenslicht op 21 januari 1905 in Granville, Normandië. Zijn ouders verhuisde samen met hem naar Parijs waar hij studeerde aan de prestigieuze Sciences Po. Hij volgde daar de studie Politieke Wetenschappen maar had ook interesse voor architectuur. Hij schetsten in zijn vrije tijd onder andere kleding. Deze schetsen waren van zo’n hoge kwaliteit dat couture huizen ze wilden kopen! Uiteindelijk ging Dior zonder diploma van school. Toen zijn talent werd ontdekt kon hij in 1938 aan de slag als ontwerper bij Robert Piguet. Dior’s thuisbasis ligt nog steeds aan de Avenue Montaigne in Parijs, de plek waar het allemaal begon. Zijn leven eindigde onverwachts, in 1957 stierf Dior op 52-jarige leeftijd onverwacht tijdens een vakantie in Italië. 

5 weetjes:

 1. De eerste collectie van Dior was een lente/zomer collectie gelanceerd in 1947.
 2. Christian Dior heeft in 1954 een collectie uitgebracht met de bijnaam ‘haricot vert’.
 3. Hij is de eerste modeontwerper ooit die de cover van Time Magazine stond.
 4. Dior is door “La Chambre Syndicale de la Haute Couture” als haute couture modehuis erkend.
 5. Het parfum Miss Dior bestaat al sinds 1947 en is gecreëerd ter gelegenheid van de opening van het couture huis. 

Quote

“Individuality will always be one of the conditions of real elegance” – Christian Dior

Mode op hetgezinsleven.nl

Wat kun je van ons verwachten? Wij gaan al jouw vragen beantwoorden op het gebied van mode. We gaan je helpen met vragen als welke kledingstukken moet je zeker in huis hebben zodat je een goede basis hebt waarmee je veel kunt combineren? Waar moet je op letten bij het kopen van kleding? Hoe vind ik de perfecte jeans? En waarom is het nu toch echt tijd om een paar witte sneakers te kopen? Wat zijn de kwaliteiten waar de perfecte ‘little black dress’ aan moet voldoen?

Heb je vragen voor ons over mode? Ben je benieuwd hoe je dat ene truitje of die ene broek kan combineren? Stuur ons een berichtje en wij nemen contact met je op! Want wij zijn er om je te helpen met al je fashion vraagstukken! Wil je meer lezen over onze lifestyle onderwerpen, klik dan hier. En vergeet niet, het leven is nooit perfect maar je outfit kan dat wel zijn! Veel mode plezier.