Gegarandeerd succes met deze Diamond Painting tips in 4 stappen!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Nadat ik de zoveelste puzzel uit elkaar moest halen omdat ik het laatste stukje had gelegd, was ik er klaar mee. Het telkens afbreken van uren werk, werkte demotiverend en ik ging op zoek naar een nieuwe bezigheid. Online kwam ik een mooie Diamond Painting tegen en een leuke, nieuwe hobby was gevonden. Het is voor mij een perfect alternatief voor puzzelen, ontspannend, kleurrijk en een mooi eindresultaat. We moeten toch iets te doen hebben tijdens deze corona pandemie nietwaar?

Wat is Diamond Painting?

De naam zegt het eigenlijk al een beetje, het lijkt op schilderen op nummer met diamanten. Je gebruikt verschillende gekleurde kristalsteentjes in een ronde of vierkante vorm. Het wordt ook wel borduren met steentjes genoemd en het is een verfijnd werkje. Na vele uren werk komt er net als bij borduren een prachtig stil leven, vergezicht of een andere door jou gekozen afbeelding tevoorschijn. 

diamond painting - het gezinsleven - hobby - activiteit
Het Gezinsleven - Diamond Painting 2 scaled 1

Deze steentjes ook wel diamonds of gemstones genoemd, plaats je op een canvas. Op dit canvas bevindt zich een voorgedrukte afbeelding of schilderij maar het kan ook jouw eigen foto zijn! Op het canvas vind je verschillende hokjes met letters, cijfers of symbolen. Deze geven aan op welke plek jij een diamond moet plaatsen en welke kleur deze moet hebben. Door deze kleurrijke gemstones op exact de juiste plaats te plakken ontstaat de door jou gekozen afbeelding! Dit kunstwerk vormt een mooi, glinsterend schilderij vandaar de naam diamond painting.

Voor wie is Diamond Painting geschikt?

Diamond Painting is een populaire hobby die over de hele wereld wordt uitgeoefend. Jong & oud kunnen op deze manier een ware kunstenaar of kunstenares zijn. Het resultaat mag er zeker wezen maar je hebt wel heel veel geduld nodig om de duizenden diamonds op de juiste plaats te plakken. Onze kinderen doen mij graag na en daarom zijn Diamond Paintings speciaal voor kinderen ideaal. Zo kunnen we tegelijk onze hobby uitoefenen, maar ze hebben vaak wel wat hulp nodig. Bij ons viel deze set van Frozen erg in de smaak, al vind ik de leeftijdsaanduiding van 4 jaar erg jong, ik zou eerder zeggen dat dit pakket geschikt is vanaf een jaar of 7/8.

Wat heb ik nodig?

Qua kosten valt deze hobby erg mee, het ligt er maar net aan welke afbeelding je kiest en hoe groot deze is. Ik heb al verschillende Diamond Paintings voorbij zien komen met lage prijzen, vanaf een tientje kun jij al aan de slag! Kijk bijvoorbeeld eens bij de Action of de Xenos en vergeet ook zeker niet sites als Ali Express. Wil je jouw eigen foto als Diamond Painting dan kan dit natuurlijk ook, maar daar zijn wel hogere kosten aan verbonden. Je kan ze hier laten maken. 

diamond painting - het gezinsleven - hobby - activiteit
diamond painting - het gezinsleven - hobby - activiteit

Je hebt een starterskit nodig om je eerste Diamond Painting te kunnen maken. Vaak wordt deze meegeleverd als je een afbeelding besteld. In deze kit zitten de volgende artikelen:

1. Pincet 

Nodig om de diamonds te kunnen sorteren, ze zijn veel te klein om met je vingers te kunnen oppakken of verplaatsen.

2. Diamond tool en wax

Deze tool is eigenlijk een soort pen met aan het uiteinde een opening waarmee je de steentjes kunt oppakken. Je pakt met het uiteinde van jouw diamond tool een stukje wax op, deze fungeert als een soort lijm, daarna kun de gemstones pakken. Plakt jouw gemstone niet meer aan het uiteinde van de pen, dan is het tijd om opnieuw in de wax te dippen. 

3. Schudbakje en diamonds

Het schudbakje is een klein plastic bakje met ribbeltjes. Door deze ribbeltjes komen de diamonds na wat geschud met de juiste kant omhoog te liggen. Deze bakjes lopen uit in een trechter mondje, dit is omdat je de steentjes dan gemakkelijk terug in een zakje of doosje kunt doen als je klaar bent met een bepaalde kleur.

En dan hebben we natuurlijk het canvas nodig waarop je al die duizenden steentjes mag gaan plakken!

Diamond Painting accessoires

Het is een tijdrovend werkje en dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar we willen het onszelf wel zo gemakkelijk mogelijk maken en daar kunnen de volgende accessoires bij helpen:

1. Sorteerdozen

Ik zelf kan echt niet meer zonder, een sorteerdoos is ideaal. De steentjes komen in plastic zakjes waar je ze onmogelijk weer in terug krijgt. Met een sorteerdoos houd je overzicht en kun je veel sneller de juiste kleur vinden.

2. Antistatische doek

Ik werd gek van al die statische steentjes, ze wilde alle kanten op behalve netjes op mijn canvas plakken. Als je de steentjes tijden het sorteren even op het doekje legt is erg niets aan de hand.

Diamond Painting stappenplan:


Stap 1: Check ✓

Check of je pakket compleet is en leg al je benodigde accessoires klaar.

Stap 2: Uitrollen canvas

Zodra mijn Diamond Painting binnenkomt haal ik deze altijd direct uit de verpakking. Vaak zit deze opgerold. Ik rol hem alvast uit op mijn hobby tafel en plak de hoekjes vast. Vaak leg ik er nog wat zware boeken op omdat het even duurt voor het canvas mooi glad en egaal is. Het werkt namelijk echt een stuk prettiger als dit het geval is! Zorg voor een vlakke, stabiele ondergrond en laat het folie nog even zitten.

diamond painting - het gezinsleven - hobby - activiteit
diamond painting - het gezinsleven - hobby - activiteit
Diamond painting - het gezinsleven
Stap 3: Waar begin ik?

Maak een hoek folie-vrij van bijvoorbeeld 10 bij 10 centimeter. Leg de kleuren die in het vrijliggende stuk voorkomen bij elkaar. Je giet een kleur diamantjes in het schudbakje, als deze kleur niet meer voor komt in de hoek waar je bent begonnen is het tijd voor de volgende kleur. 

Tip: knip het folie niet af, zo kun je het altijd weer terug er overheen leggen als je tussentijds moet stoppen met je Diamond Painting. Door het canvas zoveel mogelijk afgedekt te laten blijft de lijm het beste plakken.

Stap 4: Je eerste diamond plakken

Als je een hoek gekozen hebt om te beginnen en de steentjes klaar liggen in het schudbakje is het tijd om je pen in de wax te dippen. Haal de folie van de wax af en zorg dat er een beetje op het uiteinde van pen zit. Je pakt nu je eerste diamond op en plaats deze op het juiste vakje.

Tip: zit de diamond na het plakken een beetje scheef? Dan kun je deze het beste met je pincet recht zetten. Een scheef begin zorgt ervoor dat je hele Diamond Painting scheef wordt en dat is zonde! Probeer zo precies mogelijk te werken en plaats de diamonds zo strak mogelijk tegen elkaar aan voor het mooiste eindresultaat.

Soorten Diamond Painting

Je hebt diamond paintings met ronde en vierkante steentjes. Ik leg je even kort het verschil uit zodat je gemakkelijker de painting kan kiezen die bij jou past!

Vierkante steentjes vergen wat meer nauwkeurigheid. Doordal alle steentjes precies op elkaar moeten aansluiten, kun je geen fouten maken. Je houdt geen onbedekte delen over en krijgt het mooiste resultaat als er weinig tot geen openingen te zien zijn. Dit is een extra uitdaging maar minder geschikt voor iemand zonder ervaring.

Ronde steentjes zijn juist wel geschikt voor de beginnende diamond painter. Omdat ze rond zijn maakt het niet uit hoe je ze op het canvas plaats en kun je sneller werken. Je plaatst de ronde steentjes niet tegen elkaar aan, dat is niet mogelijk, maar hierdoor blijf je stukken canvas zien en heeft je Diamond Painting een andere uitstraling. Het is maar net waar je van houdt!

Conclusie

Voor mij is Diamond Painting een ideale hobby om de lange dagen tijdens deze corona tijd door te komen. Het werkt ontspannend en is zelfs een beetje verslavend. Steentje voor steentje wordt het eindresultaat zichtbaar. Zonder na te denken of ingewikkeld werk te doen toch een mooi resultaat behalen! Heerlijk ontspannen in mijn hobbykamer of gezellig aan de keukentafel met de kinderen, ga jij een Diamond Painting maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant