Gegarandeerd plezier met het Perudo spel!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Hou jij van spanning en bluffen tijdens een spel dan is Perudo echt iets voor jou. Laat je tegenstanders in de waan dat jij een hele goede worp hebt gegooid terwijl die helemaal niet zo hoog is. Bij een volgende worp die wel goed is kan je ze nog een keer beet nemen door ze te laten geloven dat je weinig gegooid hebt. Jou avond is geslaagd wanneer je tegenstanders hun dobbelstenen verliezen omdat ze jou niet geloven. Hiermee is Perudo ongetwijfeld één van de spannendste gezinsactiviteiten. Herken jij je in bovengenoemde? Koop dan Perudo.

Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 2-6 spelers
Spelduur: ca. 30 minuten

Hoe speel je Perudo?

Het Perudo spel heeft 6 bekers die allemaal een eigen kleur hebben. Daar horen ook 5 dezelfde kleur dobbelstenen bij. De dobbelstenen hebben de getallen 2 t/m 6 en 1 afbeelding die als joker dient. Iedere speler werpt zijn dobbelstenen onder de beker zodat de andere spelers niet van elkaar kunnen zien wat er gegooid is. Je bekijkt je eigen worp en je moet gokken wat er bij de tegenspelers onder de beker zit. Alle dobbelstenen op tafel tellen mee bij dit spel.

Je moet bij Perudo in eerste instantie raden hoeveel dezelfde dobbelstenen er op tafel liggen. Heb jij veel vieren van is voor jou de kans het hoogst dat er veel vieren liggen. Hier kan je op inspelen (als je mag beginnen) door een totaal aantal te noemen in de vieren. Speel je met 6 en ga je er vanuit dat iedereen wel 2 vieren heeft en jij zelf hebt er al vier dan kan je zeggen dat je denkt dat er 14 vieren liggen. De persoon naast jou moet jou aantal overtreffen als deze denkt dat er meer liggen, kan zeggen dat je het niet gelooft en denkt dat er minder liggen of kan zeggen dat er precies 14 liggen.

Degene met het verkeerde antwoord moet 1 dobbelsteen inleveren en als je aangeeft dat er een precies aantal dobbelstenen ligt dan mag je een eerder verloren dobbelsteen terugpakken. Als je aan de beurt bent start je eigenlijk met een openingsbod en iedere volgende persoon moet jou bod overtreffen of ervoor kiezen om het niet te geloven of het aantal precies te schatten. Wanneer je een eerder bod gaat overtreffen kan dit in het aantal ogen van de dobbelsteen dus in de vieren van ons voorbeeld of in het aantal dobbelstenen.

De speler aan zet kan nog één andere keuze maken. We spraken eerder al over de jokers, deze jokers tellen mee als het aantal gegooide ogen wat genoemd wordt. Zeg ik dat er vieren liggen dan tellen de jokers als vieren. Zegt de volgende dat er vijven liggen dan veranderen de jokers automatisch in vijven.

Als je niet zeker van je zaak bent bij het roepen van een verhogen kan je altijd terugvallen op de jokers. Je kan bijvoorbeeld zeggen dat er 6 jokers liggen. De persoon naast jou moet besluiten of hij/zij dit wel of niet gelooft en de vervolgactie inzetten. Verhogen, niet geloven of het gelijke aantal claimen. Ziet deze persoon toch meer in de oorspronkelijke gang van zaken kan er terug gewisseld worden naar het aantal ogen en dobbelstenen. Hier start je echter wel met een verhoging van het aantal jokers wat op dat moment het laatst geroepen is.

Einde van een Perudo rondje

De persoon die het aantal van zijn of haar voorganger niet gelooft en besluit te stoppen door dit te zeggen of aan te geven dat het precieze aantal op tafel ligt stopt automatisch de ronde. Nu moet iedereen de beker van de dobbelstenen halen en wordt achter elkaar benoemd hoeveel punten ze hebben van het opgegeven aantal. Denk er aan dat alle jokers meetellen met de punten. Klopt het aantal dan verliest je voorganger 1 steen. Klopt het aantal niet dan verlies je zelf een steen. Heb je het aantal precies goed mag je (indien nodig) een eerder verloren steen terugpakken.

Einde van het Perudo spel

Het spel is afgelopen wanneer iedere speler (op de winnaar na) al zijn of haar dobbelstenen kwijt is. Nog niet uitgespeeld? Bekijk hier andere leuke gezelschapsspellen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant