3 platformen om producten te verkopen

Wij beoordelen dit product met een:

Wil je als ondernemer aan de slag? En wil je producten gaan verkopen? Dan zijn er verschillende platformen waar je gebruik van kunt maken. In dit artikel lees je meer over de verschillende platformen. Zo kan je een goede keuze maken uit de verschillende platformen.

Een website

Een website is een goede manier om producten te verkopen. Je kunt een website als webshop inrichten. Het bouwen van een website kost wel veel tijd. Als je het uitbesteed ben je flink wat geld kwijt als je een goede website wilt. Je krijgt daar wel een website van goede kwaliteit voor terug. Als je een website neemt ben je ook nog andere kosten kwijt. Zo moet je je betalen voor de soort hosting die je wilt, zoals woocommerce hosting. Dit is hosting speciaal voor een Woocommerce webshop. Ook moet je je website actueel houden en een strategie bedenken hoe je zorgt dat je doelgroep je website gaat vinden. Je kunt bijvoorbeeld via sociale media platformen je potentiële klanten verwijzen naar je website. Ook kun je door je teksten seo te schrijven zorgen dat je website makkelijker vindbaar is.

Verkopen op Bol.com op Amazon

Vind je een website nog een te grote investering? Een website hoeft in principe niet veel geld te kosten als je het zelf bouwt. Het kost dan wel veel tijd qua investering. Als dit je niet waard is, dan is verkopen via bol.com of Amazon een goed alternatief. Hiervoor betaal je wel een vaste commissie. Bij bol.com is dit bijvoorbeeld 83 cent (exclusief btw) voor artikelen boven de 20 euro. Voor producten onder de 10 euro betaal je 20 cent commissie exclusief btw. Voor producten die minder dan 20 euro kosten betaal je 40 cent commissie exclusief btw.

Verkopen via Marktplaats

Op Marktplaats kan je makkelijk gratis advertenties plaatsen. Het grote nadeel van verkopen op Marktplaats is dat potentiële klanten verwachten dat het aanbod op de website tweedehands is. Verkoop je juist tweedehandse spullen? Dan is dit wel een ideaal platform! Het voordeel van Marktplaats is dat je in principe gratis advertenties kunt gebruiken. De advertentie blijft dan wel voor een maximale tijd op de website. Je kunt het tussendoor verlengen. Wil je voor een veel langere tijd de advertentie plaatsen? Dan betaal je hier kosten voor. Je kunt ook je advertentie promoten tegen betaling. Een ander nadeel van verkopen via Marktplaats is dat klanten niet gewend zijn om te werken met facturen. De aankoop wordt vaak betaald via een speciale betalingsmethode van marktplaats. Je kunt de factuur echter wel achteraf sturen. Zo heb je toch nog de kosten op orde voor je eigen administratie.

Zoals je leest heeft elk platform andere voor- en nadelen. Ook hangt het van jouw doelgroep af welk platform de beste keuze is. Doe daarom goed onderzoek naar je doelgroep. Als je wilt proberen of ondernemen iets voor je is, is bol.com of Amazon een goedkopere keuze om het eerst uit te proberen. Je kunt dan daarna altijd nog een website bouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant