Heb jij al plexiglas in je interieur verwerkt?

Wij beoordelen dit product met een:

Plexiglas is een materiaal dat vaak ondergewaardeerd wordt in het interieur, terwijl het juist heel veel mogelijkheden biedt. Het is een lichtgewicht, sterk, helder en duurzaam materiaal dat ideaal is voor vele toepassingen. Plexiglas kan in verschillende diktes en kleuren geleverd worden en kan op maat gesneden worden, waardoor het perfect is voor allerlei soorten projecten. Enkele voorbeelden van hoe plexiglas in een interieur verwerkt kan worden zijn bijvoorbeeld als scheidingswand, als binnenraam of als spatscherm in de keuken. Ter inspiratie laten wij je graag zien hoe veelzijdig dit materiaal is, je kunt het zelfs buitenshuis gebruiken.   

Functioneel en stijlvol

Een populaire manier om kunststof te gebruiken in de woning is door middel van een spatscherm. Zoals de naam al aangeeft, kun je deze keuken achterwand aanbrengen op de achterwand van je keuken. Dat zorgt voor vele voordelen. Een spatscherm van plexiglas in de keuken is namelijk niet alleen praktisch, maar ook heel stijlvol. Het is eenvoudig schoon te maken, waardoor het hygiënisch is en goed bestand tegen vocht en vlekken. Bovendien kan het in vrijwel elke kleur geleverd worden, waardoor het perfect past bij de stijl van jouw keuken. Bekijk de vele mogelijkheden even bij jouw leverancier en kies welke kleur het beste bij jouw interieur past. Een plexiglas spatscherm is eenvoudig te monteren en kan precies op maat worden gemaakt, waardoor het perfect past bij de afmetingen van jouw keuken. Zorg er wel voor dat je weet hoe je dit scherm op de juiste manier aanbrengt.

Je woning isoleren

Plexiglas is niet alleen maar decoratief, het kan ook gebruikt worden om je woning mee te isoleren. Hoe dan? Welnu, bijvoorbeeld als voorzetraam. Dit is een extra raam dat voor het bestaande raam wordt geplaatst om zo de isolatiewaarde van het raam te verhogen. Het voordeel van plexiglas als voorzetraam is dat het lichter en sterker is dan glas, waardoor het minder snel breekt en makkelijker te installeren is. Ook is het beter bestand tegen temperatuurverschillen en UV-straling, waardoor het langer meegaat. Door een simpel voorzetraam van kunststof voor een oud raam te plaatsen, kun je veel stookkosten besparen. Dit betekent dat je in een mum van tijd de kosten van je voorzetraam weer terugverdiend hebt. 

Kunststof buitenshuis

Naast toepassingen binnenshuis, kan plexiglas ook buitenshuis gebruikt worden. Zo kunnen boeidelen, gevelbekleding en windveren van kunststof gemaakt worden. Kunststof is een duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen weer en wind, en bovendien onderhoudsarm is. Hierdoor hoeven deze elementen niet regelmatig geschilderd of behandeld te worden, wat op de lange termijn een kostenbesparing kan opleveren. Bovendien kan kunststof in verschillende kleuren en patronen geleverd worden, waardoor het perfect past bij de stijl van jouw woning. Al met al biedt plexiglas tal van mogelijkheden in en om jouw woning. Het is niet alleen functioneel, maar ook nog eens heel stijlvol en duurzaam. Door de vele voordelen die het biedt, is plexiglas een materiaal dat zeker de moeite waard is om in overweging te nemen bij een verbouwing of renovatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant