Plopsaland de Panne – België

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Tijdens onze heerlijke midweek vakantie in Middelkerk (aan de Belgische kust) kon een dagje Plopsaland De Panne natuurlijk niet ontbreken. Mijn vrouw en ik hebben twee zoontjes van inmiddels 2 en 3 jaar oud, een leuk pretpark zoals Plopsaland is dan natuurlijk ook een heerlijk dagje uit. Onze zoontjes hebben een erg leuke dag gehad, in deze blog vertel ik je meer over Plopsaland de Panne.

Over Plopsaland

Het themapark Plopsaland is van Studio 100 en is gelegen in de Belgische plaats De Panne, aan de Noordzeekust en de Franse grens. De tram heeft een halte voor de ingang wat ideaal is wanneer je de files wilt ontwijken. Het themapark is genoemd naar de kinderprogramma’s Kabouter Plop en Samson en Gert. Het park is gericht op gezinnen en heeft dan ook diverse familie-attracties zoals de darkride, Het Bos van Plop, de Ploptuin, De Draak, De Boomstammetjes, SuperSplash, Anubis The Ride en de Kermis van Samson en Gert. Deze zijn meestal aangekleed in de stijl van de programma’s van Studio 100.

In het park hebben optredens plaats van kinderhelden als K3, Samson en Gert en Kabouter Plop. Andere attracties zijn een treintje, een Starflyer, een kinderboerderij, een carrousel en een piratenschip.

Het Gezinsleven - plopsaland kabouter plop

De entree van het park

Helaas begon deze dag niet op zijn best, er waren lange wachtrijen bij de kassa waardoor het ruim twee uur heeft geduurd voordat we eindelijk in het park stonden. Zoals je je kunt voorstellen is dat niet erg wenselijk en zeker niet met twee kleine kinderen. Al met al hebben we deze uren doorstaan en kon onze dag pretpark eindelijk beginnen. Zodra we het park opliepen stond er meteen een groot kiosk op een plein met daarin Bumba, wat natuurlijk direct de aandacht trok van onze zoontjes. Je kan hier aansluiten in de rij om een handje te geven en met Bumba op de foto te gaan.

Het park ziet er wel erg leuk uit, alles is mooi aangekleed en de beleving is erg goed. De enige opmerking wat dat betreft zijn de wandelpaden die niet allemaal kinderwagen-proof zijn door de grove grotere stenen die gebruikt zijn waardoor het rijden niet erg comfortabel is. Maar toch, we zijn binnen en we kunnen beginnen aan onze ontdekkingsreis binnen dit pretpark, we zijn rechtsom gestart met de route (deze was meer gericht op de attracties voor kleine kinderen in plaats van de achtbanen etc.).

plopsaland-2

De verschillende attracties

Ons gezin bestaat uit twee zoontjes (2018 en 2020) welke beide gek zijn van auto’s. Zodra wij aan onze tocht zijn begonnen in Plopsaland kwamen we langs een leuke attractie waarin ze kunnen rijden in een traktor. Dit trok direct de aandacht van onze zoontjes dus wij zijn direct achteraan in de rij aangesloten. De dag kon natuurlijk al niet meer stuk en gelukkig waren ze de lange wachtrij bij de ingang van het park alweer snel vergeten.

Na het tractorrijden zijn we doorgelopen richting het dorp van de kaboutertjes (indoorattractie). Deze rondvaart door dit dorp was erg leuk, het is een erg mooi aangeklede attractie met overal kaboutertjes Plop die zijn verstopt en tevoorschijn komen. Na deze attractie kwamen we langs Bumba’s speelplein en gingen we daarna richting het dorpsplein waar een leuke kermis stond.

Mijn zoontjes wilden graag naar de brandweer attractie, mijn jongste wilde met mij de brandjes blussen en de oudste wilde achter het stuur plaats nemen. Door een voor mij nog steeds onduidelijke reden mocht mijn zoontje van bijna 4 die ruim een meter groot is niet zelfstandig achter het stuur plaatsnemen waardoor wij de attractie met zijn allen moesten verlaten. Erg vreemd want ze mogen wel in een draaimolen zitten en dit ging absoluut niet sneller, sterker nog ze zaten in een auto op een bankje waarbij niks kan gebeuren.

plopsaland-3

Onze ervaring

Het was leuk om een keer Plopsaland te zien en te mogen ervaren maar ik zal niet snel nog eens terug gaan. Ik vind het park in verhouding met de Efteling toch echt war minder. Redenen hiervoor zijn: Een groot deel van het personeel spreekt geen Nederlands of Engels waardoor ook de verstaanbaarheid een barrière kan vormen. Wij ervaarden extreem lange wachtrijen aan de kassa, minder behulpzaam personeel (aan de kassa maar ook bij de attracties) en in verhouding zijn de entreekosten en de kosten van het eten en drinken op het park erg hoog.

Dit alles bij elkaar geeft ons toch de voorkeur aan andere pretparken dan Plopsaland. Hebben jullie misschien nog leuke tips voor pretparken die wij moeten bezoeken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant