Plopsaqua De Panne

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Zoals jullie wellicht al hebben meegekregen zijn wij erg grote liefhebbers van een lekker dagje zwemmen. Tijdens een heerlijke korte vakantie in Middelkerk (België) hebben wij een bezoekje gebracht aan het welbekende waterpark Plopsaqua De Panne. De ingang van dit waterpark ligt naast de ingang van Plopsaland De Panne waar wij een dagje eerder ook zijn geweest met onze kinderen. Ben je benieuwd naar onze ervaringen over Plopsaqua? Lees dan verder!

Voorkom een lange wachtrij en reserveer je tickets online!

Wanneer je naar Plopsaland of Plopsaqua rijdt mag je direct rekening houden met een forse vertraging/file. De toegangswegen zijn alles behalve ideaal waardoor je al snel een half uur tot een uur vertraging oploopt op de laatste kilometers. Eenmaal aangekomen bij het park kan je als je online je tickets gekocht hebt vrij snel naar binnen. Helaas was dat voor ons niet mogelijk omdat wij gebruik maakte van een abonnement van een partnerpark waardoor je korting krijgt op de entree tickets. De kortingscode die hierbij hoort werkte helaas niet op de website waardoor wij achter in de rij mochten aansluiten.

Een dag eerder brachten wij een bezoek aan Plopsaland, het aankopen van de entreetickets duurde toen extreem lang. Na ruim een uur in de rij te hebben gestaan zei de kassamedewerker dat ze ons niet konden helpen omdat de kortingscode niet werkte. Hij stuurde ons naar een andere balie waar we weer opnieuw ruim een uur in de rij moesten gaan staan voordat we geholpen werken. Door deze lange wachttijden (met twee kleine kinderen van twee en drie jaar oud) is dus ook al ruim twee uur van onze tijd verloren gegaan. Uiteindelijk is deze beste man het hier wel gelukt waardoor we eindelijk het park in konden.

Gelukkig hebben we toen direct ook kaarten gekocht voor Plopsaqua de volgende dag zodat we niet opnieuw in de rij hoefde te gaan staan. Als je dus graag een bezoek wilt brengen aan Plopsaqua of Plopsaland met je gezin dan zouden wij je willen adviseren om online te reserveren om lange wachtrijen te voorkomen.

Plopsaqua is erg overschat

Wij hebben deze blog opgericht om voornamelijk anderen te informeren en te inspireren, dit doen wij dan ook door onze eigen ervaringen te delen met onze lezers. Helaas is dit dan ook mijn eerste blog waarin ik mijn teleurstelling moet uitspreken. Plopsaqua heeft namelijk niet aan onze verwachtingen voldaan, en dat komt overigens niet enkel door het zwembad maar door het totaalplaatje van deze dag.

Prijzig en veelste druk

We hadden al entreetickets dus we konden nu direct naar de ingang van het zwembad. Door de grote file’s de dag ervoor zijn we vandaag ook een uur later aangereden om de grootste drukte te vermijden. De heenreis ging vrij soepel en we hoefde niet meer aan te sluiten bij de rij aan de kassa. Als je voor de hoofdingang een stuk verder door naar rechts loopt dan loop je om het Plopsaland hotel heen. Achter dit hotel is de ingang van Plopsaqua.

Wij kwamen rond 11:00 aan bij de ingang van het zwembad en sloten achter aan in de rij. Helaas kregen we vrij snel te horen dat het zwembad vol was en dat we 2,5 uur moesten wachten in Plopsaland, we kregen dus 2,5 uur entree tot Plopsaland totdat het minder druk zou zijn. Uiteindelijk is dit natuurlijk netjes opgelost zo, maar het lijkt mij dat je als park sowieso niet meer kaarten verkoopt dan dat je plaatsen hebt? Je betaald tenslotte een forse entree van € 24,50 per volwassene en € 12,99 voor een kind. Daarnaast komt hier nog € 12,50 bij voor een parkeerticket.

Persoonlijk vind ik het niet netjes dat je meer kaarten verkoopt dan dat je capaciteit hebt. Zeker gezien de forse entreeprijzen kan je dit niet maken naar je gasten toe.

Het Gezinsleven - Zwemmen - Plopsaqua De Panne 4
Het Gezinsleven - Het Gezinsleven Zwemmen Plopsaqua De Panne
Het Gezinsleven - Zwemmen - Plopsaqua De Panne 3

Opgehokt

Ik begrijp dat wij een bezoek hebben gebracht aan Plopsaqua tijdens een zomervakantie, het is tenslotte augustus en de meeste mensen genieten nog heerlijk van hun vakantie. Desalniettemin verwacht ik toch dat je een maximaal entreekaarten uitgeeft voor het zwembad, je kunt namelijk niet meer tickets verkopen dan dat je uiteindelijk plaats hebt in het zwembad, bij het Aquadome van Center Parcs is dit namelijk vele malen beter georganiseerd.

Na ongeveer 2,5 uur op het park te hebben rondgelopen, wat de kinderen gelukkig een prima oplossing vonden konden we alsnog naar het zwembad. Aangekomen in het zwembad kan je muntjes kopen voor een kluisje, deze kosten € 5,- waarvan € 2,- borg. Na het omkleden konden we heerlijk gaan zwemmen. Helaas werden we direct overdonderd door de extreme drukte, je kon letterlijk over de koppen lopen zoals ook te zien op de foto’s.

De ervaring van dit zwembad was hierdoor ook ondanks de leuke aankleding alles behalve prettig. Het was zo ontzettend druk in het zwembad dat je niet even rustig kon gaan zwemmen. Ook stonden er meters lange rijen bij bijvoorbeeld de wildwaterbaan, de bubbelbaden etc.

Het Gezinsleven - Zwemmen - Plopsaqua De Panne 9
Het Gezinsleven - Zwemmen - Plopsaqua De Panne 7
Het Gezinsleven - Zwemmen - Plopsaqua De Panne 8

Onze conclusie

Dit was voor ons alles behalve een geslaagde dag. De entree kosten van zowel Plopsaland als Plopsaqua zijn al behoorlijk aan de hoge kant, zelfs aan de lockers verdienen ze geld wat zeer uitzonderlijk is bij een zwembad en ook het eten is erg duur (€ 16,95 voor een hamburger die niet eens vers wordt gebakken en € 5,50 voor een cola). Daarnaast hoor je, ook voor de veiligheid, een maximum aan het aantal bezoekers in een zwembad te houden. Ik heb het werkelijk waar nog nooit zo druk gezien in een zwembad als hier.

Het zwembad is prima, het is leuk aangekleed maar kan wat ons betreft niet op tegen bijvoorbeeld het Aquadome van Center Parcs. Hier is het vele malen rustiger, ruimtelijker en netter. Het is een relatief klein zwembad, met niet heel veel glijbanen maar voor ons absoluut geen Plopsaqua meer.

Hebben jullie wellicht betere ervaringen hier opgedaan? Of willen jullie andere tips voor een leuk dagje zwemmen met ons delen? Laat deze dan achter in de comments hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant