Populaire babynamen voor 2022!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Het blijft voor jou als ouder altijd een moeilijke beslissing: welke naam kies je voor jouw toekomstige zoon of dochter? Kies je juist één van de populaire babynamen of wil je juist compleet iets anders? Het is altijd leuk om rond te kijken naar andere namen in jouw omgeving en naar welke namen momenteel erg populair zijn. Wie weet zit er één tussen waar je helemaal weg van bent, of brengt het je net dat beetje extra inspiratie waar je naar op zoek bent. In deze blog vertellen we je wat meer over de populaire babynamen/trends voor zowel jongens als meisjes voor het nieuwe jaar!

babynamen van 2022

Kort en krachtige babynamen blijven erg in trek

We zien dat korte en krachtige babynamen net zoals in 2021 ook in 2022 erg in trek blijven. Je zult dan ook zien dat veel namen overeenkomen met de lijst uit 2021. Bij de jongensnamen zullen namen zoals Noah, Daan en Sem vechten om de eerste plaats. Dit is bijna gelijk aan vorig jaar alleen toen zat Lucas nog in de top 3 en deze is nu vervangen door Daan. Namen zoals Luuk, Lucas, Fin zien we echter nog steeds regelmatig terugkomen.

Bij de meisjesnamen zal het gaan tussen Sophie, Mila en Julia. Evi en Emily zijn hard aan het stijgen terwijl namen zoals Zoë en Fleur wat afnemen. Tess, Milou en Emma blijven het ook goed doen net zoals het vorige jaar..

Buitenlandse namen

Wat direct opvalt is dat de Scandinavische naam Finn nog steeds erg populair is. Deze naam staat al sinds 2006 in de top 10 jongensnamen en betekent: eerlijk. Ook in 2022 staat deze naam op de zevende plek! De populairste babynamen in Engeland zijn voor jongens: James, Mason, Jack en Jake. Populaire scandinavische namen voor een meisje blijven Liv en Elin. 

leuke babynaam 2

Arabische babynamen

Een erg opvallende stijger onder de jongensnamen is de Arabische naam Zayn. Afgelopen jaar stond deze nog op plek 50 en komend jaar verwachten wij dat deze uitkomt op plek 25. Zayn is betekent: schoonheid, genade en Allah is verzoenend. Een bekende Zayn is Zayn Malik, voormalige zanger van One Direction. Bij de meisjesnamen is de naam Yara al jaren erg populair. Yara heeft in verschillende landen een verschillende betekenis en betekent onder andere: sterk, lente, vlinder, prinses en watergodheid.

Unisex namen

Unisex babynamen zijn steeds populairder, dit echt een opkomende trend voor 2022. Denk aan namen zoals Bobbie, Charli, Dani, Jipp, Alex, Anne, Aeden, Eden, Elian, Fenn, Ide, Jessie, Jaimy, Jace, Joah, Logan, Lou, Lowen, Raeven, Sam, Senna, Shannon, Skyler, Bo en Beau. 

Meisjesnamen eindigend met a

Terwijl jongensnamen vaak eindigen op een medeklinker, eindigen de meeste meisjesnamen op een klinker. Het populairst voor meisjes blijven de namen die eindigen op een A. We vinden deze naam vaak iets liefs hebben omdat hij eindigt met een zachte klank. Wat vind jij van namen als Lisa, Eva, Fenna, Roza, Lina, Noa, Nova, Sophia, Vera, Nola, en Kira?

Bijbelse namen

Behalve Lucas is ook Levi een Bijbelse naam die het goed blijft doen. Net als de jongensnamen Boaz, Adam, Benjamin. Thomas is al lang over zijn hoogtepunt heen, maar we verwachten dat hij alsnog rond de 25e plek blijft hangen. 

leuke babynaam

Top 10 populaire babynamen

Nu we weten wat de trends voor 2022 zijn, vind je hieronder een voorspelling voor de top 10 meest populaire jongensnamen en meisjesnamen. Welke naam jullie ook hebben gekozen, kies een naam waar jullie blij van worden.

Top 10 populaire jongensnamen in 2022

 1. Noah
 2. Daan
 3. Sem
 4. Luuk
 5. Milan
 6. Lucas
 7. Finn
 8. Levi
 9. Liam
 10. Noud

Top 10 populaire meisjesnamen in 2022

 1. Sophie
 2. Mila
 3. Julia
 4. Tess
 5. Milou
 6. Emma
 7. Yara
 8. Evi
 9. Nora
 10. Lotte

Als je je keuze hebt kunnen maken dan is het altijd leuk om te kijken hoe deze staat op een geboortekaartje. Dit kan zo maar een extra bevestiging zijn van jouw overtuiging of je de juiste naam hebt gekozen!

Heb jij een andere leuke naam gekozen voor jouw kleintje die niet in de lijst staat? Laat deze vooral aan ons weten in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant