Alles wat je moet weten over private lease auto onderhoud

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Om ervoor te zorgen dat je veilig de weg op kunt, is het belangrijk om je auto regelmatig te onderhouden. Zo moeten veel auto’s jaarlijks naar de garage voor de algemene periodieke keuring (apk). Als je een auto gekocht hebt, draai je zelf op voor de kosten die dergelijk onderhoud met zich meebrengt. Maar hoe zit dit eigenlijk als je een auto leaset? In deze tekst lees je alles wat je moet weten over het onderhoud van private lease auto’s.

Hoe vaak is onderhoud nodig?

Het antwoord op deze vraag moeten we je helaas verschuldigd blijven. Dit komt doordat iedere auto anders is. Hierdoor kunnen we je niet precies vertellen wanneer een private lease auto onderhouden moet worden. Gelukkig geven veel nieuwe auto’s tegenwoordig op het dashboard aan wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Gebeurt dit niet? Dan kun je in het onderhoudsboekje kijken. Deze ligt bij de meeste auto’s in het dashboardkastje. In dit boekje staat vaak na hoeveel kilometer een auto onderhouden moet worden. Gemiddeld gezien moet een auto vaak na 15.000 gereden kilometers voor een onderhoudsbeurt naar de garage.

Moet de ruitenwisservloeistof of koelvloeistof bijgevuld worden? Dan hoef je een leaseauto vaak niet naar de garage te brengen. De meeste leasemaatschappijen vinden het geen probleem als je dergelijk klein onderhoud zelf uitvoert. Als de olie bijgevuld moet worden, kun je dit beter wel bij een garage laten doen. De verkeerde olie kan namelijk motorschade tot gevolg hebben. Deze schade kan vervolgens op jou verhaald worden door de leasemaatschappij en daar zit je niet op te wachten.

Onderhoudskosten leaseauto

Verschijnt er op het dashboard van jouw leaseauto een onderhoudsmelding? Wacht dan niet te lang met het inplannen van een onderhoudsbeurt. Je hoeft niet bang te zijn voor hoge kosten, want dat is bij private lease niet aan de orde. Onderhoudskosten zijn namelijk bij de leaseprijs inbegrepen. Na de onderhoudsbeurt krijg je geen rekening voor de kosten. Deze wordt namelijk doorgestuurd naar de leasemaatschappij waar je een contract hebt lopen. Indirect betaal je de kosten wel zelf, want je betaalt iedere maand een vast bedrag voor de auto.

Waar laat je een leaseauto onderhouden?

Dit lijkt misschien een overbodige vraag, want iedereen weet dat een auto voor onderhoud naar een garage moet. Toch kun je met een private lease auto niet altijd bij iedere garage terecht. Sommige leasemaatschappijen hebben namelijk afspraken gemaakt met bepaalde garages. Als jouw auto voor onderhoud naar de garage moet, wordt er van je verwacht dat je hem naar een garage brengt waar de leasemaatschappij afspraken mee heeft gemaakt. De kosten worden in dat geval volledig vergoed. Dit is alleen niet het geval als er tijdens een onderhoudsbeurt blijkt dat de schade het gevolg is van slecht onderhoud. Je betaalt dan het eigen risico.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant