Wat is goedkoper: Private Lease of kopen?

Wij beoordelen dit product met een:

Een auto leasen is tegenwoordig allang niet meer alleen iets voor zakelijke automobilisten. Met Private Lease stap je voor een vast bedrag per maand in een gloednieuwe auto. De afweging tussen Private Leasen of kopen kan een lastige zijn. Soms is kopen de betere keuze, maar in veel andere gevallen ben je juist voordeliger uit met leasen. Dit komt omdat de voor- en nadelen sterk afhankelijk zijn van jouw persoonlijke situatie. 

De voor- en nadelen van Private Lease

Voordelen Private Lease

  • Geen onverwachte kosten. Een privé auto leasen doe je voor een vast all-in bedrag per maand. Hierbij zijn onderhoud, een All Risk dekking, pechhulp, wegenbelasting en een schadeverzekering voor inzittenden inbegrepen. Alleen de benzine en eventuele verkeersboetes betaal je zelf.
  • Geen spaargeld nodig. 
  • Duidelijk overzicht van maandelijkse kosten.
  • Geen zorgen over het inruilen of verkopen van je auto. 

Nadelen Private Lease

  • Invloed op hypotheeklening. Bij Private Lease wordt het contract geregistreerd bij het BKR. Dit heeft daarom invloed op het bedrag wat je mag lenen voor je woning.
  • Financiële verplichting. Je kunt een leasecontract niet zomaar ontbinden. Dit kan alleen bij onvoorziene persoonlijke omstandigheden zoals bijvoorbeeld ontslag.  
  • Niet voordelig bij weinig gebruik. De kilometerbundels bij de meeste leasebedrijven beginnen bij 10.000 kilometer bij jaar.
  • Hecht je geen waarde aan een nieuwe of elektrische auto, dan is Private Lease vaak duurder.

Is de auto na Private Lease van jou?

Koop je een auto, dan is deze na aanschaf voor jou. Maar hoe zit dit eigenlijk bij het particulier leasen van een auto? Lease je een auto, dan blijft deze eigendom van de leasemaatschappij. Dit kan om meerdere redenen gunstig zijn. Je hebt namelijk geen omkijken naar wegenbelasting, onderhoud of wegenbelasting en levert de auto na afloop van je contract simpelweg in. Je hoeft je dan niet bezig te houden met de inruilwaarde of het verkopen. 

Occasion of Private Lease

Wanneer je weinig of geen waarde hecht aan een nieuwe of elektrische auto, dan ben je meestal voordeliger uit met een occasion. Aan de andere kant is het wel zo dat een oudere auto meer onderhoud en reparatie nodig heeft dan een nieuwe auto. Het kan ook zijn dat je graag in een nieuwe auto rijdt. Omdat je dat mooi vindt, of omdat je voor je werk veel naar klanten toe rijdt. In dat geval is het voordeliger om een auto te leasen, dan om deze nieuw te kopen. Dit geldt ook voor elektrische auto’s, aangezien duurzame modellen vaak kostbaar zijn.  

Is Private Leasen goedkoper dan kopen?

Of Private Leasen goedkoper is dan kopen is dus sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Moet je geld lenen om een auto te kopen, dan is Private Lease vanwege de rente altijd een betere keuze. In andere gevallen hangt je keuze af van zowel het soort auto, als de hoeveelheid waarde die je hecht aan de gemakken die Private Lease biedt.     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant