Zou je refurbished laptops kopen?

Wij beoordelen dit product met een:

De meningen en vooroordelen van refurbished laptops lopen nogal uiteen. sommige denken dat het oude laptops zijn die opnieuw verkocht worden en andere denken dat een laptop uit gerecyclede onderdelen bestaat. We vinden het leuk om hier wat meer duidelijkheid over te geven en hebben hiervoor wat online onderzoek verricht. Na het lezen van dit artikel hopen we dat je een duidelijker beeld hebt van refurbished laptops.

Misvattingen

De grootste misvattingen van refurbished laptops is dat dit tweedehands laptops zijn waar niks aan gedaan is. Dit zijn bijvoorbeeld laptops die je via Marktplaats of bekende kan kopen. Hier koop je het product zoals de staat op dat moment is en met een beetje pech is de garantietermijn ook al verlopen. Anders misvatting is dat deze optisch wat ‘opgepoetst’ zijn en dus technisch nog steeds hetzelfde, wat ook onjuist is.

Wat zijn refurbished laptops?

refurbished laptops zijn laptops die al wel eerder door iemand aangeschaft zijn en daarna terecht zijn gekomen bij de kopende partij of een andere computer specialist. Refurbished laptops worden grondig gecontroleerd en gerepareerd wanneer dit nodig is. Als het goed is kom je dus geen refurbished laptop tegen waarbij de accuduur maar 1 uur is. Omdat deze laptops grondig geïnspecteerd worden staan de computer specialisten garant voor een goede werking van de laptop en wordt hier dus ook garantie op gegeven.

Aansluitingen refurbished laptops

Voordelen van een refurbished laptop

De grote marge wordt gemaakt op nieuwe apparatuur en bij refurbished laptops hoeft deze marge niet meegerekend te worden. De (gunstige) prijs van de laptop en kosten voor de reparatie maken de prijs voor een refurbished laptop. Dit is dan ook de reden waarom deze gunstig is.

Deze gunstige prijs maakt het mogelijk om een laptop met bepaalde specificaties goedkoper aan te schaffen en maakt het ook mogelijk om voor een bepaald budget een laptop met betere specificaties aan te schaffen. Vaak zie je dat startende ondernemers of scholieren kiezen voor refurbished laptops omdat deze werklaptops nodig hebben en vaak dus over goede specificaties moeten beschikken.

Het schijnt zelfs zo te zijn dat veel laptops niet eens in gebruik zijn genomen maar deze enkel gekocht zijn, misschien uitgepakt, maar vervolgens terug gestuurd worden. Deze mogen echter niet meer als nieuw verkocht worden waardoor je voor een fractie van de nieuwprijs eigenlijk een nieuwe laptop kan bemachtigen.

Goed om te weten

Het is wel verstandig om goed vooronderzoek te verrichten. Kijk bijvoorbeeld naar specialisten die op de één of andere manier gecertificeerd zijn. Zoals iedere certificering geeft het een mate van zekerheid. Het is ook lastig te bepalen of er wel originele onderdelen worden gebruikt in de refurbished laptops waarvan je wel zeker bent wanneer je een nieuw product koopt. Niet originele onderdelen kunnen nadelig zijn voor de prestaties en levensduur. Helaas wordt de accu ook niet altijd vervangen dus hou er rekening mee dat je laptop eerder opgeladen moet worden. Ben ook niet al te kritisch op gebruikerssporen, wanneer een product gebruikt is ontkom je er niet aan dat er gebruikerssporen zichtbaar zijn.

Afweging

De afweging tussen nieuwe en refurbished laptops is per persoon en situatie anders. Je moet zelf de afweging maken of de nieuwprijs van een laptop het geld waard is of dat je liever geld bespaard op deze aankoop. Wij zijn van mening dat er genoeg aanbieders zijn die ‘eerlijk’ handelen en waar je dus met een gerust hart een aankoop kan overwegen. Het is wel belangrijk vooraf goed onderzoek te doen zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Kijk bijvoorbeeld naar eventuele certificeringen of naar de reviews die je online kan vinden. Heb je nog meer tips voor onze lezers? Laat het dan hieronder weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant