Regenwormen dobbelspel, het leukste half uurtje van de dag

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Het Regenwormen dobbelspel is echt een ideaal gezelschapsspel en een hele leuke gezinsactiviteit. Het duurt ongeveer een half uurtje en omdat het een weinig ruimte in beslag neemt kan je het vrijwel overal spelen. Wil je na het eten nog niet meteen de tafel opruimen spel dan even een rondje Regenwormen of speel het tijdens vakantie op een handdoek, strandbedje of campingtafel.

het Regenwormen dobbelspel bestaat uit 16 speelstenen en 8 dobbelstenen. De speelstenen hebben oplopende nummer van 21 t/m 36 met elk een bepaald aantal regenwormen onder het nummer. De dobbelstenen hebben 1, 2, 3, 4, of 5 punten en in plaats van 6 punten zie je een regenworm afgebeeld. Deze regenworm is ook 5 punten waard.

  • LeeftijdVanaf 8 jaar
  • Aantal spelers: 2 tot 7 spelers
  • Speelduur 20 min.

Regenwormen dobbelspel spelregels

Het is bij het Regenwormen dobbelspel de bedoeling zoveel mogelijk regenwormen te sparen maar let op dat je niet te hebberig wordt! Je speelt het spel met minimaal 2 spelers en maximaal 7 spelers. Leg als eerste de spelstenen op tafel beginnend met 21 en eindigend met 36. Nu mag je met de dobbelstenen gooien en het is de bedoeling zo hoog mogelijke punten te sparen. Verzamel de hoogst mogelijke stenen om uiteindelijk en zo hoog mogelijke scoren te behalen.

Heb je meerdere stenen met dezelfde punten? Goedzo! deze mag je allemaal apart leggen. Let er wel op dat je deze stenen in de volgende worpen niet meer mag verzamelen. Je moet ook bij iedere beurt minimaal 1 cijfer apart leggen. Vergeet ook niet het belangrijkste… minimaal 1 regenworm te verzamelen.

Lukt het niet om een regenworm te verzamelen dan is je beurt afgelopen. Helaas blijft het daar niet bij, als je al 1 regenworm had dan moet je deze terugleggen in het spel. Had je al meer regenwormen in je bezit dan leg je de bovenste weer terug in de rij met speelstenen. Daarnaast moet je ook nog de hoogst liggende speelsteen omdraaien. Deze kan niemand meer winnen.

Je beurt is ook afgelopen als je tijdens een beurt alleen maar cijfers gooit die je al apart had liggen. Ben dus niet te gretig, voor je het weet ben je af en ook hier geldt dan dat je je laatst veroverde steen in moet leveren. Ook draai je weer het hoogste getal van de speelstenen om.

Het minimaal te gooien punten is 21, gooi je minder dan leg je een eerder veroverde steen terug en draai je het hoogste getal van de speelstenen om. Gooi je 21 of meer dan kan je het de speelsteen met het gegooide aantal punten veroveren en voor je neer leggen. Wanneer je een volgende steen verovert stapel je deze de laatst veroverde steen. Deze stenen laat je op volgorde van verovering liggen niet cijfermatig oplopend of aflopend. Het kan dus voorkomen dat 21 onderop ligt en 34 daarbovenop.

Ben je wat verder in het spel en je gooit bijvoorbeeld 33 maar deze is bijvoorbeeld al omgedraaid dan kan je de hoogste speelsteen veroveren die minder punten dan 29 heeft. Gooi jij bijvoorbeeld 33 en een tegenspeler heeft deze voor zich liggen dan kan je deze afpakken. Let op: dit kan alleen wanneer deze steen boven op de stapel van een tegenspeler ligt.

Regenwormen spel met alle stenen en dobbelstenen

Tactieken bij het Regenwormen dobbelspel

Er zijn verschillende tactieken bij het Regenwormen dobbelspel en er is geen beste tactiek want je moet ook gewoon geluk hebben met je worpen. Gooi je in je eerste beurt 1 regenworm dan kan je deze uiteraard apart leggen omdat je uiteindelijk een regenworm nodig hebt om je beurt ”te verzilveren”. Je kan bij jezelf ook denken dat je in een latere beurt wel meer dan 1 regenworm gooit en dus meer punten kan verzamelen.

Hoe meer stenen je in je hand hebt hoe groter de kans dat je meerdere keren hoge punten gooit zoals regenwormen, vijven of vieren. Hoe meer stenen je al verzamelt hebt hoe kleiner de kans dat je grote aantallen van dezelfde hoge cijfers gooit en hoe kleiner de kans dat je nog een regenworm gooit.

Je kan dus kiezen om meteen 1 regenworm apart te leggen als je die gooit of je probeert nog enkele beurten meerdere regenwormen te gooien. Hetzelfde geldt met de andere cijfers. Je kan 1 vijf apart leggen maar ook ander cijfer om later meerdere vijven proberen te gooien. Als je kiest om een ander cijfer apart te leggen zorg er dan bij voorkeur voor om een 1 of 2 apart te leggen. Meerdere stenen met dit cijfer leveren namelijk nog steeds geen hoge scoren op.

Je kan dus best een gegooide regenworm of een vijf laten liggen en een lagere steen apart leggen maar let er wel op dat je kansen ook kleiner worden om meerdere hoge cijfers te gooien omdat het aantal stenen per beurt met minimaal 1 afneemt.

Wanneer komt het regenwormen dobbelspel ten einde?

Het regenwormen dobbelspel komt ten einde wanneer alle stenen omgedraaid of verdeeld zijn over de spelers. Het spel gaat dus ook door tot de laatste steen. Daarna begint de puntentelling. Op iedere speelsteen zie je een aantal worden afgebeeld. Tel het aantal worden op de speelstenen die je hebt weten te verzamelen en veroveren. Hieronder zie je een overzicht van de puntentelling.

  • 21 t/m 24 = 1 worm
  • 25 t/m 28 = 2 wormen
  • 29 t/m 32 = 3 wormen
  • 34 t/m 36 = 4 wormen

Wij zijn echt verliefd op het Regenwormen dobbelspel om verschillende redenen. Het spel duurt niet al te lang en het is ook geen echte hersenkraker waardoor je het het makkelijk tussendoor kan doen. Het is spannend en ieder potje is anders omdat je afhankelijk bent van de gegooide stenen. Of je nu veel speelstenen van de tafel of van je tegenspelers pakt. Er is gegarandeerd veel plezier bij het Regenwormen dobbelspel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant