Top 5: Het leukste reisspel voor onderweg

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Reisspellen zijn spelletjes die ideaal zijn om mee te nemen, wie houd er niet van om tegen de verveling in de auto of op vakantie een spelletje te spelen? Gezelschapsspellen als Ticket to Ride en Catan zijn super leuk, maar die grote dozen zijn onhandig en zwaar om mee te nemen. Hier is een lijst met de 5 leukste kaart en reisspellen, ideaal voor onderweg, goedkoop en toch ontzettend leuk om samen te spelen. Voeg deze spelletjes maar toe aan je lijstje met leuke gezinsactiviteiten tijdens jullie vakantie.

De reis spelletjes top 5

Ganzenbord en Slangen reisspel

Leeftijd: vanaf 4 jaar
Speelduur: 20 minuten
Aantal spelers: 2

Deze reisset neem je eenvoudig mee op vakantie, het spel is verpakt in een koffertje waardoor het gemakkelijk mee te nemen is voor onderweg. Het combineert de spellen Ganzenbord en Slangen en Ladders. De spelletjes zijn uitgevoerd met een dubbelzijdig speelbord en dankzij de slimme magnetische speelstukken raak je geen onderdelen kwijt. Ook over de dobbelstenen is nagedacht, deze bevinden zich namelijk in een innovatie dobbelcapsule zodat je deze niet kunt verliezen. Als je klaar bent met spelen, berg je de pionnen op in het laatje en klap je het koffertje dicht.

Deze twee bekende gezelschaps- / reispellen, staan garant voor uren speelplezier! Weet jouw pion als eerst de finish te behalen?

Mens Erger Je Niet Reiseditie

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 20 minuten
Aantal spelers: 2 tot 4

Dit oergezellige gezelschapsspel kan natuurlijk niet ontbreken in onze top 5. Ik denk niet dat de spelregels nog uitgelegd hoeven te worden, maar even kort: breng jij als eerst jouw pionnen naar de thuisbasis dan win je het spel. Maar let op, want het spel heet niet voor niets mens erger je niet, voor je het weet gooit je tegenstander je van het bord af.

Dit reisspel is op dezelfde manier uitgevoerd als de reisspellen Ganzenbord en Slangen. Het is in een koffertje verpakt en werkt met de slimme magnetische speelstukken, het dubbelzijdige speelbord en de handige dobbelcapsule.
Ik beloof je uren speelplezier waar je ook bent met dit fantastische spel.

Wie is het? Reisspel

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 15 minuten
Aantal spelers: 2

Onze eigen kleine detectives moeten raden welk gezicht de tegenstander gekozen heeft. Dus wie kan er het beste raden? Misschien ben jij het wel in deze reisversie van het bekende spel Wie is het? Dit reisspel is gemakkelijk klaar te zetten en te spelen maar ook het opruimen is snel gebeurt door de 2 spelcassettes. Door vragen te stellen aan jouw tegenstander kom je er achter welk persoon hij/zij gekozen heeft. Dit mogen alleen vragen zijn die je kunt beantwoorden met ja of nee. Is het een man? Heeft hij blond haar? Draagt ze een bril? Heeft hij een snor?

Door de juiste vraag te stellen kun je veel verschillende figuren tegelijk uitschakelen! Maar let op, want ook je tegenstander kan slimme vragen stellen en je verslaan.

Als jij als eerst weet welk gezicht je tegenstander heeft gekozen, win jij het spel!

Pim Pam Pet reisspel

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten
Aantal spelers: 2 tot 4

Een van de bekendste vraag- en antwoord spelletjes voor de hele familie is Pim Pam Pet, in het begin van de 20ste eeuw is dit spel overgewaaid uit Duitsland. Deze reisuitvoering is licht en compact. Het spel is uitgevoerd met een handig opberglaatje voor de kaartjes.

Op de kaartjes staan vragen, om de beurt pakt een speler een kaartje van de stapel, leest de vraag en draait aan de draaischijf. Zodra de schijf stopt met draaien moeten de spelers zo snel als ze kunnen antwoord geven waarbij de draaischijf aangeeft met welke letter het antwoord moet beginnen. Vragen als “Noem een stad met de letter…?’ en ‘Wat doe jij op je brood?’ komen voorbij.

Wie het snelst reageert en het juiste antwoord geeft, wint het kaartje. Let op, als je het fouten antwoord geeft moet je helaas het kaartje aan de tegenpartij weggeven.

Het spel eindigt als alle kaartjes op zijn, dan kan het tellen beginnen en wint de speler met de meeste kaartjes. Een ideaal spel als je plezier en leren wilt combineren.

Catan – het snelle kaartspel

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten
Aantal spelers: 2 tot 4

Hoewel ik je hierboven nog vertelde dat je Catan niet gemakkelijk mee kunt nemen heb ik hierin maar gedeeltelijk gelijk. Er is namelijk een vlot kaartspel gebaseerd op het populaire bordspel Catan.

Het leuke van deze versie van Catan is dat deze ook geschikt is om met zijn tweeën te spelen omdat er alleen wordt geruild en niet wordt gehandeld. De regels zijn relatief eenvoudig en je bent met een halfuurtje uitgespeeld.

Je bouwt in dit kaartspel straten, dorpen en steden, ook de ridders zijn aanwezig. Er zijn verschillende opties om je steden uit te breiden, geruild kan er worden met andere spelers, op de markt of met de gedekte stapel grondstoffen. Maar reken je zelf niet te vlug rijk, je straten en ridders kunnen onverwacht door je tegenspelers afgepakt worden, hierdoor zijn overwinningspunten pas zeker als het spel klaar is. Vergeet ook niet om een kerk of stadsmuur te bouwen, deze kan bescherming bieden en je helpen de winst veilig te stellen.

De reisspellen top 5

Hopelijk hebben jullie wat inspiratie kunnen opdoen, ik ben dan ook reuze benieuwd of jullie nog leuke toevoegingen hebben aan deze lijst. Wat spelen jouw kinderen graag op de achterbank van de auto en wat zijn jouw favoriete spelletjes voor op vakantie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant