Zo help je je kind met zelfvertrouwen de rekensommen de baas te zijn

Wij beoordelen dit product met een:

Rekenen is een van de basisvakken op de basisschool waar veel kinderen moeite mee hebben. Als ouder wil je je kind natuurlijk zo goed mogelijk ondersteunen, maar waar begin je? In deze blogpost geven we je een complete handleiding voor het oefenen van rekenen met je kind. Met de 17 rekenrecepten die we hieronder bespreken, kun je direct aan de slag. Wil je uitleg over rekenen per groep? Klik dan op ‘Kies groep’ hieronder.

Jouw kind helpen met rekenen

Wat kun je verwachten in dit artikel? We hebben een overzicht samengesteld van praktische tips en hulpmiddelen om je kind te helpen met rekenen. Hieronder vind je de hoofdonderwerpen die we behandelen:

 • 5 handige ezelsbruggetjes
 • Wil je jouw kind beter laten scoren met rekenen?
 • De 17 rekenrecepten die goed van pas komen
 • Rekenen oefenen
 • Rekenen oefenen online
 • Als rekenen niet vanzelf gaat

Rekenen oefenen: 5 handige ezelsbruggetjes

Om te beginnen, hebben we een aantal handige ezelsbruggetjes op een rij gezet die je kunt gebruiken om je kind te helpen met rekenen:

 1. Tien vrienden: alle getallen die samen tien vormen. Dit helpt bij optellen en aftrekken.
 2. Verdubbelingen: het verdubbelen van getallen maakt vermenigvuldigen en delen makkelijker.
 3. Halveren: het halveren van getallen is een handige vaardigheid bij delen.
 4. Klokkijken: het oefenen van klokkijken helpt bij het begrijpen van tijdsberekeningen.
 5. Getallenlijn: gebruik een getallenlijn om het begrip van getallen en hun volgorde te versterken.

Wil je jouw kind beter laten scoren met rekenen?

Kies dan voor de oefenboeken rekenen! Met deze boeken en jouw hulp krijgt je kind de lesstof gemakkelijker onder de knie. Cito-toetsen of andere toetsen maakt je kind daardoor beter en met meer zelfvertrouwen. Ons oefenmateriaal sluit goed aan op de leerlijnen en toetsen uit het leerlingvolgsysteem, zodat jouw kind goed voorbereid de IEP- of Cito-toetsen ingaat. Gegarandeerd een verbetering van de resultaten en een groei van het zelfvertrouwen. Onze oefenboeken zijn de enige met een 5-sterrenbeoordeling.

De 17 rekenrecepten die goed van pas komen

Hier vind je een overzicht van 17 praktische rekenrecepten die je kunt gebruiken om je kind te helpen bij verschillende rekenonderwerpen. Deze rekenrecepten zijn speciaal ontwikkeld om thuis eenvoudig toe te passen te zijn en sluiten naadloos aan op de schoolse rekenlessen.

Rekenen oefenen

Regelmatig oefenen is cruciaal voor het verbeteren van rekenvaardigheden. Maak een dagelijks schema en zorg ervoor dat je kind minstens 15 minuten per dag rekent. Gebruik hiervoor de oefenboeken en online tools die we hieronder aanbevelen.

Rekenen oefenen online

Er zijn tal van online platforms en apps beschikbaar waar kinderen een rekentoets kunnen oefenen. Deze platforms bieden interactieve en speelse manieren om de rekenvaardigheden te verbeteren. Enkele aanbevolen websites zijn:

 • Khan Academy
 • Rekentuin
 • Squla

Als rekenen niet vanzelf gaat

Soms gaat rekenen niet vanzelf en dat is oké. Het is belangrijk om te achterhalen waar je kind vastloopt en geduldig te blijven. Wijzer over de basisschool biedt hulp aan met extra oefeningen, begeleiding en tips. Ons team van gediplomeerde onderwijsexperts blijft jou ondersteunen met e-mails met uitleg en tips zolang jij wil, zodat jij jouw kind op weg helpt naar een kansrijke toekomst.

Met deze complete handleiding en de 17 rekenrecepten kun je samen met je kind aan de slag om rekenen leuker en begrijpelijker te maken. Heb je meer hulp nodig of specifieke vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met Wijzer over de Basisschool voor extra ondersteuning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant