Restaurant steeds vaker bezig met beleving

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Uiteten in een restaurant draait tegenwoordig niet alleen maar om lekker eten. De beleving tijdens deze avond is ook steeds belangrijker. Als het eten lekker is maar de beleving zoals de sfeer, aankleding, details bediening niet naar wens is zullen we hier niet snel nog eens naartoe gaan. Daarom zien we ook steeds meer dat restaurants op verschillende manieren inspelen op de beleving.

Het plaatje moet kloppen

Het is een simpel beredenering maar de prijs kwaliteit verhouding moet wel goed zijn. Als je een wat groter budget reserveert voor het uiteten in een restaurant dan verwacht je nu eenmaal dat niet alleen het eten lekker is maar dat ook de rest van de avond past bij het budget. Dat de borden netjes opgediend zijn, de aankleding past bij de stijl van het restaurant, de bediening een bepaalde mate van kennis heeft en er verzorgd bijloopt. Dit zijn zomaar enkele voorbeelden die zorgen dat het totale plaatje van de avond klopt.

Van de andere kant geldt soms juist het tegenovergestelde. Er zijn heel veel gezellige restaurants waar je met een kleiner budget terecht kan. Het menu wordt dermate samengesteld dat ze voor een gunstig budget heerlijke gerechten klaar kunnen maken zodat je met een volle maag en voldaan gevoel het restaurant weer verlaat. Hier speelt de beleving ook zeker een grote rol en je ziet vaak dat bijvoorbeeld het interieur een bepaalde stijl heeft, vaak wat huiselijker ingericht. Hier zie je meer speelse elementen terugkomen. Bij kunststof glazen bedrukken ze bijvoorbeeld een leuke tekst op het glas met een bepaalde boodschap. Het doel is om een lach op het gezicht te toveren van de gasten.

Verandering in wensen

De afgelopen jaren heeft COVID-19 onbewust ertoe geleid dat men anders kijkt naar een avondje uit. Vooral door de maatregelen en uiteindelijk de lockdown waren mensen aangewezen op hun creativiteit zoals het organiseren van een gezellig avondje thuis. In welke mate hing natuurlijk af van de maatregelen maar met het eigen gezin of enkele vrienden/familie werden veel gezellige avonden georganiseerd. Denk hierbij aan spelletjesavonden met het gezin of kookavonden in een bepaalde stijl met vrienden. Dit went snel want we verwachten dezelfde beleving (en eigenlijk beter) voortaan ook van de restaurants.

thema avonden

Uiteten valt onder een avondje uit. Lekker buiten de deur ontzorgt worden en genieten van de de omgeving, beleving en het gezelschap. Restaurants spelen hierop in door speciale stijlen te koppelen aan een avond. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker dat restaurants een bepaald land, seizoen of kookstijl serveren tijdens een speciaal georganiseerde middag of avond.

Andere restaurants gooien het over een andere boeg en organiseren bepaalde thema avonden. Denk hier bijvoorbeeld aan een Duitse avond waar speciale oktoberfest artikelen voor aangeschaft worden. De insteek van dit soort avonden is niet puur gefocust op het eten maar op een gezellig avondje uit. Het leuke is dat je een restaurant op deze manier ook van een andere kant leert kennen. Het kan zijn dat je hierdoor vaker besluit naar het betreffende restaurant te gaan.

Met je kinderen uiteten? Lees nu ook onze blog over kindvriendelijke restaurants!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant