Gereedschap

Wij als echte doe-het-zelf liefhebbers zijn natuurlijk dol op gereedschap. Met de juiste gereedschappen kunnen wij namelijk sneller en beter mooiere resultaten behalen.

In deze blog delen wij al onze ervaringen met de diverse gereedschappen en tuingereedschap die wij tot op heden hebben getest. Benieuwd naar onze ervaringen met verschillende merken/gereedschappen? Kijk dan snel onze gereedschap reviews in de verschillende blogs hieronder.

Het Gezinsleven - Lifestyle - Outdoor - Maak tuinieren gemakkelijker met de Accuheggenschaar ComfortCut 50:18V van Gardena
als het gaat om het onderhouden van je heggen, is de Accuheggenschaar ComfortCut 50/18V van Gardena een absolute gamechanger. Deze krachtige en handige…
hippe werkschoenen
Als je op zoek gaat naar goede werkschoenen en je gaat het internet op zie je direct dat er ontzettend veel keus is. …
Het Gezinsleven- blog Makita bladblazer banner
De herfst brengt vele mooie kleuren en omgevingen met zich mee maar ook veel bladeren waardoor een bladblazer erg gewenst is. …

Gereedschap reviews

Ook thuis en op het werk moeten er regelmatig klusjes gedaan worden. Wij vinden het erg leuk om doe-het-zelf projecten op te pakken maar dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Als je zelf een echte klusser bent of je houdt juist van tuinieren dan zit je hier goed! Met behulp van onze reviews over allerlei soorten gereedschap hopen wij je te helpen met het kiezen/aankopen van het juiste gereedschap.

Van klus gereedschap tot tuingereedschap

Ben je op zoek naar het beste gereedschap voor het uitvoeren van jouw klus voor je bedrijf of om als doe-het-zelver thuis aan de slag te gaan? Dan is goed gereedschap het halve werk. Of je nu een accuboormachine nodig hebt, een elektrische zaag of een hoge druk reiniger. Goed gereedschap zorgt voor enorme tijdswinst en wordt daarom ook wel het “halve werk” genoemd.

In de categorie gereedschap reviews lees je meer over onze ervaringen met divers gereedschap voor jouw klus in huis of juist voor in de tuin. Het beste gereedschap waar je als klusjesman of doe-het-zelver niet zonder kunt. Wat zijn nou precies de gereedschappen die absoluut niet mogen ontbreken in jouw gereedschapskist of garage?

Het beste accu-gereedschap

Het motorische gereedschap wordt steeds meer vervangen voor elektrisch gereedschap. De laatste jaren zien we het bekabelde gereedschap steeds meer vervangen worden door accu-gereedschap. Wonderbaarlijk genoeg is het accugereedschap ook steeds krachtiger en is het dan ook een waardige vervanger. Het voordeel is ook dat je vele malen flexibeler bent en niet meer met die vervelende verlengkabels loopt te vechten.

Wij testen zoveel mogelijk producten en merken om je op de hoogte te kunnen houden van verschillende apparaten en alle voor- en nadelen. Hopelijk bespaart je dit een miskoop en kan je direct en goed aan de slag met jouw eigen project.

Hamers, zagen, tangen en meer..

Naast het beste accugereedschap is het traditionele gereedschap natuurlijk ook niet weg te denken uit jouw gereedschapskist. Een goede klusser kan uiteraard niet zonder een goede hamer of schroevendraaier of juist de bijbehorende accessoires zoals een rolmaat, lijmklemmen etc.

Zorg altijd voor goede beschermingsmaterialen

Als je gaat klussen, zowel professioneel als thuis, is een goede bescherming altijd zeer belangrijk. Je dient ervoor te zorgen dat je altijd tijdens het timmeren, zagen, lassen of soortgelijke werkzaamheden goed beschermd bent tegen alle gevaren. Daarom is het van belang om te zorgen voor betrouwbare veiligheidsmaterialen. Dit begint met het kopen van een paar sterke werkschoenen met een stalen neus. Dit type schoen voorkomt dat je tenen verbrijzeld worden als er bijvoorbeeld iets zwaars op valt. Naast een set goede werkschoenen dien je te beschikken over een paar setjes werkhandschoenen, stofkappen, veiligheidsbril etc.

Benieuwd naar onze blogs of wellicht nog tips of trucs die wij met onze lezers moeten delen? Laat deze dan achter in de comments onder de betreffende blog of neem contact met ons op.