Say Goodbye to Migraine! 5 Bewezen Methodes die ECHT werken om van je migraine af te komen!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Migraine, vre-se-lijk. Ik hoop dat jullie er allemaal geen last van hebben, want het is écht niet te doen. Helaas is het een steeds vaker voorkomend verschijnsel. Ook ik heb sinds een aantal jaar af en toe ineens een intense migraine aanval, écht terror! Het begint bij mij met een flinke zeurende pijn vanuit mijn nek naar boven. Ook zie ik (niet altijd) van die aura’s en vlekken in je zicht die onderaan beginnen en langzaam naar boven schemeren. Je kunt dit vergelijken met het wrijven in je ogen en je daarna je ogen weer open doet.

Bij anderen begint migraine vaak met ernstige hoofdpijn die gepaard gaat met andere symptomen zoals misselijkheid, overgeven, overgevoelig voor licht en geluid en visuele aura’s. Het is een ontzettend complexe vorm van hoofdpijn waar veel mensen last van hebben. Klinkt enorm fijn, right? Toch heb ik een aantal methodes gevonden die me helpen om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Hopelijk helpen deze methodes jou ook! Mocht je nog tips hebben tegen die intense hoofdpijn, laat het me dan alsjeblieft weten! 

Eerst even de feiten op een rijtje; de oorzaken van migraine 

Waar migraine precies vandaan komt, weet niemand. Wel zijn er allerlei triggers die een migraine aanval kunnen uitlokken. Denk hierbij aan stress, hormonale schommelingen, bepaalde voedingsmiddelen zoals kaas, chocolade, koffie, alcohol (vooral rode wijn want hier zit sulfiet in) en kant-en-klare maaltijden, fel licht, sterke geuren en weinig slaap. 

Migraine komt bij vrouwen drie keer zo vaak voor als bij mannen of course. Soms zijn de aanvallen zo erg dat je hierdoor niet meer normaal kunt functioneren. Klachten na een migraine aanval kunnen zich uiten in vermoeidheid en het niet kunnen concentreren. Ga je ook niet proberen om toch de dag door te halen. Alles wat je nodig hebt is even rust. De ene wat langer dan de ander. 

Beter voorkomen dan genezen

De factoren die een migraine aanval kunnen triggeren, zijn factoren waar je je bewust van kunt worden door op die dagen kritisch naar je voeding, beweging maar ook naar je slaapritme kunt kijken. Denk hierbij aan gezond eten, genoeg bewegen en het vermijden van alcohol (ja-ja, daar zijn we weer. Meer informatie over de verstandige keuze om alcohol even over te slaan vind je hier.)

Ook zou het verstandig kunnen zijn om een migraine dagboek bij te houden. Dit houdt in dat je, op de dag van je migraine aanval, de dag secuur na gaat, zodat je bepaalde oorzaken kunt identificeren. Denk aan voeding, kwaliteit van slaap en stress momenten.

Medicatie en pillen op aanraden van de dokter

Medicijnen kunnen migraine helaas niet genezen. Wel bestaat er medicatie zoals Paracetamol, Naproxen of Ibuprofen die kunnen helpen tegen de hoofdpijn. Soms wordt er ook een Triptaan voorgeschreven door de arts zoals Sumatriptan, Rizatriptan of Zolmitriptan. Deze triptanen kunnen bijwerkingen hebben, lees daarom eerst de bijsluiter! 

Het Gezinsleven - hoofdpijn migraine

Voeten in kokend heet water

Ik zag een tijd terug op TikTok iets voorbij komen waarbij een aantal dames die last hadden van migraine hun voeten in super heet water deden. Dit zou moeten helpen doordat de bloedvaten in je voeten het bloed wat stroomt door je hersenen naar zich toe trekken. Hierdoor neemt de druk in je hoofd af. De moeite waard om te proberen? 

Lopen, Lopen, Lopen

Een aantal jaren geleden heb ik midden in de nacht zoveel pijn gehad van de migraine, dat ik mezelf geen raad meer wist. Ik heb mijn schoenen aan gedaan en een jas en ben om 3 uur in de nacht gewoon naar buiten gegaan om wat frisse lucht te krijgen en een stuk te wandelen. Voordat ik naar buiten ging had ik pijnstillers genomen en die begonnen tijdens mijn blokje om eindelijk te werken. Het wandelen en de frisse buitenlucht hielpen me om wat afleiding te creëren van de ontzettende hoofdpijn. Wie weet werkt dit ook wel voor jou? 

De Daith piercing 

Deze piercing wordt gezet in het oor net boven de gehoorgang en sluit aan op de basis van de helix. Volgens de principes van de acupunctuur zou er op de plek van deze piercing drukpunten moeten zitten die bij de juiste stimulatie de migraine en hoofdpijn zouden moeten verlichten. Het is niet wetenschappelijk onderzocht, maar er komen vele verhalen van mensen die deze Daith piercing hebben laten zetten duidelijk mindere klachten hebben van hoofdpijn en migraine. Wellicht dat dit iets is voor de mede migraine hebbers onder ons? 

Donkere kamer en de oogjes toe

Voor veel mensen die migraine hebben is een greintje (fel) licht al teveel. Het doet enorm veel pijn aan je ogen en geeft nog meer dimensie aan wat al je hoofdpijn was. Daarom is het een aanrader om je even af te sluiten van alles om je heen en het donkerste plekje van je huis op te zoeken. Probeer eerst medicatie te nemen, dán gauw even plat in het donker. Dan kan de medicatie zijn werk doen en heb jij heel even rust.

Sommige hebben maar een uurtje nodig om te herstellen. Bij de ander kan dit tot een dag duren. Een fijn bed en kussen is daarom ook echt belangrijk. Ik ben zelf helemaal fan van een nieuw merk dat ik heb ontdekt, Florrèl! Gratis tip;)

Alle gevolgen van dien

Mensen met regelmatige migraine ervaren dit niet alleen als onwijs vervelend, maar ook emotioneel en sociaal kan het een uitdaging zijn. Het is dus officieel een aandoening volgens de geneeskunde. Daarom is begrip van je familie en vrienden erg prettig en belangrijk. Het is een aandoening met verschillende symptomen en triggers. Het begrijpen en weten waar het vandaan komt is de eerste stap om het probleem te identificeren. Hier kun je dan weer op anticiperen zodat je (voorzorg)maatregelen kunt treffen. Hopelijk heb je wat aan deze oplossingen, heb jij zelf nog tips, laat het vooral weten! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant