Scherp blijven in je drukke leven 

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

We kennen denk ik allemaal wel het gevoel van, ik moet nog zoveel doen in zo weinig tijd. Iedereen is altijd maar druk. Druk met de kinderen, druk met werk, druk met het huishouden. Door deze drukte dwalen we vaak af en vergeten we dingen. Hoe kun je nou scherp blijven in je drukke leven? Hieronder een paar kleine tips die je hierbij kunnen helpen.

Zorg voor een goede nachtrust

Als je niet goed slaapt, ben je de volgende dag niet goed uitgerust en daardoor kan je moeilijker scherp blijven. En dat is juist wat we niet willen. We willen de dag fris en uitgerust beginnen, met het gevoel dat we ertegenaan kunnen. Zorg dus voor een goede nachtrust zodat je je dag goed kunt beginnen.

Blijf in beweging

Beweging is natuurlijk ook heel belangrijk. Niet alleen om gezond te blijven, maar ook om je geest lekker leeg te maken. Ga in de ochtend lekker naar de sportschool, een stukje hardlopen of wandelen. Je zal merken dat je hier een flinke energie boost van krijgt en hierdoor ook lekkerder aan je dag begint en over de hele dag meer energie hebt en daardoor kan je ook beter scherp blijven. Na deze beweging mag je gerust even een momentje voor jezelf pakken met een lekker bakje koffie of thee erbij.

Zorg voor goede voeding en drink genoeg

Hoe vaak horen we niet dat mensen “vergeten” zijn om te eten omdat ze het zo druk hebben. Je bent druk en wil dat ene dingetje toch nog even afmaken. In plaats van te eten pak je nog een heerlijk kopje koffie uit het nieuwe en heel goede koffiemachine op het werk en voordat je het doorhebt is de dag alweer voorbij. Neem echt je tijd om even rustig wat te eten, hierdoor krijg je weer nieuwe energie en kun je erna weer scherp blijven.

Ook is het belangrijk om goed te hydrateren, we horen het overal, maar drink voldoende water. Dit zorgt er mede ook voor dat je huid goed verzorgd blijft, daardoor kun jij stralen en zit je ook lekkerder in je vel waardoor je weer meer positieve energie krijgt.

Neem niet meer aan dan je aankan en ken je limieten

We zeggen al snel overal “ja” op. Kun je dit even doen, wil je me hierbij helpen, ga je even mee naar..? Heel herkenbaar voor veel mensen, maar het is niet erg om af en toe “nee” te zeggen. Doordat je altijd maar toezegt komt er steeds meer bij op je bordje en voor je het weet wordt het teveel en zie je door de bomen het bos niet meer. Dit helpt natuurlijk ook niet om scherp te blijven op de dingen die gedaan moeten worden, je gaat het dan vaak maar snel en niet zo goed afronden. Zeg af en toe gewoon eens “nee”. Je zal merken dat je hierdoor beter functioneert en scherper blijft.

Maak een prioriteitenlijstje

Maak dagelijks een planning van de dingen die je die dag móet doen. Dit kan ’s avonds als je klaar bent met je drukke dag en lekker met je bakje koffie op de bank zit of in de ochtend na je sportmomentje. Schrijf de belangrijkste dingen op die je die moet doen. Houdt dit tussen de 5 en 7 dingen zodat je niet overloopt. Komen er nog dingen bij? Schrijf deze onderaan je lijstje erbij, maar zorg er eerst voor dat de dingen bovenaan afgerond worden. Lukt het niet om je lijstje voor die dag af te krijgen? Morgen is er weer een dag. Ook hier geldt, doe niet meer dan je aankan.

Scherp blijven? Plan een pauze in

Een van de belangrijkste dingen om scherp te kunnen blijven is rust. Hoe druk je het ook hebt, hoe strak je planning ook is, iedereen heeft rust nodig want we hebben allemaal een grens en daar wil je niet overheen gaan. Plan daarom op tijd een pauze in. Dit hoeft niet altijd een pauze van een half uur te zijn, maar soms kunnen 10 minuutjes rust al helpen. Even je aandacht weg van waar je mee bezig was, loop een rondje, pak een kopje koffie, het maakt eigenlijk niet uit, als je maar even pauze hebt. Tijd voor jezelf is enorm belangrijk om scherp en gelukkig te kunnen blijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant