Hoe zorg je voor een sfeervolle tv-hoek?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

De gemiddelde Nederlander kijkt relatief veel televisie. Vandaar dat er behoorlijk wat tijd wordt doorgebracht in de tv-hoek. Herken je dit, maar vind jij dit deel van je huis niet bepaald sfeervol? Dan breng je er misschien (veel) minder tijd door dan je lief is. Wij helpen je graag om hier verandering in te brengen. Daarom geven we je in deze tekst een aantal tips om een sfeervolle tv-hoek te realiseren.

Koop een tv-meubel

Als je streeft naar een sfeervolle tv-hoek, mag een TV meubel eigenlijk niet ontbreken. Heb je nu nog geen meubel voor je televisie? Ga hier dan naar op zoek. Je ontdekt al snel dat er ontzettend veel mogelijk is op dit gebied. Tv-meubels zijn niet alleen verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, maar ook in talloze kleuren. Kies niet lukraak een meubel uit, want je keuze heeft invloed op de uiteindelijke sfeer. Bedenk daarom welke sfeer de tv-hoek moet uitstralen en ga dan pas op zoek naar een meubel dat hierbij aansluit.

Overweeg een vloerkleed

Veel mensen kijken vanaf de bank of vanuit een zitstoel naar de televisie. Tussen de televisie en deze meubels is vaak de nodige ruimte, want het is niet prettig om met je neus op de tv te zitten. Is de ruimte relatief groot? Dan zie je waarschijnlijk nog een groot stuk van de vloer. Hierdoor kan een tv-hoek al snel sfeerloos aanvoelen. Zet de meubels niet dichter bij de tv, maar overweeg een vloerkleed neer te leggen. Zodra je zo’n kleed neerlegt, merk je direct dat de tv-hoek een stuk sfeervoller wordt. Bovendien is een vloerkleed lekker warm aan de voeten.

Hang wanddecoratie op

Heb je één of meerdere muren in de tv-hoek voorzien van een vrolijke of warme kleur? Dan verwacht je misschien dat het een sfeervolle plek is. Helaas is dit geen uitgemaakte zaak. Voor sfeer is namelijk wel wat meer nodig dan een beetje verf of een stukje behang. Hang daarom wanddecoratie op in de hoek waar de televisie staat. Wat je aan de wand hangt, bepaal je uiteraard helemaal zelf. Dit kunnen foto’s zijn, maar je kunt ook een schilderij ophangen. Probeer de wanddecoratie zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de rest van de tv-hoek, zodat er een samenhangend geheel ontstaat.

Zorg voor comfortabele meubels

Om relaxt naar televisie te kijken, is het prettig als er comfortabele meubels in de tv-hoek staan. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Zo staat er bij veel mensen een bank of stoel die eigenlijk helemaal niet lekker zit. Grote kans dat de keuze gemaakt is op basis van de uitstraling in plaats van het comfort.

Nodigt een bank of stoel niet uit om erop te gaan zitten? Dan ga je misschien liever aan de eettafel zitten als je visite over de vloer hebt. Zonde, want de tv-hoek is hier juist een geschikte plek voor. Investeer daarom in comfortabele meubels. Dit zit niet alleen lekker, maar het draagt ook bij aan de sfeer in de tv-hoek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant