Met skischoenen op maat geniet je meer van je wintersport

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Iedereen die ooit op wintersport is geweest kan zich wel herinneren dat ski schoenen niet altijd even fijn zitten. Skischoenen op maat voorkomen deze problemen maar waarom zou je precies voor skischoenen op maat kiezen en wat komt erbij kijken? Bij sommige mensen is het zelfs zo erg dat ze bij iedere lift de schoenen open zetten maar vaak zien we wel dat men tijdens de lunch en de apres ski de schoenen losser maakt. Toch is het zeer belangrijk dat je onderbenen strak in de schoenen zitten om vervelende ongelukken te voorkomen.

Soort skischoenen

Het is belangrijk om je goed te laten adviseren bij de aanschaf van nieuwe skischoenen op maat. skischoenen zijn over het algemeen vrij prijzig en je hoopt er heel wat jaren plezier van te hebben dus neem geen overhaaste beslissingen. Aan de hand van je ervaring en ski stijl wordt er al vaak een selectie schoenen geselecteerd. In de regel is het dat een skischoen steeds stugger wordt naarmate je beter kan skiën.

skischoenen op de piste

Zooltjes

Net als bij een normale schoen kan het zijn dat je er een extra zooltje inlegt. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de schoen net iets te groot is maar ook voor extra stevigheid. Dit werkt bij een skischoen eigenlijk hetzelfde. Hoewel je een skischoen vaak juist ‘perfect’ op maat uitzoekt kan het soms voorkomen dat ze dus net iets te groot zijn. Het kan ook zijn dat je wat last hebt van de onderkant van je voet waardoor het fijn kan zijn om een zooltje met een bolling te gebruiken. Let er wel op dat dit slechts een oplossing kan zijn voor dit soort ‘kleine’ problemen.

Skischoenen op maat

Wat bedoelen we eigenlijk met skischoenen op maat? Er zijn een aantal methoden en metingen die gedaan kunnen worden maar in de regel wordt een standaardschoen vervormd naar de vorm van je voet, door warmte. Als eerste wordt er een scan van je voet gemaakt, wordt je voetmaat opgemeten en geef je aan wat je niveau/ stijl is.

Op basis van deze gegevens kunnen een aantal schoenen geprobeerd worden waarbij je in de basis eigenlijk al moet kunnen zeggen dat ze wel fijn zitten. Vervolgens is het zaak om dit te perfectioneren. Dit wordt gedaan door de schoen te verwarmen in een soort oven waarna je de schoen aantrekt en een bepaalde tijd op de schoenen blijft staan. Omdat je ski houding anders is dan dat je normaal loopt gebeurt dit vaak op een bepaald plateau wat schuin staat waardoor je de skihouding automatisch inneemt. In veel gevallen wordt er aangeboden er een speciale zool in te leggen. Dit is anders dan een standaard schoenzool omdat deze simpelweg niet genoeg steun geven.

skischoenen kiezen

Maatwerk

Het kan zijn dat de skischoenen op maat nu nog niet helemaal perfect zitten. Via speciale fitting kunnen er nog kleine aanpassingen gemaakt worden aan bijvoorbeeld de lengte of de breedte.

Sokken

Vergeet niet dat sokken ook enorm belangrijk zijn. Iedereen weet dat skisokken anders zijn dan normale sokken maar let er goed op dat er voldoende ondersteuning en bescherming is rondom je scheenbeen, wreef en je enkel. Daarnaast moet je even opletten wat voor materiaal gebruikt is. In de regel zijn ze allemaal sneldrogend en ademend maar iedere voet reageert anders. Kies het materiaal wat bij jou past.

skischoenen die goed zitten

Voorbereiding

Enige voorbereiding is wel gewenst als je skischoenen op maat gaat kopen. Denk hierbij aan goed verzorgde voeten want de kans is aanwezig dat ze je voeten willen meten. Let ook op de broek die je aantrekt want deze onderbenen zullen in zijn geheel vrij moeten zijn van andere kleding en in het kader van hygiëne kan je ervoor kiezen om eigen skisokken mee te nemen. Daarnaast is het ook verstandig eerlijk te zijn over je ervaring en eventuele klachten omdat men hier schoenen op selecteert.

Natuurlijk is een juiste skihelm ook noodzakelijk. Lees dan ook onze andere blog, zodat je de juiste skihelm vindt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant