Sleur in je relatie?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Bam! Daar is hij: de sleur! Zonder dat je het door had is de tijd die jullie aan elkaar besteden minimaal geworden. Zijn de gesprekken vooral alleen noodzakelijk of uit goed fatsoen; ‘Hoe was het op je werk?’. ‘ Hoe laat moet hij de fles?’ Je probeert ook nog je sociale leven bij te houden en zoveel mogelijk slaap te pakken waar mogelijk. Langzaam leef je meer naast elkaar af en is de quality time ver te zoeken en kom je in de welbekende “sleur” terecht..

Waar is dat gelukkige stel? Waar is de tijd dat je dingen samen deed?!

Tijd om daar wat aan te doen! Met deze tips maak je het voor jullie samen net weer wat gezelliger in huis. Iets meer quality time en genieten. En het hoeft niet moeilijk te zijn.

Tip 1. Geef elkaar herinneringen in plaats van cadeaus

Mijn vriend en ik geven elkaar sinds de geboorte van onze dochter geen cadeaus meer maar herinneringen. Een nachtje of weekend weg bijvoorbeeld. Samen, zonder kinderen! Wij hebben wel de luxe dat de opa’s en oma’s van beide zijde graag oppassen en de kinderen daar ook welkom zijn om te logeren. Heb je dit niet? Probeer het eens met vrienden. Wellicht kunnen jullie elkaar daar in helpen. Uiteindelijk ervaren we (vaak) allemaal hetzelfde.

Tip 2. Samen dineren in eigen huis

Samen buiten de deur eten kan ooit lastig zijn. Het regelen van oppas, en dan eten op ’tijd’ want die oppas moet of betaald worden of wil graag een bepaalde tijd naar huis. Wees creatief en dineer lekker thuis. Geen oppas nodig! Zorg dat de kinderen op tijd aan tafel zitten met het avondeten. In de tussen tijd (of daarvoor) bestellen jullie zelf iets anders, en dan bedoel ik geen döner kebab bij de Turk maar een maaltijd uit een echt restaurant.

Haal het op en bereid het samen, of laat het kant en klaar leveren als de kinderen in bed liggen. Kaarsjes aan, muziekje op en even normale gesprekken in plaats van ‘ eet eens door’ en ‘niet je mes in je mond’.

relatie thuis dineren

Tip 3. Plan een wellness avond samen

Geloof me, ook mannen vinden dit heerlijk. Zorg dat je geurkaarsen in huis hebt en een fijne massage olie. Zet een relax muziekje op en neem de tijd om elkaars rug even lekker te masseren. Je wordt er niet alleen beide relax van, maar het is ook weer even een fijn intiem momentje. Na de tijd even douche en heerlijk Zen naar bed!

Tip 4. Telefoon aan de kant

De meest simpele maar minst bedachte om je sleur te verminderen in om die telefoon eens even een avond aan de kant te gooien. Geen socials, geen voetbalstanden.. gewoon even samen wat kijken of een spelletje doen. Even onbereikbaar voor anderen en alleen bereikbaar voor elkaar. En ja, het kan akelig stil zijn maar dat lijkt me dan meteen een wake-up call!

sleur in je relatie tips

Tip 5. Neem een huishoudelijke hulp

Zie het als een investering in de relatie. Zowel tussen jullie samen als die met de kids. Wanneer je één keer per week of twee weken iemand laat komen voor de voor jou meest vervelende huishoudelijke (poets)taken in huis zul je zien dat je oprecht gelukkiger wordt én meer tijd over houd voor elkaar en leuke dingen. Het voelt misschien als geld weg gooien, maar uiteindelijk verdien je dit terug in tijd en plezier met je gezin.

Hopelijk kan je iets met deze 5 tips tegen een sleur in je relatie. Heb je zelf wellicht nog goede tips die wij kunnen gebruiken tegen een sleur? Laat dit dan weten in de comments hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant