Slimme huishoudelijke apparaten die je leven makkelijker maken

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

We ontkomen er allemaal niet aan, het huishouden. Zelf vind ik het helemaal niet erg om huishoudelijke taken te doen. Ik zet een muziekje aan en poetsen maar. Maar voor veel mensen zijn de huishoudelijke taken echt een crime. Vaak is het leven op zichzelf al te druk met werk, de kinderen, sporten en ga zo maar door. Het laatste wat de meeste mensen dan nog willen als ze thuiskomen is het huishouden.

De nieuwe generatie slimme huishoudelijke apparaten

Tegenwoordig hoeven we niet eens meer op te staan van onze bank om de lampen aan of de gordijnen dicht te doen. Eigenlijk worden we hier behoorlijk lui van, want we doen vrijwel alles via een app op onze telefoon. Maar voor de huishoudelijke taken is het toch wel erg handig dat er van die fijne snufjes op de markt komen.
Hieronder wat tips voor slimme huishoudelijke apparaten die je leven een stuk makkelijker kunnen maken.

smartphone apparaten bedienen

De robotstofzuiger

De eerste in het rijtje van de slimme huishoudelijke apparaten is de robotstofzuiger. Wie kent deze nou niet? Ik denk dat je deze stofzuiger inmiddels al in vele huishoudens kunt vinden. Je kunt deze robotstofzuiger zo instellen dat hij lekker door het huis gaat als jij aan het werk bent. Sommige hebben ook nog een dweil functie, wat wil je nog meer? Ook hebben veel van deze stofzuigers een geïntegreerde infrarood sensor die ervoor zorgt dat hij niet overal tegenaan botst. Jij kunt rustig naar je werk en zodra je thuiskomt is je vloer weer fijn schoon.

slimme robot stofzuiger

Kokende waterkraan

De volgende in het rijtje van slimme huishoudelijke apparaten is de kokende waterkraan. De bekendste is denk ik de Quooker, maar je hebt hier meerdere varianten in. Moet je vlug even nog wat in elkaar zetten voor het avondeten maar je hebt geen tijd om te wachten tot het water eindelijk eens een keer kookt? Dan is de kokende waterkraan een ideale oplossing. Uit deze kraan komt direct kokend water waardoor het allemaal net wat sneller gaat. Ook een kopje thee is zo gezet.

Nu hoor ik de moeders onder ons al denken, heel leuk zo’n kokende waterkraan, maar is dit niet gevaarlijk voor mijn kinderen? Het antwoord is nee. Op elke kokende waterkraan zit namelijk een kinderbeveiliging. Zonder deze beveiliging te ontgrendelen komt er geen kokend water uit de kraan, dus je hoeft niet bang te zijn dat je kind zich ineens kan verbranden als hij of zij de kraan wil gebruiken.

Slimme wasmachine

Deze machine vind ik zelf erg handig. Wasmachines (en ook drogers) die je via je smartphone aan kunt zetten. Voor mij dé ideale slimme huishoudelijke apparaten. Niet iedereen vindt het fijn om de wasmachine te laten draaien als ze niet thuis zijn, maar ikzelf heb hier geen problemen mee. Voordat je gaat werken (of de avond ervoor) doe je je was en wasmiddel alvast in je machine zodat deze klaar staat. Op je werk zet je via de app je wasmachine aan zodat deze perfect op tijd klaar is als jij thuiskomt. Geen natte was die uren in de machine zit, maar een fris wasje die jij bij thuiskomst meteen op kunt hangen.

slimme wasmachine

Was-droogmachine

De volgende in de categorie slimme huishoudelijke apparaten scheelt niet mega veel tijd, maar het is wel een handig apparaat. Een combinatie van een wasmachine en een droger. Sommige mensen zweren erbij en anderen vinden het helemaal niets, maar dit is persoonsafhankelijk. Het handige is dat wanneer je was klaar is, je deze niet eerst nog over moet hevelen naar de droger (bij sommige mensen staan deze 2 ook niet bij elkaar en dat geeft gedoe) maar dat je alleen maar wat knoppen in hoeft te tikken zodat hij begint te drogen en jij kunt weer verder met de rest van je huishoudelijke taken.

Daarbij komt ook nog dat je de was niet meer op hoeft te hangen, maar je deze direct uit de droger op kunt vouwen en weg kunt leggen. Behalve als je nog moet strijken, helaas is hier (voor zover ik weet) nog geen slimme oplossing voor.

Slowcooker

Ik hoor je al denken, SLOWcooker, dat gaat toch juist heel langzaam, hoe bespaar ik dan tijd? Dat klopt inderdaad. En tóch valt de slowcooker in de categorie slimme huishoudelijke apparaten. Waarom vraag je je af? De slowcooker bereidt -zoals de naam al doet vermoeden- je eten heel langzaam gaar. Het enige dat jij hoeft te doen is je groente en het vlees voorbereiden zodat het in de pan kan, je zet je pan aan en zodra jij (uren later) thuiskomt is je maaltje klaar, want het apparaat doet het werk voor jou. Het nadeel hieraan is wel dat het apparaat de hele dag aanstaat (elektra kosten).

slimme vaatwasser

Nu begrijp ik dat je dit misschien ook niet heel veilig vindt, maar gebruik hem anders eens als je wel thuis bent maar geen tijd hebt om te koken, dan kun je het toch een beetje in de gaten houden.

En nadat je klaar bent met eten zet je alles in je slimme vaatwasser (ja, helaas moet je het er nog wel zelf inzetten), zodat deze je afwas weer mooi schoonspoelt en je het niet zelf hoeft te doen. Zodra de vaatwasser klaar is kan alles weer in de kast en dankzij alle slimme huishoudelijke apparaten die je inmiddels hebt, houd jij tijd over in de avond die je met je gezin door kan brengen.

Overige slimme huishoudelijke apparaten

Natuurlijk zijn er nog veel meer slimme huishoudelijke apparaten. Denk aan afzuigkappen, kookplaten, vaatwassers. Maar ook ovens, koelkasten/vriezers en koffiemachines. Ik denk dat tegenwoordig voor alles in huis (behalve voor het strijken en vullen van de vaatwasser) wel slimme huishoudelijke apparaten te vinden zijn.

Hebben jullie nog leuke tips voor andere slimme huishoudelijke apparaten? Laat ze dan achter in de comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant