Zo helpt de smartphone jou in het gezinsleven!

Wij beoordelen dit product met een:

Er wordt vaak negatief gedaan over de smartphone en welke invloed dat heeft op ons (gezins)leven. Maar je kunt je smartphone ook heel goed gebruiken, en zorgen dat het echt een verrijking is voor jou en je gezin. Je gebruikt het dan echt als hulpmiddel! In dit blog lees je hoe je smartphone zo kan inzetten.

De juiste smartphone

Allereerst wil je natuurlijk wel wat geld voor je gezin overhouden, en dit doe je onder andere door niet als ouders helemaal leeg te lopen op de dure abonnementen die je bij je telefoon hebt. Hoe je de prijs van dit abonnement naar beneden krijgt? Door na afloop van je abonnement niet direct in de marketingtrucs van de grote telefoonmerken te trappen, maar door bij je huidige telefoon een goedkoop sim only abonnement af te sluiten. Zo houd jij meer geld over voor je gezin!

Voorkom chaos met herinneringen en takenlijsten

Wanneer het echt chaos wordt in het gezin? Als je erachter komt dat je iets vergeten bent. Denk bijvoorbeeld aan dat ene evenement op school waarvoor je kind iets specifieks mee naar school moet, en je daar vijf minuten voor die tijd weer achter komt omdat je zoon of dochter dit achteloos nog even aangeeft.

Zodra je iets tegenkomt of hoort wat er in de toekomst gedaan moet worden, noteer het dan direct (op één plek!) in je telefoon. En stel daar bij ook direct in wanneer dat gedaan moet worden, en stel daarnaast ook nog in dat je bijvoorbeeld 12 uur van tevoren een melding krijgt. Hier zijn tegenwoordig veel verschillende handige apps voor, kijk welke het beste bij je past. Het gaat je een hoop ellende besparen!

Quality time tracker

Het liefst heb je met je gezin zoveel mogelijk quality time. Maar je zult vaak zien dat ouders tijdens deze zogenoemde quality time toch op hun mobiele telefoon aan het kijken bent. Dat wil je natuurlijk voorkomen, want anders is het geen échte quality time. Installeer daarom een quality time tracker app op je telefoon, die er echt voor zorgt dat je bijvoorbeeld 5 uur lang alleen bereikbaar bent voor noodgevallen. En zijn je kinderen al wat ouder? Dan is het ook een goed idee om dit op hun telefoon te installeren, tijdens bijvoorbeeld een spelletjesavond. Zo zijn ouders én kinderen echt even bij elkaar, zowel mentaal als fysiek.

Fotografie

De tijd van foto’s maken en het fotorolletje laten ontwikkelen ligt alweer een tijdje achter ons (althans, het lijkt erop dat dit ook weer bezig is met een revival), en tegenwoordig kun je met je mobiele telefoon mooiere foto’s maken dan dat je 25 jaar geleden kon met een dure camera. Maak daar ook gebruik van, en sla ze op in de cloud! Zo zijn niet al je foto’s en filmpjes weg als je telefoon crasht of wordt gestolen. Ohja, en je kunt ze natuurlijk ook laten afdrukken en/of er een ouderwets fotoboek van (laten) maken. Hiervoor zijn tegenwoordig vele mogelijkheden, wel zo leuk om je kind later te kunnen aanbieden!

Kortom; een smartphone is een heel mooi apparaatje maar het is hóe je het gebruikt! Je kunt een smartphone namelijk op zo’n manier gebruiken dat je gezinsleven er wel bij vaart, en dat is wat je wilt toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant