5 korte, snelle spelletjes, gegarandeerd plezier voor een kwartier !

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Snelle spelletjes zijn de ideale gezinsactiviteit als je weinig tijd hebt en toch even een gezellig spelletje wilt spelen. Uit al deze snelle spelletjes komt binnen het kwartier een winnaar. Heb je wel meer tijd is het ook leuk om deze spelletjes met elkaar te combineren en bij te houden wie na deze 5 spellen het vaakst gewonnen heeft. Want zeg nou zelf, je hebt niet altijd zin om uren te besteden aan één gezelschapsspel en snelle spelletjes zorgen voor een hoge en goede energie bij de spelletjes.

Halli Galli

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 15 minuten
Aantal spelers: 2 tot 12

Halli Galli, het spel dat bekend staat om zijn bel is een kaartspel waarbij het de bedoeling is om alle kaarten te verzamelen door zo snel mogelijk op de bel te drukken. Ideaal als je van snelle spelletjes houdt! Het enige wat je hoeft te kunnen in dit reactiespel is tot 5 tellen. Halli Galli start door ieder speler evenveel gedekte kaarten te geven. Om de beurt draait een speler een kaart om, er is bij iedere speler altijd maar één kaart zichtbaar.

Liggen er van een bepaald soort vrucht precies 5 exemplaren op tafel, dan is het tijd om zo snel mogelijk de bel in te drukken. Want wie dat als eerste lukt, krijgt alle open gedraaide kaarten. Heb je geen kaarten meer over, dan is voor jou het spel voorbij. Wie blijft als laatste over en wint daarmee dit leerzame, snelle spelletje?

Er is van Halli Galli ook een junior variant, deze kun je spelen vanaf 4 jaar en de kaarten staan vol leuke clowns hoofden.

Ben je juist op zoek naar een moeilijkere variant, kijk dan eens bij Halli Galli Extreme. In dit spelletje kom je dieren en vruchten tegen en ook zijn er nieuwe regels bedacht. Hier wordt het spel alleen maar chaotischer en hilarischer van. Lukt jou het nog om alles te onthouden?


Exploding Kittens

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 15 minuten
Aantal spelers: 2 tot 5

Hou jij van katten, explosies, laserstralen en af en toe ook van een geit, dan is dit tactische kaart spelletje zeker iets voor jou en het is ook nog eens een van de leukste snelle spelletjes. Het doet ons denken aan een Russisch roulette, explodeert er een kitten in jou beurt dan heb je meteen verloren, tenzij je jezelf kunt verdedigen. Hiervoor gebruik je een defuse-kaart, daar staan bijvoorbeeld laserpointers, katten yoga en catnip sandwiches op. 

Er wordt gestart met alle kaarten gesloten op een stapel, om de beurt pak je een kaart van de stapel. Iedere keer als je aan de beurt bent, heb je de kans andere spelers aan te vallen, te gluren in de stapel of een exploderende katten kaart te verplaatsen. Het spelletje is gemakkelijk te spelen, met 5 minuten uitleg kun je aan de slag. Alle kaarten met effecten hebben een duidelijke uitleg en een strategie bedenken is niet echt nodig. Het is niet geschikt om de hele avond te spelen maar het is een echte topper als je zin hebt in snelle spelletjes!


Qwixx

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten
Aantal spelers: 2 tot 5

Qwixx is één van die snelle spelletjes die je snel begrijpt en die wel heel leuk uit te breiden is met aanvullingen. Het is een snel en spannend spelletje waarbij je kan winnen door de juiste dobbelstenen te gooien. Je moet strategisch en tactisch kunnen spelen en het leuke is dat je nooit stil hoeft te zitten, ook als je tegenstander dobbelt kun jij mee profiteren. Want hoe meer getallen je op je scorebord aankruist, des te meer punten je krijgt.

Als eerste schaf je het basisspel aan en dan kunnen je kiezen voor de uitbreidingen:

  1. Qwixx Karakters: je speelt Qwixx zoals je gewent bent, maar je wordt deze keer een beetje geholpen door de karakters. Deze karakters hebben allemaal een speciale eigenschap, zo mag je bijvoorbeeld extra kruisjes zetten of twee keer dobbelen.
  2. Qwixx Mixx: 2 nieuwe varianten scoreblocks, dat wordt een nieuwe strategie bedenken! Want op het eerste block staan alle kleuren door elkaar en op de tweede variant zijn de cijfers door elkaar geschud.
  3. Qwixx Connected: ook in deze uitbreiding bevinden zich 2 nieuwe varianten scoreblocks, zo kom je hier kettingen (verbonden vakjes in een keer wegstrepen) en treden (probeer alle 11 extra vakjes aan te kruisen) tegen.
  4. Qwixx Big Point: Als je uitgekeken bent op de gewone variant is er ook nog Qwixx Big Point, hierin zijn veel meer punten te verdienen, maar kun jij ervoor zorgen dat dit in jouw voordeel werkt of verlies je de strijd?

Als je dit allemaal hebt geprobeerd en nog niet klaar bent met Qwixx, dan is er nu ook Qwixx het kaartspel. Net zo eenvoudig, net zo spannend, maar net even anders dan het dobbelspel Qwixx.


Codenames

Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speelduur: 15 minuten
Aantal spelers: 2 tot 8

Bij het spelletje codenames bevinden zich 25 spionnen op tafel. Maar een speler van elk team weet welke spionnen bij zijn team horen. Het doel is om met aanwijzingen van één woord gegeven door jou teamleider als eerste contact te maken met al jouw spionnen. Maar let op, spreek je per ongeluk een spion van de tegenpartij aan, dan kan deze er met jouw informatie vandoor gaan en nog erger, spreek je de huurmoordenaar aan? Dan heb je automatisch verloren. Een uniek woordspel wat niet snel gaat vervelen want er zijn maar liefst 400 verschillende woorden beschikbaar. Het kan tot de categorie snelle spelletjes behoren als je de zandloper gebruikt, anders kan het lang duren.

Wil je nog meer lezen over het spelletje codenames, kijk dan hier.


Uno

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 60 minuten
Aantal spelers: 2 tot 12

UNO behoort toch wel tot een van de klassiekers als het aan komt op snelle spelletjes. Deze positie heeft het ook zeker verdient. UNO is gemakkelijk uit te leggen en met een beetje geluk kom je een heel eind. Je start met zeven kaarten en het enige doel is om ze zo snel mogelijk allemaal weer kwijt te zijn. Dit doe je door kaarten met dezelfde kleur of waarde op de stapel te leggen.

Er zitten ook pestkaarten in dit spelletje, deze draaien bijvoorbeeld de spel richting om, veranderen de huidige kleur of laten je een beurt overslaan. Vergeet niet om als je nog maar één kaart in je handen hebt, UNO te roepen. Doe je dit niet, dan zal je twee kaarten van de stapel moeten pakken. Wie als eerste al zijn kaarten kwijt is wint dit spannende kaart spelletje!

Welke van deze snelle spelletjes lijkt jou het leukst?

Dit waren onze aanraders als je zin hebt in korte en snelle spelletjes. Hopelijk hebben we je met dit artikel wat tips en ideeën kunnen geven om nieuwe snelle spelletjes uit te zoeken. Wil je nog meer lezen over gezelschapspellen? Dan kun je altijd bij onze categorie gezelschapsspellen kijken om meer inspiratie op doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant