Snurken, wat doe je ertegen?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Je kent het vast wel, je ligt net lekker in te doezelen en dan hoor je naast je een bulldozer over het gazon gaan. Of misschien is je wel verteld dat jij die bulldozer bent. Ik heb het natuurlijk over snurken. Iets wat veel mensen uit hun slaap kan houden en niets is vervelender dan geen goede nachtrust te hebben gehad, want daardoor ben je de volgende dag niet fit om aan je drukke dag te beginnen.

Maar wat kun je nou doen tegen snurken? Vroeger gaf je een elleboog zodat degene naast je anders ging liggen en zo voor 5 minuten zou stoppen met snurken. Tegenwoordig zijn er gelukkig wel wat effectievere hulpmiddelen die het snurken tegen kunnen gaan.
Hieronder heb ik een paar van deze hulpmiddelen bij elkaar gezet.

snurken neuspleister

Neuspleisters

De neuspleister is niet alleen effectief bij het snurken maar werkt ook goed bij een verstopte neus. Wat doet een neuspleister? Een neuspleister is bedoeld om je neusgaten beter open te houden, waardoor je weer beter kunt ademen. Dankzij de pleister worden jouw neusvleugels bij elkaar gehouden waardoor je neus niet zo makkelijk “dicht” zal gaan zitten en dit helpt natuurlijk weer tegen het snurken. Het is een kleine dunne pleister die je aan de buitenkant van je neus over de neusbrug kunt plaatsen. Let wel op, je kunt hem niet zomaar op je neus plakken, lees de instructies goed want als je de pleister niet op de juiste plek plaatst zal deze niet veel nut hebben.

Buisjes/Neusspreiders

De neusspreider is een soort (pijnloos) klemmetje dat je in je neusgaten plaatst zodat je neusgaten beter open blijven staan, ideaal tegen het snurken.
De voordelen van een neusspreider op een rijtje:

  • Vrijer ademen
  • Meer zuurstof
  • Minder snurken
  • Beter slapen

Hoe het werkt: Voor gebruik maak je de neusspreider een klein beetje nat zodat deze wat beter in de neus glijdt. Zorg ervoor dat je de spreider zo ver mogelijk in je neus duwt. Kan hij niet verder, duw dan niet door. Dit betekent dat je de vernauwing in je neus hebt bereikt en je zal vrij snel merken dat de neusspreider zijn werk meteen doet en snurken al gauw verleden tijd zal zijn.

Er zijn verschillende soorten buisjes/neusspreiders. De harde buisjes zijn gemaakt van stevig siliconen en de zachte buisjes zijn gemaakt van – je raadt het al- zachte siliconen. Je moet voor jezelf even uitproberen welke je als het prettigst ervaart. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten zodat er voor iedereen wel een passende maat te vinden is.

Anti-snurk neusclip

Een ander hulpmiddel tegen snurken is de neusclip. Dit is een klein hulpmiddel dat tijdens je slaap als een soort klemmetje op je neustussenshot plaatst. Ook dit klemmetje zorgt er weer voor dat dat je neusademhaling tijdens het slapen beter wordt. De lucht wordt beter geleid en er wordt meer zuurstof aangevoerd. De neusclip plaats je eenvoudig door hem in beide neusgaten te duwen tot deze niet meer verder kan. Ook hier heb je weer verschillende varianten in. Meestal zijn de gemaakt van medische siliconen of flexibele kunststof. Maar je hebt ook neusclips die uitgerust zijn met twee magneten, zodat ze extra goed op hun plek blijven zitten tijdens je slaap.

Anti-snurk bitje

Het laatste wondermiddel tegen snurken is een ani-snurk bitje. Dit bitje of ook wel beugel genoemd zorgt ervoor dat je kaak tijdens het slapen niet naar achteren zakt. Dit houdt je luchtweg vrij en daardoor kun je makkelijker ademhalen. En makkelijker ademhalen betekent in dit geval, niet snurken. Je kunt de bitjes op maat laten maken maar er zijn ook bitjes die gemaakt zijn van zacht materiaal dat zich aanpast aan jouw gebit en waarmee je het bitje dus zelf op maat maakt.

Ik hoop dat je na het lezen van deze tips het snurken tegen kunt gaan en een betere nachtrust zal hebben.

Heb je zelf nog tips die kunnen helpen tegen snurken? Laat ze hier achter in de comments.

snurken snurkbeugel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant