Waarom zou je een SodaStream aanschaffen?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je een SodaStream aan kan schaffen. De meest voorkomende reden is natuurlijk dat je graag bruiswater drinkt of dat je momenteel juist iets anders drinkt en over wil stappen op (bruis)water. Buiten kraanwater koop je alle soorten drank in flessen of blikjes waardoor je halve winkelwagen al vol ligt met die zware verpakkingen. Dit kan ook een reden te zijn om eens na te denken aan een alternatief zoals de SodaStream. Omdat veel mensen er het fijne nog niet van weten hebben we hieronder een aantal interessante punten opgeschreven.

Wat is een SodaStream?

SodaStream is een apparaat waarmee je kraanwater om kan toveren tot bruiswater. Hiervoor heb je een speciale fles nodig, de SodaStream en een CO2 cilinder. Deze cilinder brengt de CO2 over naar de fles die gevuld is met water waardoor je bruiswater krijgt.

Hoe werkt het?

Bevestig de cilinder in de Sodastream
Vul de speciale fles met (kraan)water
Draai de fles vast in de SodaStream
Druk op de knop of beweeg de hendel (afhankelijk van het soort apparaat)
Laat los en bepaal zelf de intensiteit van het bruiswater
Draai de fles weer los van de SodaStream en draai de bijbehorende dop op de fles

Duurzaam

Als je online wat onderzoek doet naar de SodaStream is de duurzaamheid één van de punten die eigenlijk altijd benoemd wordt. Na het lezen van verschillende artikelen is het eigenlijk nog niet helemaal duidelijk of het nou duurzaam is of niet en in hoeverre het duurzaam is. Het komt er eigenlijk op neer dat het grotendeels te maken heeft met hoe intensief de SodaStream gebruikt wordt en hoe nu achterhaald moet worden wat de totale uitstoot is van het apparaat zelf tot aan de cilinder.

In grote lijnen kan wel gesteld worden dat een SodaStream duurzamer is dan flessen bruiswater kopen in de supermarkt, al is dit natuurlijk wel afhankelijk van het gebruik. In plaats van alle plastic flessen die je koopt schaf je nu een CO2 cilinder aan die 50-60 liter water om kan zetten naar bruiswater.

Kosten

Een ander belangrijke overweging is de prijs, zowel van de aanschaf als van het verbruik. De prijs van de SodaStream is lastig te bepalen omdat er continu aanbiedingen zijn maar hou rekening met minimaal €90,-. Daar zit dan over het algemeen een CO2 cilinder en drinkfles bij. Het nadeel van 1 drinkfles is dat je die pas kan vullen als die leeg is. Met een extra fles kan je er altijd 1 in de koelkast zetten.

De drinkfles kost normaal gezien € 20,- maar na een korte zoektocht komen we uit bij € 13,- en de prijs van een CO2 cilinder verschilt ook maar hou rekening met ongeveer €25,-. Het voordeel van de cilinders is dat je deze bijvoorbeeld bij AH in kan wisselen voor een nieuwe. Per wisseling betaal je dan €12,99.

Of het voordelig is hangt dus echt af van de hoeveelheid bruiswater was je drinkt en wat de aanschafwaarde was van het apparaat. Wanneer je het apparaat een jaar gebruikt kan je er wel vanuit gaan dat je in ieder geval niet duurder uit bent dan bruiswater van de bekende merken.

Alternatieven

Er zijn eigenlijk twee alternatieven te vinden, buiten de verschillende modellen van SodaStream zelf. Zo heeft Blokker een eigen alternatief geïntroduceerd genaamd Blokker sodawater. Deze zijn gunstiger geprijsd dan SodaStream en ze beschikken over een eigen CO2 capsule.

Het andere alternatief is Aarke. De prijs ligt wel een stuk hoger maar hier spelen ze in op het design van het apparaat. We kunnen ook wel stellen dat deze er een stuk mooier uitziet dan de SodaStream.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant