6 speelvijvers en speelbossen in Drenthe

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Er zijn een heleboel toffe kinderwandelingen, speelvijvers en speelbossen in Drenthe te vinden. Deze plekken zijn ideaal om lekker te spelen en prikkelen de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen! Zo zijn er zwemplassen waar zelfs de kleinste al lekker kunnen spartelen, stranden waarbij het net lijkt of je op vakantie bent en genoeg speelplekken om je te vermaken. De speelvijvers en speelbossen in Drenthe liggen over de hele provincie verspreid, wij hebben een complete lijst opgesteld zodat jij er eentje uit kan zoeken die bij jullie past!

Het leuke aan de speelvijvers en speelbossen in Drenthe is dat je steeds op een andere manier kunt genieten van de natuur. Natuurlijk kun je overal klimmen en klauteren, maar sommige gaan net een stapje verder. Zo zijn er speelbossen in Drenthe met een heerlijk zandstrand en kun je met waterpompen een heuse modderpoel maken! Lees snel verder, dan weet jij deze leuke plekjes voortaan ook te vinden.

Speelvijver Kibbelkoele

In boswachterij Sleenerzand ligt Kibbelkoele, een heerlijke, schone zwemplas met een ruim zandstrand waar ook de allerkleinsten spetterplezier kunnen beleven. De plas is ongeveer 4 hectare groot en is ondiep. De bodem loopt langzaam af, wat heel prettig is voor kleine kinderen! Deze kunnen rustig aan de waterrand spelen. 

De Kibbelkoele is een kunstmatig meertje dat ligt in de natuur in Drenthe in de plaats Kibbelveen, het ligt verstopt achter de bossen van het Sleenerzand en is ontstaan bij de aanleg van de N381, ook wel de Friesland route genoemd. Het zand wat hier is weggehaald, is gebruikt voor het traject van Noord-Sleen naar Emmen.

In de speelbossen in Drenthe zijn ook kiosken aanwezig. Bij de kiosk kun je in de zomermaanden terecht voor eten zoals ijsjes of een slush-puppy! Ook allerhande lekkers uit de frituur en drinken zoals koffie/thee is er te koop. Er is volop picknickgelegenheid en er zijn ook toiletten (waarvan één voor gehandicapten) aanwezig.

Speelvijver ’t Nije Hemelriek

Aan de rand van boswachterij Gieten-Borger, tussen Gasselte en Anderen, ligt zwemvijver ’t Nije Hemelriek. De speelvijver staat bij omwonenden al jaren bekend als de perfecte plek om ’s zomers je handdoek op het zand neer te leggen en te genieten van zon, water en strand. Het water heeft een tropische kleur blauw en de witte stranden geven je het gevoel dat je een verre reis hebt gemaakt. De ideale plek voor wat verkoeling tijdens de warme zomermaanden van tegenwoordig. 

Er zijn ook speeltoestellen, een kiosk, toiletten en een restaurant. Het is een veilige omgeving waar jouw kinderen zeker veel plezier kunnen maken. Je bent vrij om je eigen eten en drinken mee te nemen en er zijn verschillende plekken voor een picknick. Het restaurant ’t Hemelriek ligt pal naast de zwemvijver. 

Zin om tussen het spelen en zonnebaden ook nog wat te wandelen? Het Kabouterpad Boomkroonpad is een hele leuke route waar je ongeveer 1 uur tot 1,5 uur mee bezig bent. Let wel op, honden zijn op het strand niet welkom. 

Speelvijver ’t Gasselterveld

Vlakbij de speelvijver ’t Nije Hemelriek ligt zwemplas ’t Gasselterveld. Deze plas die in het midden ruim 50 meter diep is, is een voormalige zandafgraving. In 2018 is het Gasselterveld uitgroepen tot mooiste zwemplas van Drenthe, het helderblauwe water is dan ook een prachtig gezicht. Je kunt er zwemmen en de kinderen kunnen er de mooiste zandkastelen bouwen. 

Door het koude en diepe water en de instortende oevers was de plas voorheen gevaarlijk voor zwemmers. Aan de oostkant is echter een ondieper gedeelte gemaakt, waarbij een ballenlijn aangeeft waar het dieper wordt, zorg dus dat de kinderen hier niet voorbijgaan!

Het is een heerlijke plek waar je nu naar hartenlust kunt zwemmen en zonnen. Omdat zwemvijver ’t Nije Hemelriek ernaast ligt, kun je gebruik maken van de horeca faciliteiten en toiletten bij deze plas, dit is maar een paar honderd meter lopen.

Speelbos Lorken

In de buurt van de twee zwemvijvers ligt het Speelbos Lorken. Achter het Buitencentrum Boomkroonpad, waar je wellicht al geweest bent toen je de kabouter wandeling maakte waar ik je over vertelde bij Speelvijver ’t Nije Hemelriek, liggen twee speeltuinen. Als je nog nooit eerder in een speelbos bent geweest, denk je wellicht dat dit het is. Maar nee, dit zijn gewoon twee normale speeltuintjes. Loop een klein stukje door en je ziet een bord “Speelbos Lorken”, daar begint het plezier in de speelbossen in Drenthe pas echt!

Het leuke van dit speelbos is dat het enorm uitgestrekt is. Er zijn verspreid door de bossen een aantal speeltoestellen waarop je kunt klimmen en klauteren en er is ook een schommel. Aan de rand van het bos zijn een pomp en een zanderig stukje speciaal aangelegd om lekker te kunnen spelen in de modder. Dit is een van de speelbossen in Drenthe waar de grootste hoeveelheid takken te vinden is om (boom)hutten mee te bouwen, zo groot dat je hele gezin erin past!

Het is een aanrader om schone kleren mee te nemen, ze kunnen er uren ravotten maar ze worden er wel vies en zanderig van! De weg terug naar huis zal vast heerlijk rustig zijn… maar dat is ook de bedoeling van spelen in de speelbossen in Drenthe!

Speelvijver ’t Loomeer

’t Loomeer in boswachterij Schoonloo is een heerlijke zwemvijver met een zandstrand. Het maakt niet uit hoe oud je bent, het is hier altijd leuk! Bij de kiosk kun je op zomerse dagen voor eten en drinken terecht, ook zijn er picknickplaatsen en toiletten. Het nabijgelegen heide- en vennengebied De Tweelingen is een mooie plek om te wandelen.

Het Gezinsleven - Uitstapjes - Natuur - Speelbossen - Speelvijvers en speelbossen in Drenthe - Spelen met zand

Speelvijver Ieberenplas

De Ieberenplas in boswachterij Grolloo is een besloten zwemvijver met een heerlijk zandstrand. Veilig voor de kleintjes en er valt waterpret te beleven voor iedereen. De maximale diepte van de plas is 2 meter.

Wil je het zwemmen combineren met een sportieve activiteit? Vanaf de Ieberenplas kunnen wandelingen gemaakt worden in het aangrenzende bos- en natuurgebied. Deze plas ligt links van de weg van Schoonoord naar Rolde in de buurt van Schoonloo.

Honden zijn helaas niet toegestaan bij deze speelvijver. Wil je toch liever met je hond op pad? Dan kun je beter naar het Zwarte water of Elpermeer. Bij de kiosk kun je op zomerse dagen terecht voor drinken en er is ruime picknickgelegenheid. Er is ook voor toiletten is gezorgd.

Wat vind jij van de speelbossen in Drenthe?

Zoals je wel leest zijn er genoeg leuke speelvijvers en speelbossen in Drenthe te vinden. Deze uitstapjes zijn perfect voor het hele gezin. Iedereen kan op zijn eigen manier genieten van de natuur, je kun een boek lezen, zonnebaden, klimmen en klauteren, wandelen en al je energie kwijt of juist even bijtanken. Welke speelbossen in Drenthe ga jij als eerste ontdekken? Wat is jouw favoriet en hebben we er nog eentje gemist? We horen het graag, stuur ons een berichtje of tag ons in jouw foto op Instagram of Facebook!

Veel speelplezier in de speelbossen in Drenthe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant