Speelbossen in Gelderland, ontdek de natuur met kinderen!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Het ideale gratis uitje waar kinderen hun energie kwijt kunnen en zich heerlijk vermaken is toch wel om de speelbossen in Gelderland te bezoeken. Je kunt er de wetenschapper uithangen en op zoek gaan naar insecten en de sporen van paddenstoelen. Heerlijk spelen, vies worden en kliederen met water en het is nog goed voor je lichamelijk ontwikkeling ook! Nergens oefen je zo goed de fijne en grove motoriek als in het bos. Dus neem een goed gevulde picknickmand mee en kom lekker ravotten in de speelbossen in Gelderland.

Speelbossen in Gelderland

Benieuwd waar je die leuke speelbossen in Gelderland vindt? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Ga er lekker op uit, trek oude kleren aan en zorgen voor iets lekkers, dan weet ik zeker dat jullie je prima vermaken.

Speelbos Avonturenbos Groesbeek

Avonturenbos Groesbeek is bedacht door kinderen maar vooral ook voor kinderen! Hoe zit dat? Er zijn voor het ontwerp van dit speelbos in Gelderland tekeningen en maquettes van kinderen gebruikt. Kinderen hebben dus bedacht wat ze leuk vinden en dit werkelijkheid zien worden. Dit zie je terug in o.a. een boomzweefpad, een boomhut, een halfondergrondse hut, een smokkelpad en allerlei toestellen. Je vindt er genoeg om in te klimmen, hangen, zitten, liggen, schuilen en rollen. Het is echt een van de betere speelbossen in Gelderland en eigenlijk van heel Nederland!

Je kunt hier alles zijn en doen en het is de plek voor verstoppertje. Het leuke aan dit speelbos is dat het zo uniek is. Omdat je de kindergeest in elke hoek terug vindt, zie je andere speeltoestellen dan anders. Alles is gemaakt van hout uit het bos, wat ik ook zeker een pro vindt! Het spannendste is de touwbrug tussen de bomen, maar ben je niet zo’n durfal? Dan kun je ook spelen met water bij de pomp op de waterspeelplaats en je eigen hut bouwen!

Het avonturenbos is ingericht in twee delen. Een deel is voor de leeftijdsgroep 3 tot en met 6 jaar en de andere is geschikt voor basisschoolkinderen van 7 tot en met 12 jaar. Dit is echt perfect, de kleinere kinderen worden niet omver gelopen en voor de grote is er meer dan genoeg uitdaging. Zo heeft iedereen een leuke middag in de speelbossen in Gelderland!

Route

  • Bus: OV: vul op 9292 als eindbestemming in ‘Koekeleklef, Groesbeek’. Bus 5 vanaf Station Nijmegen ri Groesbeek, uitstappen bij halte Stekkenberg. 
  • Auto: vanaf de Nieuweweg de afslag Stekkenberg te nemen, dan via de Bosbesstraat naar de (nieuwe straat) Koekeleklef. Parkeren in de wijk. De ingang van het speelbos ligt ter hoogte van de hoek Koekeleklef / Frambozenstraat.
  • Voor fietsers en voetgangers is het Avonturenbos uiteraard ook bereikbaar via het bos (Filosofenweg, vanaf Maldensebaan of Heumensebaan).
  • Toegang is gratis, er is een huisje met een toilet en er zijn meer dan genoeg bankjes en tafeltjes om gezellig te picknicken

Recreatieplas Lingebos

Wordt het je wat te heet onder de voeten? Dan is het tijd om wat verkoeling te zoeken. Eigenlijk hoort deze plas niet helemaal thuis in onze lijst met speelbossen in Gelderland. Het is namelijk een zwemplas van wel 10 hectare groot met meerdere ‘zwem zones’.

Kinderen kunnen spelen op het strandje waar ook een gedeelte is afgezet zodat kinderen niet in het diepe water kunnen komen. Het loopt er geleidelijk af en het water wordt maximaal 1 meter diep. Er is ook een dieper zwemgedeelte voor volwassenen en ouderen kinderen.

Je vindt Recreatieplas Lingebos aan de Haarweg 6A in Vuren. Het licht op steenworp afstand van het dorp Spijk aan de Linge en is goed bereikbaar met de auto en fiets. Er is meer dan genoeg parkeergelegenheid maar het is wel betaald parkeren. Een uitrijkaard kost €2 en kun je kopen bij de kiosk genaamd het Kraaiennes. Hier vind je een betaalautomaat waar je kunt betalen met contant muntgeld of je contactloos via je pinpas. Je kunt dus niet pinnen of betalen met papiergeld.

Het leukste vonden wij de openbare barbecue plekken. Waar vind je het nog dat je kunt genieten van een prachtig vergezicht, de zon en dan ook nog eens mag barbecuen? Dus neem een goed gevulde koeltas mee en voor een toetje kun je terecht bij de horeca gelegenheid. Daar verkopen ze namelijk ijsjes! Wel kind maak je daar na een dag zwemmen nu niet blij mee? Wordt het te koud of zijn ze het zwemmen even zat? Rondom de plas zijn ook verschillende speelmogelijkheden, dus ze hoeven niet stil te zitten. Je kunt na het eten geniet van de verschillende paaltjesroute en er kan gewandeld worden met de GPS. Kortom, een perfect uitje voor het hele gezin.

Dit waren mijn twee favoriete speelbossen in Gelderland maar ik heb nog wat andere opties voor je op een rijtje gezet:

Drutens Bosje

Dit leuke speelbos heeft een groot klimtoestel, boomstambruggetjes en een kabelbaan die over een sloot gaat. Je kunt er picknicken en voetballen. Ook de volwassenen hoeven zich niet te vervelen, zin in een actieve middag? Er is een coopertest route uitgezet en verschillende trimtoestellen. Het leuke van deze plek is dat er in de winter geschaatst kan worden en er zijn genoeg wandel- en fietspaden.

Je vindt het Drutens Bosje aan de Van Heemstraweg naast de brandweerkazerne van Druten. 

De Hoge Veluwe

Naast een restaurant waar ze heerlijke pannenkoeken bakken, vind je een leuke speeltuin. Het is dan misschien wel niet helemaal een van de speelbossen in Gelderland te noemen maar wel een hele leuk plek voor kinderen om even te ravotten.

In het centrum van het park, naast het Parkpaviljoen vind je deze leuke speelplaats. Er zijn klimtoestellen en een heus klimparcours, een kabelbaan, boomhut en andere speeltoestellen. Alles wat kan, is van hout gemaakt en in het Park paviljoen verkopen ze ook ijsjes! 

Speelnatuur OERRR Mosselse Zand

Naast Europarcs Resort De Wijn Werelt vindt je Speelnatuur OERRR Mosselse Zand. Je kunt het gemakkelijk Grieken en er is voldoende parkeergelegenheid. Net zoals de meeste speelbossen in Gelderland bevindt ook deze zich in een prachtige omgeving, speciaal hieraan zijn de zandverstuivingen. 

Je kunt er in bomen klimmen, waterwegen aanleggen met water uit de pomp en hutten bouwen. Er is een gedeelde voor de allerkleinste tot en met een jaar of 4 en een leuke speelplaats voor de wat oudere kinderen tot een jaar of 12. Er is een horecagelegenheid aanwezig en de adresgegevens zijn: Resort Europarcs, de Wije Werelt. Ahrnhemseweg 100-102 in Otterlo.

Ik hoop dat ik jullie met dit artikel wat leuke adresjes voor een middagje speelplezier heb gegeven in de speelbossen in Gelderland. Wil je liever wandelen in de natuur in Gelderland? Lees dan: 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant